25 / 04 / 2024

Emrullah Turanlı ile Tahsin Ertuğruloğlu karşı karşıya geldi!

Emrullah Turanlı ile Tahsin Ertuğruloğlu karşı karşıya geldi!

Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu rüşvet iddiası nedeniyle karşı karşıya geldi.



Taşyapı, KKTC’de Ercan Havalimanı işletmesini 25 yıllığına devralan konsorsiyumun büyük ortağı. Ancak Taşyapı’nın patronu Emrullah Turanlı ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu rüşvet iddiası nedeniyle karşı karşıya geldi. Turanlı, iki yıl önce Ulaştırma Bakanlığı yapan günümüz Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun yakın arkadaşı Ömer Elmas’a aylık 250 bin Euro ödemesini istediğini, reddetmesi üzerine siyasi baskı yaparak işlerinin engellendiği suçlamasında bulundu.


Yerel medyaya açıklama yapan Emrullah Turanlı, "Ertuğruloğlu Ulaştırma Bakanı olduğu zaman beni toplantıya çağırdı. Bakan, yanındaki Ömer Elmas adlı biriyle tanıştırdı.Bundan sonra benim talimatlarıma uyacaksın, ayda 250 bin Euro vereceksin” dedi. 250 bin Euro ödemeyi reddedip odayı terk ettim. Ardından Ertuğruloğlu ile iyi ilişkilerimiz değişti. Emrullah beydim, o dakikadan o sonra ‘o adam’ oldum. Sayın Bakan konuşmalarına dikkat etsin, bana ‘O adam’ diye hitap edemez. O mafya ayaklarını gitsin başkalarına yapsın. Konuşma kalabalık ortamda gerçekleşti, hepsi şahitler" dedi.


Tahsin Ertuğruloğlu ise, Turanlı’nın yalan söylediğini ve şaibelendirme operasyonu yaptığını ifade etti. Ertuğruloğlu, şahsına yönelik yapılan bu algı operasyonların gerçek amacının, Ercan Havalimanı inşaatını yapan şirketin denetimden kaçması ve üzerine düşen ödemeleri yapmaması olduğunu söyledi.


Hürriyet 


Geri Dön