25 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırması için son tarih 31 Temmuz!

Emlak vergisi yapılandırması için son tarih 31 Temmuz!

Aliağa Belediyesi, resmi gazetede yayımlanarak 7143 sayılı kanun kapsamında yürürlüğe giren vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuruların başladığını belirtti. 



Aliağa Belediyesine vergi borcu bulunan mükelleflerin yeniden yapılandırmaya ilişkin düzenlemeden yararlanabilmeleri için 31 Temmuz 2018 Salı günü mesai bitimine kadar Mali Hizmetler Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Mali Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamada vergi ve bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı kanun 31 Mart 2018 tarihi öncesindeki emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve ilan reklam vergilerini kapsıyor.

Kanundan yararlanarak borçlarını yapılandırmak isteyenler 31 Temmuz 2018 tarihine kadar Belediyenin Mali Hizmetler Müdürlüğüne yazılı olarak ya da Aliağa Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden müracaat yapabilecekler. 

Yapılandırılan borçlar tercihe göre peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. Peşin ödemeler, ilk taksit ödeme süresinin son günü olan 1 Ekim 2018 tarihine kadar yapılacak.


Geri Dön