29 / 03 / 2024

Emlakçılardan günlük ve saatlik kira uygulamasına tepki!

Emlakçılardan günlük ve saatlik kira uygulamasına tepki!

Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, evlerin günlük ve saatlik olarak kiraya verilmesine tepki göstererek, ahlak polislerini göreve davet ettiğini söyledi.



Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, evlerin günlük ve saatlik olarak kiraya verilmesine tepki göstererek, ahlak polislerini göreve davet ettiğini söyledi


Günlük ve saatlik kiralanan evlerle ilgili ilanların Manisa’da yaygınlaşması, emlakçılar tepki gösterdi. Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, kentte hiçbir emlakçının günlük saatlik kiralık ev kiralamadığını belirterek, "Bütün emlakçıları gezdim. Günlük evlerle ilgili mesleki olarak bizim hiçbir alakamız yok. İnternet sitelerinde bunları görüyoruz. Bunlar çok yanlış. Emniyetin ahlak polisini göreve davet ediyorum. Bu kişiler bizim mesleğimizi rencide ediyorlar. Bence bu iş kanuni de değil. Saatlik dendiği zaman herkesin kafasında soru işareti oluşuyor. Bizim uzaktan yakından alakamız yok. Ben tek tek bütün emlakçılara gittim. Sosyal medya üzerinden bunu yapıyorlar" dedi. 


Derneğe gelen şikayetler üzerine kendisinin de bu ilanları veren kişilerle müşteri gibi iletişime geçtiğini anlatan Akyüz, "Meslektaşlarımızdan biri yapıyor olsa meslekten men ederiz. Bu yetkimiz var. Ama internet sitelerine böyle bir yaptırımımız yok. Emniyet buna kulak tıkamamalı. Açık açık ilan veriyorlar. Ben bunun araştırmasını yaptım. İlk önce ’büromuz var’ dediler. Büroya gelelim dedim. Ardından ’büro tadilatta’ dedi. ’Gizlilik esasımız var’ gibi sözler söylediler. Konuşmalarımdan korkunca ve bürolarını sorunca korkup telefonu bir daha açmadılar. Bu tür yalanlarla telefonda bu işi hallediyorlar" dedi.


Milliyet


Geri Dön