20 / 04 / 2024

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

Türkiye'de konut satışları, geçtiğimiz senenin Şubat'ına göre yüzde 20,1 yükseliş kaydetti. Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcıların akınına uğrayan Türkiye'deki emlak alanında gelecek günlerde yeni bir hareketlenme yaşanabileceğine dikkat çekiyor.



Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta Türkiye güvenli liman şeklinde görülüyor ve bu durum da gayrimenkul sektörünün hareketlenmesini sağlıyor. Megakent İstanbul’daki markalı ve lüks konut projelerine yatırımda bulunmak amacıyla acentelerle görüşmeler yapan Ruslar, listenin ilk sırasında bulunuyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) duyurduğu 2022 Şubat verilerine göre de Türkiye'de konut satışları geçtiğimiz seneye oranla yüzde 20,1 yükseldi. 

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

TÜİK verileriyle ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, “Konut satışlarında İstanbul 18 bin 752 konut satışı ve yüzde 19,2 ile ilk sırada. Onu 8 bin 464 konut satışı ve yüzde 8,7 pay ile Ankara, 5 bin 575 konut satışı ve yüzde 5,7 pay ile İzmir izledi. 23 konutla Ardahan, 40 konutla Hakkari ve 47 konutla Bayburt ise en az satışın olduğu şehirler olarak dikkat çekti" şeklinde konuştu.

Peki konut satışları Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan nasıl etkilendi? Yabancıya konut satışları arttı mı? Rusların Türkiye'den gayrimenkul alımı düştü mü? İşte ayrıntılar...

 


Geri Dön