26 / 04 / 2024

Emlak Konut'un 5 arsası Pazartesi satılıyor!

Emlak Konut'un 5 arsası Pazartesi satılıyor!

Emlak Konut GYO, Bakırköy, Beşiktaş ve Başakşehir'de bulunan dev arsalarını Pazartesi günü satıyor. Açık artırma usulü ile satılacak arsaların bedeli 1 milyar 417 milyon 534 TL olarak belirlendi. 



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Bakırköy, Beşiktaş ve Başakşehir'de bulunan toplam 5 arsayı satışa çıkıyor. Açık artırma usulüyle gerçekleşecek arsaların 
ihaleleri 15 Ekim 2018 Pazartesi günü düzelenecek.

Milliyet'te yer alan habere göre, İkitelli ve Beşiktaş’ta satışa çıkan arsaları TOKİ'den 387 milyon satın alan Emlak Konut, arsaların tüm imar planlarını değiştirmişti. Emlak Konut'un değerleme raporuna göre, Beşiktaş arsası 17 bin 500 metrekare konut alanından, 12 bin 260 metrekare donatı alanından oluşuyor. Satılabilir alan 35 bin 712 metrekare olarak belirlenirken, toplam inşaat alanı 50 bin metrekareye çıkarıldı.

Emlak Konut’un satışa çıkardığı bir diğer arsa ise Bakırköy'ün Şevketiye mahallesinde bulunuyor. Arsa üzerinde Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi bulunurken, Emlak Konut bu arsayı daha önce 2 kez arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü ile satışa çıkarmış ancak satılmamıştı. 

1- İstanbul/Bakırköy/Şevketiye Mahallesi

Bakırköy Şevketiye Mahallesi'nde bulunan arsa özel eğitim tesis ve ticaret+konut inşa edilecek. 

2- İstanbul/Beşiktaş/Mecidiye Mahallesi

Beşiktaş Mecidiye Mahallesi'nde satışa çıkarılan arsa üzerinde konut inşa edilmesi planlanıyor. Arsanın emsal değeri 1,00 olarak belirlendi.

3- İstanbul/Başakşehir/İkitelli-1 Mahallesi

Başakşehir İkitelli 1 Mahallesi'ndeki arsa üzerinde konut, ticaret alanı, sağlık tesisi, meydan ve yol inşa edilebiliyor. Arsanın toplam metrekare alanı 99 bin 465 metrekare olarak açıklandı.

4- İstanbul/Başakşehir/İkitelli-2 Mahallesi

Başakşehir İkitelli 2 Mahallesi'nde bulunan arsa 99 bin 465 metrekare alan üzerinde yer alıyor. Arsaya konut, ticaret alanı, sağlık tesisi, meydan ve yol inşa edilebiliyor.

5- İstanbul/Başakşehir/Kayabaşı Mahallesi

Başakşehir Kayabaşı Mahallesi'ndeki arsanın alanı 20 bin 396 metrekare olarak açıklandı. 984 ada 1 parseldeki arsanın emsal değeri 1,50, plan fonksiyonu ticaret+turizm olarak açıklandı.


Emlak Konut'tan Bakırköy,Beşiktaş ve Başakşehir'de satılık arsa!


Geri Dön