25 / 04 / 2024

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

Türkiye'de konut satışları, geçtiğimiz senenin Şubat'ına göre yüzde 20,1 yükseliş kaydetti. Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcıların akınına uğrayan Türkiye'deki emlak alanında gelecek günlerde yeni bir hareketlenme yaşanabileceğine dikkat çekiyor.



'RUSYA'NIN İLGİSİ DAHA DA ARTACAK'

Gülcan Altınay, gelecek aylarda Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Rusya’ya ilişkin yaptırımları sebebiyle, Rusların Türkiye’ye olan ilgisinin daha artacağına vurgu yaptı. Gülcan Altınay, Türkiye’ye en çok ilginin gösterildiği ilk üç ülke arasında Rusya'nın yer aldığını fakat şu an Avrupa ve ABD tarafından Rusya’ya uygulayacak olan yaptırımların konuşulmasıyla bu durumun önemli hale geleceğini aktardı.

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

Gelecek günlerde Rus yatırımcıların değişik ülkeleri tercih etmek zorunda kalmasının olası olduğunu belirterek, bu noktada Türkiye'nin akıllara ilk gelen ülkeler arasında olacağını dile getirdi. Altınay, gelecek aylardan itibaren Rus yatırımcıların Türkiye’deki gayrimenkul alımlarına hız vermelerini öngördüklerini vurguladı.

Milliyet'ten Betül Yasemin Keskin'in haberine göre; Rus alıcıların turizm cenneti Antalya, megakent İstanbul ve Ege'nin incisi İzmir ilk sırada olacak şekilde, sahil şehirleriyle ilgilendiklerinin altını bir kez daha çizen Altınay, diğer ülke vatandaşlarına göre daha yüksek fiyatlı gayrimenkulleri tercih ettiklerine de dikkat çekti.

Konut almak için şu an doğru zaman mı? Fiyatlar düşecek mi?

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

2022 Şubat'ta 97 bin 587 konut satıldı!

Ruslar konut alımı için Türkiye’ye yöneliyor!


Geri Dön