18 / 04 / 2024

Emlak Konut'un tarihi kampanyasına yoğun ilgi!

Emlak Konut'un tarihi kampanyasına yoğun ilgi!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum: "Tarihi bir kampanya yaptık. Tüm Türkiye genelinde lansman dönemlerinde dahi göremeyeceğimiz yoğun bir ilgi yaşandı." dedi.



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 7 ayda 2 bin 887 bağımsız bölüm satan Emlak Konut GYO'nun, sadece ağustos ayı itibarıyla 2 bin 547 bağımsız bölüm karşılığında 1 milyar 960 milyon lira ciro elde ettiğini belirterek, "Bu da yaklaşık 407 bin metrekarelik alana tekabül ediyor." dedi. 


Kurum, Emlak Konut GYO'nun Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak başlattığı "Ülkemizin yarınlarına güveniyoruz" kampanyasına ilişkin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin zor bir süreç yaşadığını, bu tarih itibarıyla herkesin üstüne düşeni yapmaya çalıştığını ifade etti. 


Emlak Konut GYO olarak, her şeyi pahasına demokrasiyi, ülkesini koruyan millet için bir şeyler yapmaları gerektiğini belirten Kurum, şunları söyledi:


"Biz de açıkçası yüklenicilerimizden '15 Temmuz öncesi nasıl çalışıyorsanız 15 Temmuz sonrasında da aynı şekilde çalışmaya devam edin. Hiçbir işçi, taşeron işten çıkarılmayacak' dedik. Biz de Türkiye'nin en büyük GYO'su olarak üstümüze ne düşüyorsa bunu yapacağımızı onlara ifade ettik. Onlar da bizim ifadelerimize karşılıksız kalmadı, tarihi bir kampanya yaptık. Bu kampanya ile birlikte diğer sektörler, konut müteahhitleri, dernekler de kampanyaya dahil oldu. Tüm Türkiye genelinde lansman dönemlerinde dahi göremeyeceğimiz yoğun bir ilgi yaşandı."


Emlak Konut'un yüklenici firmalarının toplam 30 proje ile kampanyaya dahil olduklarını anlatan Kurum, "Bu yıl için 11 bin bağımsız bölüm satış, 7,6 milyar TL de ciro hedefi koymuştuk. Temmuz ayı itibarıyla 1 milyar 901 milyon TL karşılığında 2 bin 887 bağımsız bölüm satmıştık. Yıl sonu hedeflerimizden emindik. 7 ayda 2 bin 887 bağımsız bölüm satan Emlak Konut GYO, sadece ağustos ayı itibarıyla 2 bin 547 bağımsız bölüm karşılığında 1 milyar 960 milyon lira ciro elde etti. Bu da yaklaşık 407 bin metrekarelik alana tekabül ediyor" şeklinde konuştu.


Kurum, 1 Ocak-31 Ağustos itibarıyla toplam cirolarının 3 milyar 730 milyon liraya ulaştığını, adet bazında da 5 bin 387 olduğunu bildirdi. 


- " Konut balonu var diyenlere en iyi cevap"

Murat Kurum, geçmişteki birçok yılı ciro ve adet olarak yakaladıklarını vurgulayarak, "Bu da aslında sektörün, vatandaşın, ülkesine, devletine, şirketine olan güveninin en büyük göstergesidir. Konut balonu, sektörde arz fazlası var diyenlere verilecek en iyi cevaptır" dedi. 


Kampanya döneminde 81 bin metrekare ve 401 bağımsız bölüm ile Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projesinin 539 milyon ciro elde ettiğini belirten Kurum, İstanbul'da konut satışının olduğu ve diğer illerde satış yapılmadığına yönelik en güzel cevabın, Nevşehir Emlak Konutları'nın 53 bin metrekare, 306 bağımsız bölüm ve 148 milyon lira ciroyla verildiğini, Tual Bahçekent'in ise 27 bin metrekare, 221 bağımsız bölüm ve 85 milyon liralık ciroyla adet bazında en çok satan projelerde üçüncü sırada yer aldığını kaydetti.


Kurum, Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul ve Nevşehir Emlak Konutları'nın değer ve metrekare bazında en çok satanlar sıralamasında yerini korurken, değer bazında Park Mavera'nın ve metrekare bazında Temaşehir'in üçüncü sıralarda olduğunu söyledi.


- "Bu kadar ilgi beklemiyorduk"

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, bir gazetecinin, "Kampanyaya bu kadar ilgi bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine, bu kadarını beklemediklerini ifade ederek, "Bu kampanyanın tüm sektör ve ülke genelinde bu kadar büyüyeceğini beklemiyorduk. Tabii ki satış olacağından emindik, ciddi bir fedakarlık vardı. Talebin bizim beklentilerimizin üzerinde olduğunu gördük." diye konuştu. 


Kampanyanın yıl sonuna kadar uzatıldığını anımsatan Kurum, "30 projede bir kısmı belirli limitleri sattı, bir kısmı limite çok yaklaştı. Yaklaşanlar veya satışla ilgili kotası olanlara yıl sonuna kadar kampanyaya dahil oldular. Kotasını doldurmuş olanlar da tüm yüklenicilerle 0,70 faiz oranına devam edilmesini ve üstümüze düşeni yapmaya karar verdik." dedi. 


Kurum, konut fiyatlarında düşüş olmayacağına dikkati çekerek, kampanyanın İstanbul için, konut alıcısı için imkan olduğunu düşündüğünü ifade etti. 


Kurum, kalan 4 ayda da şehit ailelerine indirim yapılıp yapılmayacağı sorusuna da, "Şehit aileleri bizim başımızın tacı. Onlara her projemizde kontenjan ayırıyoruz." karşılığını verdi. 


Yüzde 20 peşin, 120 ay vadeli TÜFE'li satışın yüzde 25, yüzde 20 peşin 120 ay vadeli yüzde 0,70 faiz oranı ve diğer ödeme seçeneklerinin tercih edilme oranının da yüzde 75 olduğunu belirten Kurum, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indiriminin ardından bankaların da faiz indirimine devam edeceklerini düşündüklerini, onların da üzerine düşeni yaptıklarını ifade ederek, hacmi artırmanın önemine dikkati çekti.


Aralık ayı sonuna kadar geçerli olacak kampanyaya göre, bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0,70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak. 


AA


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi


Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, ağustos ayında geçerli olan tarihi kampanyasındaki süreyi dört ay daha uzatma kararı aldı. Başarılı geçen ve tüm sektörlere örnek olan kampanya ile ilgili açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, konut satışlarının lansmanlarda görülmeyen bir ilgiyle gerçekleştiğini vurguladı.


Emlak Konut'un yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olduğu 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası' aralık ayı sonuna kadar geçerli olacak. Kolay ödeme alternatifleriyle dikkat çeken kampanyaya göre; bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise; TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak. 

"7 aylık toplam satış rakamlarına 1 ayda ulaşılmıştır"

Kampanyanın hedeflendiği gibi sektöre ciddi bir hareket getirdiğini söyleyen Kurum, "Şirketimiz 2016 yılı için 11.000 bağımsız bölüm 1 milyon 500 bin metrekare satılabilir alan ve bunların karşılığında 7 milyar 600 milyon TL satış hasılatı hedefi koymuştur. Temmuz ayı itibariyle 2.887 adet bağımsız bölüm 378.000 metrekare satılabilir alan ve 1 milyar 901 milyon TL satış hasılatına ulaşmış bulunuyoruz. Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak-31 Ağustos 2016 tarihleri itibariyle, toplamda 3.730.708.209,32 TL (KDV Hariç) değerinde, 5.386 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleştirilmiştir. Bu satışların toplamda 230.975.124,00 TL (KDV Hariç) değerindeki, 364 adeti yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirilmiştir” dedi.


Kampanya sayesinde projelerin yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenmediğini, şantiyelerimizdeki işçilerin mağdur olmadığını hem de konut alıcılarını avantajlı seçenekler sunarak ev sahibi olmalarına katkıda bulunduklarını belirten Kurum, “Bu kampanyamızla birlikte ağustos ayında 2.547 adet bağımsız bölüm 407.029 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleşti. Bir başka ifadeyle ilk yedi ayda yapmış olduğumuz satış toplamı kadar ülkemizin yarınlarına güveniyoruz kampanyasında bir ayda satış yapmış olduk. Bildiğiniz gibi kampanyamız yüklenicilerin Emlak Konut’a taahhüt ettiği rakamın % 20 si ile ve ağustos ayı ile sınırlı idi. Gelen yoğun talep üzerine önce %20 yi % 30 a çıkardık daha sonra da % 30 sınırına ulaşamayan projelerimizde bu kota doluncaya kadar kampanya süresini aralık ayına kadar uzattık" diye konuştu.

Tüm sektörler kampanyaya destek verdi

Kampanya başladığında bankaların konut kredi faiz oranlarının aylık yüzde 1,08 seviyelerinde olduğuna dikkati çeken Kurum, “Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Emlak Konut kampanyasının olumlu etkisi bir anda tüm sektöre yayıldı ve sektördeki diğer firmalar da kampanyamıza destek verdi ve aynı vade ve oranları onlar da uygulamaya başladı. Böylece tüm sektörde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Bunu sonrasında sayın Cumhurbaşkanımızın da yaptığı uyarılar ve merkez bankasının aldığı tedbirlerle birlikte bankalardan da destek geldi ve faizler aylık yüzde birin altına indi. Biz şirket olarak devletimizin tüm kurumları gibi üstümüze düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Ekonomiye ve geleceğe güvenin göstergesi...

Kampanyanın eşi benzeri görülmemiş şartlarla düzenlendiğinin altını çizen Murat Kurum, “15 temmuz gecesi ülkemiz milletimizin sağduyusu ve kahramanlığı sayesinde hain bir darbe girişimi atlatmış ve 16 temmuz sabahı çok daha aydınlık bir Türkiye’ye uyanmıştır. Bu süreçte ben demokrasimizin daha da güçlendiğini düşünüyorum ve ülkemiz insanı demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu demokrasiyi nasıl sahiplendiğini tüm dünyaya ispat etmiştir. Liderinden gelen tek bir çağrı ile milyonlar meydanlara havaalanlarına dolmuş ülkesine hükümetine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. 18 temmuz sabahı ekonominin tüm birimleri başarılı bir sınav vermiş ve hepsi kaldığı yerden sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmiştir.

Şirket olarak biz de 18 temmuz sabahı hem ülkemiz ekonomisi için hem de tankların uçakların karşısına dikilen insanlarımız için ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık ve yüklenicilerimize hiçbir şantiyede işçi çıkarmamalarını tüm projelerin hızlı bir şekilde devam ettirilmesi talimatını verdik. Bunun içinde bizim de üstümüze düşen fedakarlığı yapacağımızı bizzat ifade ettim. Ve bu sürecin sonun da sizlerin de takip ettiğiniz ülkemizin yarınlarına güveniyoruz kampanyası çıktı. Bu kampanya da gelir paylaşımı ile geliştirdiğimiz projeler de %20 peşin ve 120 ay vade ile müşterilerimizin karşısına çıktık ve konut alıcılarına tüfe artışı yada aylık 0.70 vade farklı seçeneklerini sunduk. Biz ülkemizin önümüzdeki yıllarda göstereceği performansa güvendiğimiz ve makro ekonomik verilerin her geçen yıl daha iyiye gideceğine inandığımız için de yıllık tüfe artışından gelecek farkında maksimum %10 olacağını bunu üzerinde bir artış olmayacağını garanti ettik" diye konuştu. 



Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


Emlak Konut GYO'nun Ağustos'ta 30 projede faizi yüzde 0.70'e çeken kampanyası konut satışlarını uçurdu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 7 ayda 2 bin 887 bağımsız bölüm satan Emlak Konut GYO'nun, sadece Ağustos ayı itibarıyla 2 bin 547 bağımsız bölüm karşılığında 1 milyar 960 milyon lira ciro elde ettiğini belirterek, "Bu da yaklaşık 407 bin metrekarelik alana tekabül ediyor" dedi. Kurum, 1 Ocak-31 Ağustos itibarıyla toplam cirolarının 3 milyar 730 milyon liraya ulaştığını, adet bazında da 5 bin 387 olduğunu kaydetti. Geçmişteki birçok yılı ciro ve adet olarak yakaladıklarını vurgulayan Kurum, "Bu da aslında sektörün, vatandaşın, ülkesine, devletine, şirketine olan güveninin en büyük göstergesidir. Konut balonu, sektörde arz fazlası var diyenlere verilecek en iyi cevaptır" dedi.

Takvim


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, faizi 0.70’e düşürdükleri kampanya ile 1 ayda 7 aylık satış yapıldığını ve 1.9 milyar lira ciroya ulaştıklarını söyledi
Emlak Konut GYO'nun ağustos ayında geçerli olmak üzere başlattığı 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası'nda yapılan satış hedefleri aştı. Bir ayda, 2 bin 547 adet bağımsız bölüm satılırken bu satışlardan 1.96 milyar liralık gelir sağlandı.

İNDİRİM BEKLİYORUZ

Yoğun talep üzerine kampanyanın dört ay daha uzatıldığını vurgulayan Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "7 ayda yaptığımız satışı 1 ayda yaptık. Kampanyanın bu kadar yüksek bir satış rakamına ulaşacağını beklemiyorduk" diye konuştu. Yapılan satışların yüzde 75'inin 0.70 faizli kampanya dahilinde olduğunun altını çizen Kurum, faizi yüzde 1'in altına çeken bankaların, faiz indirim oranını artırmasını beklediklerini kaydetti. Satışların konut balonu var diyenlere en güzel cevap olduğunun altını çizen Kurum, konut fiyatlarının düşeceği ile ilgili olarak da, "Düşeceğini sanmıyorum. Şu anda rakamlar 15 Temmuz öncesindeki gibi" dedi. Kampanyada Ağaoğlu Maslak 1453 projesi 401 adetlik skorla en yüksek satışı yaparken onu, Nevşehir Emlak Konutlar, Tual Bahçekent, Park Mavera (Konya) ve Temaşehir takip etti. Nevşehir ve Konya'daki satışların kampanyanın ne kadar etkili olduğunun da göstergesi olduğunu vurgulayan Murat Kurum, "Anadolu'daki satışlar bizi çok memnun etti" dedi.

GYODER DE TARİHİ UZATTI

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER ) 1 Ağustos'ta başlattığı 'Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' kampanyası da 15 Ekim'e kadar uzatıldı. GYODER üyesi 49 firmanın 122 projesindeki 60 bine yakın konut ve 3 bin 200 ofis, 10 yıl vade, 0.70 faiz ve yüzde 20 peşinat ile sunuluyor.

Sabah


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Emlak Konut GYO darbe girişiminin ardından başlattığı kampanyada 7 aylık ciroyu 1 ayda elde etti. 1.9 milyar lira değerinde 2 bin 547 ünite satıldı. GYODER üyeleri de toplam 1.7 milyar lira ciro yaptı

Ağustosta Türkiye’nin ihracatı yüzde 6.9 artışla 11.1 milyar dolar oldu. TİM Başkanı Büyükekşi, “Şunu gururla söyleyebiliriz ki, yüzde 6.9’luk artış, son 28 ayın en yüksek ihracat artışı” dedi

Evler kapış kapış


15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından hem sektörü hareketlendirmek, hem de vatandaşların uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olmasını sağlamak için ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz’ kampanyası başlatan emlak konut GYO, 7 aylık satış gelirine kampanyanın geçerli olduğu ağustos ayında ulaştı.


Kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, kampanyanın yıl sonuna kadar uzatıldığı bilgisini de paylaştı. Kampanya boyunca 2 bin 547 adet bağımsız bölüm satışı yapılırken, bunların satış değeri ise 1.96 milyar lira olarak açıklandı. Murat Kurum, kampanyanın taleplerle 4 ay daha uzadığına dikkat çekerken, pek çok sektöre de örnek olduğunu söyledi. 

Emlak Konut’un yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olduğu ‘Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz’ kampanyası kolay ödeme alternatifleriyle dikkat çekiyor. Buna göre, bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20’si peşin ödenecek, yüzde 10’luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70’lik ödemenin ise; TÜFE’ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak. 

‘Kimse mağdur olmadı’


Kampanyanın hedeflendiği gibi sektöre ciddi bir hareket getirdiğini belirten Kurum, şunları söyledi:

“Şirketimiz 2016 yılı için 11 bin bağımsız bölüm, 1 milyon 500 bin metrekare satılabilir alan ve bunların karşılığında 7 milyar 600 milyon lira satış hasılatı hedefi koymuştur. Temmuz ayı itibariyle 2 bin 887 adet bağımsız bölüm, 1 milyar 901 milyon lira satış hasılatına ulaşmış bulunuyoruz. Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak - 31 Ağustos 2016 olmak üzere 8 aylık süreçte, toplamda 3.7 milyar lira değerinde, 5 bin 386 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleştirildi. Bu satışların 364 adeti yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirildi.” 

Kampanya sayesinde projelerin yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenmediğini, şantiyelerdeki işçilerin mağdur olmadığını hem de konut alıcılarını avantajlı seçeneklerle ev sahibi olduklarını belirten Kurum, “İlk yedi ayda yapmış olduğumuz satış toplamı kadar kampanyada bir ayda satış yapmış olduk” dedi. 

‘Ülkemize güveniyoruz’


Kampanya başladığında bankaların konut kredi faiz oranlarının aylık yüzde 1.08 seviyelerinde olduğunu anlatan Kurum, tüm sektörün benzer oranlarla kampanya uygulayarak, sektöre canlılık getirdiğini dile getirdi. Kurum, “Cumhurbaşkanımızın da yaptığı uyarılar ve Merkez Bankası’nın aldığı tedbirlerle birlikte bankalardan da destek geldi ve faizler aylık yüzde 1’in altına indi. Biz şirket olarak devletimizin tüm kurumları gibi üstümüze düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz ülkemizin önümüzdeki yıllarda göstereceği performansa güvendiğimiz ve makro ekonomik verilerin her geçen yıl daha iyiye gideceğine inandığımız için de yıllık Tüfe artışından gelecek farkın da maksimum yüzde 10 olacağını bunu üzerinde bir artış olmayacağını garanti ettik” diye konuştu. 
 

Milliyet

Geri Dön