19 / 04 / 2024

Emlakçı Cemal Mehmethanoğlu, televizyon kurdu

Emlakçı Cemal Mehmethanoğlu, televizyon kurdu

Azeri asıllı emlak müşaviri Cemal Mehmethanoğlu, Türkiye'de yaşayan Azeriler arasındaki iletişimi artırabilmek amacıyla bir televizyon kanalı kurdu



İzmir'de Azeri asıllı emlak müşaviri Cemal Mehmethanoğlu, Türkiye'de yaşayan Azeriler arasındaki iletişimi artırabilmek amacıyla emlak bürosunda internet üzerinden yayın yapan bir televizyon kanalı kurdu. Mehmethanoğlu, uyduya çıkmak için Azeri iş adamlarından destek beklediğini söyledi.

Alsancak semtindeki iki odalı emlak bürosunun arka odasında oluşturduğu stüdyoda AA muhabirine açıklama yapan Mehmethanoğlu, 30 yıldır İzmir'de yaşadığını, Azerbaycan Kültür Merkezinin başkanlığını yürüttüğünü, bu kültürü tanıtmak için etkinlikler düzenlediklerini belirtti. İzmir'de Azerbaycan'ın yanı sıra Iğdır, Kars gibi illerden gelen yaklaşık 50 bin Azeri'nin bulunduğunu, merkez olarak onların kültürel ihtiyaçlarına destek olmak istediklerini söyleyen Mehmethanoğlu, şu bilgileri verdi: "Düşündük ki bu etkinliklere verebileceğimiz en büyük destek bir televizyon yaratmak olacaktır. Azerbaycan'da televizyonlar var ancak İzmir'den yayın yapan böyle bir televizyon kurmanın Türkiye'de yaşayanlarla Azerbaycan'da yaşayanların bağlarını daha da güçlendirebileceğini düşündük. Türkiye'de yaşayan Azerbaycanlılar'ın ülkelerine karşı bir hasretleri var. Bu yüzden Azerbaycan'a 'Can Azerbaycan" derler. Biz de bu isimle bir televizyon kurduk."

Mehmethanoğlu, kendisine ait emlak müşavirliği bürosu içinde uygun durumda bulunan bölümde gerekli cihazları kurduklarını ve bir stüdyo oluşturduklarını belirterek şöyle devam etti: "Şimdilik parasal gücümüz olmadığı için sadece internette, 'www.canaz.tv' adresinden yayın yapabiliyoruz. Yayınlarda, düzenlenen etkinliklerin yanı sıra Azerbaycan ve Türkiye televizyonlarında iki toplumun kültürel entegrasyonunu anlatan programları yayınlıyoruz. Azerbaycan'daki birkaç kanalla görüştük. Haber ve program desteğinde bulunacaklarını ifade ettiler. Programlarımız çeşitlenerek gelişiyor. Mütevazi bir kadromuz var ancak yakın dönemde büyümeyi hedefliyoruz." Televizyonun yayına henüz başlamasına rağmen dünyanın çeşitli ülkelerinden insanların izlemeye başladığını, bu konuda çok olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Mehmethanoğlu, yıl sonuna kadar uyduya çıkmayı istediklerini söyledi.

Stüdyoyu kurarken uyduya çıkacak şekilde hazırlandıklarını, RTÜK'ün belirlediği standartlara göre cihaz alımı yaptıklarını dile getiren Mehmethanoğlu, yatırımın 50 bin dolar tuttuğunu ancak uyduya çıkabilmek için 500 bin dolar daha gerektiğini ifade etti. Mehmethanoğlu, televizyon kurulduktan sonra büyük bir ihtiyaca yanıt verdiğinin ortaya çıktığını belirterek Türkiye'de yatırımı bulunan Azeri girişimcilerin desteğini beklediklerini söyledi.
AA


Geri Dön