16 / 04 / 2024

Emre Berkin: İnönü Stadı deprem için kuvvetlendirilmeli

Emre Berkin: İnönü Stadı deprem için kuvvetlendirilmeli

Beşiktaş'ta başkanlığa adaylığını açıklayan Murat Aksu'nun ekibinde yer alan eski Microsoft Genel Müdürü Emre Berkin, İnönü'nün 3 tribününü tekrar yapmak gerektiğini belirtti



Beşiktaş'ta başkanlığa adaylığını açıklayan Murat Aksu'nun ekibinde yer alan eski Microsoft Genel Müdürü Emre Berkin, kulübün dağ gibi olan borçlarından korkmuyor. Projeler geliştiren Berkin'in masasında internette facebook benzeri sanal stadyum kurma fikri var. Berkin, bu projeyle 'Çarşı'sıyla ünlü Beşiktaş taraftarını sanal ortamda da buluşturarak dünyada bir ilke imza atacaklarını söyledi. Uzun yıllar Microsoft'un Ortadoğu ofisinin yöneticiliğini yapan Emre Berkin, artık ulusal ve uluslararası şirketlerde yönetim kurullarında yer alıyor, yurtdışı finans çevrelerinden Türkiye'deki KOBİ'yere kaynak bulmasına aracılık ediyor. Teknoloji konuşmaya alıştığımız Berkin'le bu kez tutkusu için bir araya geldik. Önceki hafta Beşiktaş'ta başkanlığa adaylığını açıklayan Murat Aksu'nun yönetimine gireceğini açıklayan Berkin'le Beşiktaş'ı konuştuk.

PROJELER HAZIR
Berkin, kulübün alacaklarına konan temliklerin proje geliştirmelerine engel olmayacağını, borçlardan korkmadıklarını ifade etti ve önemli projesini ilk kez SABAH'a açıkladı: Sanal stadyum... Berkin sanal stadı şöyle tarif etti: "Dünyanın her tarafındaki Beşiktaş taraftarı sanal stadyumda buluşacak. Second Life benzeri stadyum kulüple taraftarın, taraftar gruplarının buluşma yeri olacak. Kayseri'deki taraftar bile 10-15 liraya koltuk satın alacak. Statta ilan panoları olacak. Stadın proje sponsoru da bulunacak. Büyük teknoloji şirketlerinden birinin sponsor olabileceğini düşünüyoruz. Sanal ortamda tribün arkadaşlığı başlatıyorsun. 'Beşiktaş nerede toplanıyor' dediklerinde Beşiktaş'ın online dünyadaki yeri sanal stadyum olacak. Etik kurallar içinde marşlar olacak. Baba-oğul koltuk alacak. Bizim koltuğumuz var diyeceksin. Daha ileride maçları bile burada seyredeceksin. Oyun şirketleri ile de anlaşarak stadyumda bilgisayar oyunlarının oynanmasını sağlayacağız." Berkin, "Bütün kontratlarda kayıplar var. Bu kontratların üstünden geçmek gerekiyor. Beşiktaş geleneği olan bir kulüp, transfer savurganlığını durdurmalıyız. Beşiktaş başarıda sürekliliği kendi altyapısından yetiştirdiği gençlerle elde etmiş. Şirketin malvarlığına sporcu bonservisleri de dahil her kaynağı daha iyi değerlendireceğiz. Porto altyapıdan yetiştirdiği gençlerle Avrupa Şampiyonu oldu. Transferlerden büyük gelir elde etti" diye konuştu.

STAT YENİLENECEK
İnönü'nün 3 tribününü tekrar yapmak gerektiğini belirten Berkin şunları söyledi: "Sadece gelir için değil deprem için de kuvvetlendirilmeli. Yeni yapılacak tribünlerde 100-120 arasında loca çıkıyor. İkincisi taraftar kongre üyesi var. 20 bin taraftar var. 13 bin tanesi faal seçme seçilme hakkına sahip. 100 bine çıkarmak mümkün olabilir. Beşiktaş semt veya şehir takımı değil, ülke takımı. Bu Beşiktaş seçimlerinin tam demokratik ortamda olmasını sağlayacak."
Timur Sırt/Sabah


Geri Dön