18 / 04 / 2024

Emlak Konut'un en büyük hedefi Emirgan!

Emlak Konut'un en büyük hedefi Emirgan!

Emlak Konut GYO’un geçen yıl Özelleştirme İdaresi’nden 1 milyar 5 milyon 522 bin liraya satın aldığı İstanbul İstinye’deki arsanın ihalesini Tahincioğlu Gayrimenkul kazandı. İşte ayrıntılar...



3 Mart’ta ilk oturumu yapılan ve 8 teklif sunulan ihalenin ikinci ve son oturumu dün gerçekleşti. 4 firmanın teklif sunduğu ihalede 3 tur açık arttırma yapıldıktan sonra kapalı zarf ile teklifler alındı. Tahincioğlu Gayrimenkul - Tahincioğlu Yapı - Nida İnşaat İş Ortaklığı 158 dönüm arsa için satış toplam geliri olarak 3 milyar 672 milyon verdi. İş ortaklığı bu fiyatın yüzde 51.1’ini Emlak Konut’a teklif etti. Şirket, Emlak Konut’a 1 milyar 876 milyon 392 bin lira ödeyecek. Bu rakam bugüne kadar Emlak Konut’un en yüksek arsa geliri olacak. Emlak Konut, geçen yıl ihalesi yapılan  İstanbul Zeytinburnu arsasından da 1 milyar 568 milyon 800 bin lira gelir sağlamıştı. 


Kazlıçeşme’den sonra en fazla geliri İstinye’deki arsalarından sağlayacaklarını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “1.8 milyarlık teklif hem Emlak Konut adına hem de gayrimenkul sektörü adına önemli bir gelişme” dedi. 


Emirgan Korusu’na komşu arsada yapılaşma olması tartışma yaratmış, Mimarlar Odası ihaleye karşı çıkmıştı. Bölge ve İstanbul siluetine zarar vermeyeceklerini belirten Kurum ise şunları söyledi: “Zemin artı 2 kat olarak yapılaşma olacak. Projede turizm tesisi, apart oteller, konut ve alışveriş birimleri yer alacak. Ayrıca arsa içinde yaklaşık 50 dönüm yeşil alan olarak planladı. Bir de okul yapılacak.” 


Kurum, yıl içinde projelendirme çalışmaları olacağını, 2016 başında ise inşaat çalışmalarının başlayacağını kaydetti. 


Tahincioğlu Gayrimenkul ise az katlı yapılardan oluşan ve çevreye saygılı otel ve apart otel projesi planlandıklarını açıkladı.


4 şirket çekildi


İhalenin ilk oturumuna katılan Durmaz İnşaat - Egemen İnşaat İş Ortaklığı, İzka Gayrimenkul, Bema İnşaat - Osmanbey Emlak İş Ortaklığı, Maksem Yapı ihaleden çekildi. İlk oturumda arsaya en yüksek teklif, Esad’a karşı muhalifleri desteklediği için Suriye’den ayrılmak zorunda kalan Urbacon’un sahibi El Hayat’tan gelmişti. Sonuç olarak; ihalede en iyi ikinci teklif, arsa satış geliri için 3 milyar 200 milyon lira ve bunun yüzde 52.1’ini yani 1 milyar 667 milyon 200 bin lirasını Emlak Konut’a ödemeyi teklif eden Teknik Yapı-Emay İnşaat İş Ortaklığı’ndan geldi.



Gülistan Alagöz / Hürriyet




Geri Dön