24 / 04 / 2024

Emlak sektörü 2 sene daha kral olacak!

Emlak sektörü 2 sene daha kral olacak!

Pasifik GYO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, dövizlerde meydana gelen artışın, gayrimenkul sektörünü daha sonra etkileyeceğini söyleyerek gayrimenkul sektörünün iki sene daha kral olacağını dile getirdi. 



 Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, gayrimenkul sektöründe, salgında baş gösteren arz problemlemiyle meydana gelen varlık değerlenmelerinin döviz piyasasındaki yükselme sonrasında hız kazanacağını öngördü. Fatih Erdoğan, bu değerlenmelerin en az iki yıl süreceğini tahmin ederek, "Gayrimenkul bu sürede kral olacak" dedi.

Emlak sektörü 2 sene daha kral olacak!

Milliyet'ten Ebru Sungur'un haberine göre; hisselerin dörtte birinden fazlasını halka açmayı hedefleyen Pasifik GYO'nun halka arz sürecine yönelik bilgi vermek için gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenleyen Fatih Erdoğan, bu toplantıda sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Gayrimenkul sektöründe arz sıkıntısının beş sene daha sürebileceğini belirten Erdoğan şunları söyledi:

‘Düşük faiz yansımadı’

"Sektörümüz son üç yıldır sekteye uğratıldı. Günah keçisi ilan edildi. Bürokrasinin gayrimenkul sektörüne fren yaptırması üretimin azalmasına, bu da arzda sıkıntıya yol açtı.

Kovid salgını sonrası dönemde ortaya çıkan arz kısıtları ve enflasyonist ortam gayrimenkul ve hisse senedi yatırımlarını daha da cazip hale getirdi. Yatırımcılar ev alamıyorlarsa GYO hissesi alabilir. Paraları az olsa bile fırsatları kazanca çevirebilirler."

"Emlak piyasası, her zaman döviz piyasasındaki yükselişi sonradan takip eder" diyen Fatih Erdoğan, dövizdeki son yükselişin etkisinin de emlak piyasasında peyderpey görüleceğini belirterek, "Gayrimenkul iki yıl kral olacak" ifadesini kullandı.

Finans sektörüne ilişkin saptamalarda da bulunan Fatih Erdoğan şöyle konuştu:

"Hükümetin ve Merkez Bankası’nın hedeflediği faiz indirimine bankalar direniyor. Faizlerdeki düşüş konut kredilerine henüz tam anlamıyla yansıtılmadı."

 Emlak sektörü 2 sene daha kral olacak!

düşüş konut kredilerine henüz tam anlamıyla yansıtılmadı."

Halka arz geliri yeni projelere

Fatih Erdoğan, Pasifik GYO’nun halka arz sürecini şu sözlerle değerlendirdi:

“Bireysel yatırımcıya hem gayrimenkule hem borsaya yatırım yapma fırsatını bir arada sunuyoruz. Pasifik GYO portföy yapısı ile sektördeki birçok şirketten ayrışıyor. Tamamen proje geliştirmeye odaklı bir GYO’yuz. Portföyümüzde şu anda geliştirdiğimiz iki proje var, Merkez  Ankara  ve Next Level İstanbul.

Halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 30’u ile şirket borçlarını kapatıp işletme sermayesine destek sağlamayı hedefliyoruz. Halka arz gelirinin yüzde 70’lik bölümünü ise devam eden ve gerçekleşecek yeni projelerin geliştirilmesinde kullanacağız. Ana hedefimiz halka arz geliri ile önümüzdeki yıllarda geliştirilecek projelerin de finansman yükünün etkisini asgariye indirip, karlılığımızı azami oranda artırmak.”

Konut fiyatları gelecek yıl daha da artacak!

Konut sektöründe fiyat krizi!


Geri Dön