20 / 04 / 2024

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

Türkiye'de konut satışları, geçtiğimiz senenin Şubat'ına göre yüzde 20,1 yükseliş kaydetti. Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcıların akınına uğrayan Türkiye'deki emlak alanında gelecek günlerde yeni bir hareketlenme yaşanabileceğine dikkat çekiyor.



Yabancılara yapılan satışlara da değinen Gülcan Altınay, Türkiye'de 2022 Şubat'ta yabancılara 4.591 konutun satışının yapıldığını, toplam konut satışlarında da yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payının yüzde 4,7 olarak gerçekleştiğini dile getirdi. Yabancıların taleplerinin en yüksek olduğunu kentin bin 958 konut ile megakent İstanbul olduğuna dikkat çeken Altınay, İstanbul'un ardından Antalya ve başkent Ankara'nın da tercih edilen kentlerden olduğuna vurgu yaptı. 

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

VATANDAŞLIK İÇİN GELİYORLAR

Ülkelere göre alıcıların tercihlerinde değişilikler ve farklılıklar yaşandığının altını çizen Altınay, vatandaşlığın önem arz eden bir unsur olduğuna, vatandaşlık haricinde yatırım, kısa süreli tatil, emeklilik şeklinde farklı hedelerle gayrimenkul satın alan yabancı alıcıların da bulunduğunu belirtti. Altına, "Suudi Arabistanlılar, Ürdünlüler yatırım, Ruslar tatil, Iraklılar ve İranlılar ise oturma izni amacıyla Türkiye’den ev alıyor" diyen Altınay, "Çinliler de Türkiye’nin Avrupa ve Amerika’ya kolay vize alabilen ülkelerden olması nedeniyle vatandaşlık almak istiyor" şeklinde konuştu.


Geri Dön