25 / 04 / 2024

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe istihdam tedbirleri

Emlak sektöründe gençlerin istihdamını artırmaya yönelik olarak AB tarafından desteklenen "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" hayata geçirildi.



Ülkemizde en önemli iş kollarından biri olan ve 250'den fazla alt sektör ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan gayrimenkul sektörü, gelişim amaçlı yeni projeler sayesinde her geçen gün uluslararası normlara ulaşmaya ve geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Bu projelerden biri olan "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" gayrimenkul sektörünün kurumsallaşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.
Kocaeli Üniversitesi Ali Rıza Veziroğlu Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen 132 bin Euro pay ayrılarak Avrupa Komisyonu Genel Bütçesi'nin de desteklediği "Emlak Sektöründe İstihdam Tedbirleri Projesi" ile özellikle Marmara Bölgesi ve Kocaeli emlak sektöründe gençlerin istihdamının artırılması, emlak sektöründe eğitimli bireylerin hizmet vermesi ve sektörün kurumsallaşması çalışmalarının hızlandırılması hedefleniyor.

Projenin hayata geçtiği Kocaeli Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Meslek Yüksek Okullarının böyle projeler içinde yer almasının önemini vurgulayarak bu projenin gayrimenkul sektörüne önemli katkı sağlayacağını belirtti. Projenin destekçisi RETÜRK'ün Yönetim Kurulu Başkanı Aşkın Çınar ise, "Bu projeyi, hızla büyüyen ve giderek kurumsallaşan gayrimenkul sektörü için önemli olduğunu düşündüğümüz için destekledik. RETÜRK markası ve tüm acentelerimiz ile birlikte projeye katılacak kişilere iş imkanı sağlayacağımızı hatta kendi işini kurmak isteyenlere de RETÜRK olarak özel imkanlar sunacağımızı AB'ye taahhüt ettik" dedi.

Çınar ayrıca gayrimenkul sektöründeki yeni projeleri destekleyerek sektöre katkıda bulunmayı misyon edindiklerini belirtti. Sektörün kurumsallaşmasına dair hedeflerine bu projeler sayesinde adım adım yaklaştıklarını ve hedeflerinin daha da yükseldiğinin altını çizen Çınar, "AB bütçesinden çok büyük miktarlarda fonlar ayrılmasına rağmen, Türkiye'nin doğru proje üretememesi, proje oluşturmaktaki isteksizliği ve yetersizliği bu fonların diğer AB ülkeleri arasında paylaşılmasına neden oluyor. Ancak bu proje gösteriyor ki doğru ve uygun bir proje hazırladığınızda bu fonlardan yaralanma imkanı oluşturup geleceğe yatırım yapabiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Toplam 300 saat sürecek eğitimler hafta içi yapılacak olup eğitime hak kazananlar en az lise ve dengi okul mezunu ve halihazırda emlak sektöründe çalışmıyor olanlar arasından mülakatlar ile belirlenecektir. Eğitime hak kazanan kişilere yine AB fonlarından karşılanacak günlük harcırah ödemesi de yapılacaktır.

Hürriyet

Geri Dön