19 / 04 / 2024

Emrullah Turanlı: Demokrasi Müzesi kurmaya talibim!

Emrullah Turanlı: Demokrasi Müzesi kurmaya talibim!

TAŞYAPI İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı, 15 Temmuz darbesini değerlendirirken, “Hande Fırat, o gece Cumhurbaşkanı’yla cumhurunu o küçücük telefonda bir araya getirip, darbecileri engelledi" dedi.



TAŞYAPI İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Emrullah Turanlı, 15 Temmuz darbesini değerlendirirken, “Hande Fırat, o gece Cumhurbaşkanı’yla cumhurunu o küçücük telefonda bir araya getirip, darbecileri engelledi. Hande Fırat’ı bu milletin binlerce yıl alkışlaması lazım. Birkaç saniye gecikse, durum farklı gelişebilirdi. Kendisine ömür boyu minnettar kalacağım” dedi.


Darbeyi önleyen telefonun maddi değerinin ölçülemez olduğunu ve ‘Demokrasi Müzesi’ne konulması gerektiğini söyleyen Turanlı, “Demokrasi Müzesi’ni kurmaya ben talibim, devlet bir yer verirse, hemen inşaatına başlarım” diye ekledi.TOKİ gibi, Taşyapı’nın da piyasayı canlandıracak kampanyalar başlatacağını da söyleyen Turanlı şöyle konuştu: “Faiz almayacağız, banka kredisi aramadan, Taşyapı kredisi ile satış yapacağız, vadeyi uzuna yayacağız. Yeni istihdam için neticede bize de kaynak lazım. Bu yüzden biz de elimizden geldiği kadar, aynı kampanyaları gündeme getireceğiz. Enerji alanında, turizm alanında ve konut üretimi alanında yatırımlarımız var. Biliyorsunuz Kıbrıs’taki yatırımımız devam ediyor. İstanbul’da 1 otelimiz var 3 tane daha yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanımızın Türkiye’deki kaynakları değerlendirmemiz lazım düşüncesini de biliyoruz. Enerji yatırımlarımız devam ediyor. 2016 -2017 programında Allahın izniyle 2 milyar dolar değerinde yatırımlarımız olacak.Ayrıca bu dönemde, devlet yeniden yapılanırken, politikadaki ve bürokrasideki hainlerin de ayıklanmasını bekliyoruz. Ülkenin kalkınması için bu da çok önemli. Çünkü bu hainler, ülke kalkınmasına engel oluyorlar.


HESAP VERECEKLER

Emrullah Turanlı, kendisinin de FETÖ örgütü mağdurlarından olduğunu belirterek, “Devlete sızmış hainler, yıllardır bunu yapmaya çalışıyor, devletin temeline dinamit koymak istiyordu. Gizlice büyüdüler, belli bir güce kavuşunca, harekete geçtiler. 17 Aralık’ta da bizi ahlaksızca gözaltına aldılar. Dertleri yolsuzluk filan değil, darbeyi o zaman yapmaktı. Hükümeti devirmek istiyorlardı. Ama başarıya ulaşamadılar. Aynı hainliğe tekrar kalkışınca, bu kez halk ayaklandı, sokağa çıktı, oyunlarını bozdu. Şimdi yargıda hesap verecekler” açıklamasını yaptı.


Hürriyet 


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la canlı yayında yapılan görüntülü konuşmanın büyük etkisi olduğunu söyledi.


Bu süreçte bir demokrasi müzesi oluşturulması gerektiğini belirten Turanlı, “Darbeyi önleyen telefonu da buraya konulmalı.Demokrasi Müzesi’ni kurmaya ben talibim’ dedi. Canlı konuşmanın herkese güç verdiğini belirten Turanlı, “Sayın Cumhurbaşkanının konuşmasıyla ben de dışarı çıktım... Devlet bir yer verirse, Demokrasi Müzesi’nin hemen inşaatına başlarım” dedi. Kendisinin de bu yapılanma tarafından pek çok kez işlerinden alıkonulduğunu kaydeden Turanlı, “17 Aralık’ta gözaltına aldılar... Bir gün sonra savcıya bile çıkaracak delil bulamadan bırakmak zorunda kaldılar. O zaman beni gözaltına alan zalimlere, ‘Bu yaptığınız zulümdür, hesabını vereceksiniz, hem de Allah’ın izniyle çok gecikmeden vereceksiniz’ demiştim. Şimdi yargıda hesap verecekler” diye konuştu.


‘Kredi ve faiz yok’ 


Emrullah Turanlı, ekonomide bir etkilenme olsa da yatırımlarına devam ettiklerini, bütün işadamlarının şevkle çalıştığını kaydetti. Turanlı, “2016 -2017 programında 2 milyar dolarlık yatırımlarımız olacak. Ayrıca zor günleri aşmak için, her türlü kampanyayı yapacağız, faiz almayacağız, banka kredisi aramadan, Taşyapı kredisi ile satış yapacağız, vadeyi uzuna yayacağız. Yeni istihdam için neticede bize de kaynak lazım. Bu yüzden biz de elimizden geldiği kadar, kampanyaları gündeme getireceğiz” dedi. 


Milliyet




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kanlı darbe girişiminin ülkeyi bir kaosa sürükleyeceğini ve bunu önlemek için kendisini ortaya koyanlara minnet duyduğunu söyleyen Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Emrullah Turanlı, Demokrasi Müzesi'nin kendisinin yapmaya talip olduğunu belirterek, "Demokrasi Müzesi'ni yapmaya ben talibim, devlet bir yer verirse, hemen inşaatına başlarım" şeklinde konuştu. Ekonomide bir durgunluk yaşandığının doğru olduğunu ancak, destek verildiği takdirde işlerin yoluna gireceğini dile getiren Turanlı, "Manevi destek verilmesi lazım. O zaman ülkenin kalkınması için, basını, işadamları, yatırımcısı, çalışanı ve siyasetçileri ile ülke çok daha iyi yere gidecek. Bundan hiç endişem yok. Biz yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bizim gibi bütün işadamları da çoğunlukla aynı şevkle yatırımlarına devam etmeye çalışıyor" dedi. Zor günlerin daha kolay atlatılması için TOKİ'nin yaptığı gibi kampanyalar da yapacakları bilgisini veren Turanlı, Taşyapı kredisiyle satış yapmaktan vadeleri uzatmaya kadar bir dizi kolaylık sağlanacağını ifade etti. 




Cumhuriyet



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyonlara bağlandığı cep telefonunun Demokrasi Müzesi’ne koyulması gerektiğini belirten Turanlı “Demokrasi Müzesi’ni kurmaya ben talibim” diye konuştu. Hükümeti devirmek, Türk demokrasisini sırtından bıçaklamak için yapılan bu darbe girişimini hayata geçiren hainlerin hesap vereceğini günü dört gözle beklediğini belirten Turanlı “Bu memleketin ayağa kalkıp yürümesi için tek bir yol var, o da hukuk devleti ve ülkemizin kalkınması ve yatırımların yapılmasıdır” diye konuştu.


Yatırımlara devam


Taksim olayları, 17 Aralık, darbe girişim, dünyadaki ekonomik daralmaların hepsinin ekonomi üzerinde etkisi olduğunu kaydeden Turanlı “İşadamlarımızın önündeki engellerin kaldırılması lazım. Manevi destek verilmesi lazım. O zaman ülkenin kalkınması için, basını, işadamları, yatırımcısı, çalışanı ve siyasetçileri ile ülke çok daha iyi yere gidecek” dedi. Yatırımlarına tam gaz devam edeceğini, gayrimenkul başta olmak üzere turizm ve enerji yatırımlarının da tam gaz süreceğini kaydeden Turanlı “Bu zor günleri aşmak için, her türlü kampanyayı yapacağız, faiz almayacağız, banka kredisi aramadan, Taşyapı kredisi ile satış yapacağız, vadeyi uzuna yayacağız. Biz de elimizden geldiği kadar, aynı kampanyaları gündeme getireceğiz. Ben korkmuyorum, yatırımlara devam ediyorum. Ayrıca bu dönemde, devlet yeniden yapılanırken, politikadaki ve bürokrasideki hainlerin de ayıklanmasını bekliyoruz. Bu hainler, ülke kalkınmasına engel oluyorlar” dedi.  TOKİ  gibi, Taşyapı’nın da piyasayı canlandıracak kampanyalar başlatacağını söyleyen Turanlı, bürokrasideki hainlerin de temizlenmesini istedi. Turanlı “Ben korkmuyorum, yatırımlara devam ediyorum” diye konuştu. Derecelendirme kuruluşlarının not indirme telaşına düştüğünü de kaydeden Turanlı, seferberlik ile tüm tasarruflarını yatırıma dönüştüreceklerini söyledi.  


Star




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Emrullah Turanlı, Taşyapı'nın da TOKİ gibi piyasayı canlandıracak kampanyalar başlatacağını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere son yıllarda yaşanan bazı olayların moralleri bozduğunu belirten Turanlı, "Ben korkmuyorum, yatırımlara devam ediyorum. Çünkü biz her gün binlerce insana nasıl iş bulabiliriz diye kara kara düşünüyoruz. Ama buna rağmen 5-6 ayrı dalda yatırımlarımız tam gaz sürüyor. İnşaatta, 2 milyar dolarlık yatırım için ruhsatların çıkmasını bekliyoruz, hemen işe başlayacağız" dedi. 


YATIRIMDAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK 


Enerji ve Turizm alanlarında da yatırımları olduğuna dikkat çeken' Turanlı, "Biz, iktidar, halk, basın, işadamı, el ele verip, seferberlik ile tüm tasarrufu yatırıma dönüştüreceğiz, ülke kalkınacak, bundan aşka çare yok" diye konuştu.



Yeni Şafak 


Geri Dön