17 / 04 / 2024

Emrullah Turanlı: Dünya maket’ten battı ‘yap-sat’a dönmeliyiz!

Emrullah Turanlı: Dünya maket’ten battı ‘yap-sat’a dönmeliyiz!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Sektör yap-sat’a dönmeli. Dünya bu yüzden battı. İnsanlar bir ev alabilmek için ömürlerini veriyor, bu yüzden ne aldıklarını görmeleri gerekir” dedi...



Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Sektör yap-sat’a dönmeli. Dünya bu yüzden battı. İnsanlar bir ev alabilmek için ömürlerini veriyor, bu yüzden ne aldıklarını görmeleri gerekir” dedi.



Taşyapı, İstanbul’da Bağdat Caddesi’nde inşa ettiği Four Winds Residence projesini, inşaatı tamamlayarak satışa çıkardı. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı emrullah turanlı, inşaatı tamamladıktan sonra satışa başladıklarını belirterek, “Dünya bu yüzden battı, çok çekti. Önce inşaatı tamamlayacağız, ardından satışa çıkacağız. İnsanlar bir ev alabilmek için ömürlerini veriyor. Bu yüzden ne aldıklarını görmeleri gerekir. Biz bu modelde devam edeceğiz, sektörün de yeniden yap-sat’a dönmesi gerekir” dedi. İnşaatı bitirip ardından satışa çıkmak için finansman gücünün olmasına dikkati çeken Turanlı, Dubai’de aldığı arsadan örnek vererek, şöyle konuştu:


‘Resim harika ama...’

“Dubai’de devletten bir yer aldık, devletten daha garantisi mi olur? Ne oldu? ‘Yapamayacağız’ dediler. Neden? Çünkü bize maketten sattılar. Evet resim harika bir sanat ama yeri burası değil. İşin içine demir, beton girince değişiyor her şey, önemli olan icraat, yoksa herkes maketini süsler püsler satar. Burada alıcı da satıcı da sorumludur. Evi görmeden aldıktan sonra ‘ah’lanmanın anlamı yok. Bütün inşaatçılar çıkıp ‘Ben kaliteli yapıyorum’ diyor. Biz de kaliteli yapıyoruz, diyoruz, onlar da aynı şeyi söylüyor. Birisi hata yaptığında tüm sektörü ilgilendirir, burada fatura herkese çıkar.”


‘Kullanıcıya satacağız’

Four Winds Projesi, 44 dönüm arazi üzerine kuruldu. Yüzde 7’si bina, yüzde 93’ü yeşil alandan oluşan Four Winds’te Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ve ekibi, ‘Stay Well’ konseptini hayata geçiriyor. İlk kez bir rezidans projesinde kişiye özel sağlık hizmetlerinden, kişiye özel fitness eğitmenliğine kadar birçok hizmet site sakinlerine sunuluyor.

Toplam 480 dairenin yer aldığı Four Winds’te, Taşyapı iki bloktaki 180 dairenin satışını yapıyor. Yaklaşık 2 aydır satışta bulunan 180 daireden şu ana kadar 27 tane satıldı. Dairelerin 700 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında satıldığı projede metrekare fiyatı ise 7 bin dolardan başlıyor. Turanlı, “Bu daireler kapıda kuyruk satılan dairelerden değil. Yatırımcıya değil kullanıcıya satış yapacağız. Bu işin sanayisinin peşinde değiliz. konut, karpuz gibi kamyon kamyon satılmaz, borsa senedi gibi elden ele dolaşmaz” diye konuştu.


‘Stay Well’ devam edecek

İnşaat dışında tarım, enerji, havalimanı işletmeciliği gibi alanlarda 4-5 milyar euro’luk işlerinin bulunduğunu anlatan Turanlı, Four Winds’ten sonraki projelerinin Altunizade’de olacağını belirtti. Turanlı, yeni projeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Altunizade’de inşaatı bitirdikten sonra satışa çıkacağız. Kaba inşaatı bitti, önümüzdeki yıl eylül ayında satışa çıkmayı planlıyoruz. Burada 30 dönüm arazide, 5-6 katlı yapılar olacak. 220 konut yer alacak. Four Winds’teki Stay Well konsepti bu projede de yer alacak.”

Turanlı, Seyrantepe’deki arazilerindeki karma projeye bu yılın sonunda başlayacaklarını, Şişli’deki 100 dönümü bulacak projelerinde de işgalin kalmasını beklediklerini kaydetti.



Milliyet 


Geri Dön