25 / 04 / 2024

Emrullah Turanlı ve Serdar İnan'dan ESTİ'de yeni ortaklık!

Emrullah Turanlı ve Serdar İnan'dan ESTİ'de yeni ortaklık!

Seyrantepe'de Hakan Kıran ile birlikte Çintemani projesinde birlikte olan Taşyapı ve İnanlar İnşaat arasında yeni bir ortalık kuruldu



Seyrantepe'de Hakan Kıran ile birlikte Çintemani projesinde birlikte olan Taşyapı ve İnanlar İnşaat arasında yeni bir ortalık kuruldu. Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı ile İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, ESTİ Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi adıyla yeni bir ortaklığın temelini attı.

Şirket merkezi olarak Teşvikiye Mahallesi Hakkı Yeten Caddesi No. 19 Kat 9 Şişli adresinin gösterildiği Esti Gayrimenkul'un kuruluş sermayesi bir milyon TL olarak belirlendi. Ortaklar burada inşaat taahhüt işleri yapacak. Firma ayrıca bina inşaatı, her nevi inşaat müteahhitlik ve taşeronluk işleri de gerçekleştirecek.

ESTİ Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin İstanbul Ticaret Odası'na kaydı 9 Mart 2010 tarihinde yapıldı. Şirketin yönetim kurulu başkanı Emrullah Turanlı olurken Serdar İnan başkan yardımcısı ve Dilber Gülsenramazanoğlu'da yönetim kurulu üyesi görevlerini aldı.

Önceden de ortaklıkları var!
Taşyapı ile İnanlar İnşaat'ın daha önceden birde Seyrantepe'de inşa edilecek olan Çintemani isimli gökdelen projesinde ortaklığı var. Taşyapı'nın Seyrantepe'de inşa edeceği Çintemani isimli gökdelen projesinde İnanlar İnşaat'ın yüzde 50 payla çoğunluk hissesi, Emrullah Turanlı'nın yüzde 25 ve Hakan Kıran Mimarlık'ın da yüzde 25 hissesi bulunuyor. Bu projenin 250 milyon dolara mal olması bekleniyor.

Seyrentepe'deki Çintemani 42 parselin birleşmesinden oluşan yaklaşık 30 dönümlük bir alan üzerinde yükselecek. 140 bin metrekarelik toplam inşaat alanı olması planlanan proje rezidans daireleri, ofis ve otelden oluşacak. Proje 55, 40 ve 25 katlı 3 blok görünümünde tek binadan meydana gelecek ve bittiğinde anteni dahil 230 metre yüksekliğe ulaşarak Türkiye'nin en yüksek binaları arasında yerini alacak.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İnşaatın iki isminden  yeni bir ortaklık daha
Seyrantepe'de Hakan Kıran ile birlikte Çintemani projesinde birlikte olan Taşyapı ve İnanlar İnşaat arasında yeni bir ortalık kuruldu. Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı ile İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, ESTİ Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi adıyla yeni bir ortaklığın temelini attı.
Sermayesi 1 milyon TL olarak belirlenen şirketin İstanbul Ticaret Odası'na kaydı 9 Mart 2010 tarihinde yapıldı. Şirketin yönetim kurulu başkanı Emrullah Turanlı olurken, Serdar İnan başkan yardımcısı ve Dilber Gülsenramazanoğlu da yönetim kurulu üyesi görevlerini aldı.

Çintemani'de de ortaklıkları var
Taşyapı ile İnanlar İnşaat'ın Seyrantepe'de inşa edilecek olan Çintemani isimli gökdelen projesinde de ortaklığı söz konusu olmuştu. Taşyapı'nın Seyrantepe'de inşa edeceği Çintemani isimli gökdelen projesinde İnanlar İnşaat'ın yüzde 50 payla çoğunluk hissesi, Emrullah Turanlı'nın yüzde 25 ve Hakan Kıran Mimarlık'ın da yüzde 25 hissesi bulunuyor. Bu projenin 250 milyon dolara mal olması ve inşaatına da en kısa zamanda başlaması bekleniyor.
Seyrentepe'deki Çintemani, 42 parselin birleşmesinden oluşan yaklaşık 30 dönümlük bir alan üzerinde yükselecek. 140 bin metrekarelik toplam inşaat alanı olması planlanan proje rezidans daireleri, ofis ve otelden oluşacak. Proje 55, 40 ve 25 katlı 3 blok görünümünde tek binadan meydana gelecek ve bittiğinde anteni dahil 230 metre yüksekliğe ulaşarak Türkiye'nin en yüksek binaları arasında yerini alacak.
Milliyet

İnşaatın iki ortak oldu
Taşyapı İnşaat'm sahibi Emrullah Turanlı ile İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan, yeni projeler için ortaklık kurdular. Maya tutarsa mevcut projeler için de ortaklık gündeme gelebilir

Taşyapı ve inanlar İnşaat, markalı konut deyince hemen akla gelen şirketlerden ikisi. Özellikle son yıllarda birçok önemli inşaat projesinde bu iki şirketin imzasına rastlıyoruz, işte bu iki inşaat devinin sahipleri Emrullah Turanlı ve Serdar inan ortak oldular. "Esti Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret A.Ş." unvanıyla kurulan yeni şirketin ortakları şu isimlerden oluşuyor: EmruUah Turanlı, Serdar inan, Dilber Gülsen Ramazanoğlu, Arzu Fatma İnan, Ezgi Turanlı Şenlik ve Ece Turanlı...

İnan ve Turanlı, bu yeni ortaklıkla hem yurtiçi hem de yurtdışında ortak projelere imza atmaya hazırlanıyorlar. Maya tutarsa mevcut projeler de ortaklık kapsamına alınacak.

Yeni şirketle ilgili bilgi almak için önce İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Inan'ı aradık. Ancak o ilk açıklamayı Emrullah Turanlı'nın yapmasını istedi ve bizi de yeni ortağına yönlendirdi.

Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı, güzel projelere imza atmak için Serdar İnan'la ortak olduklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Bu şirketi, Türkiye ve yurtdışındaki yeni yatırımlarda ortaklık için kurduk. Nasip olursa ortak projelere imza atacağız. Şu anda kesinleşmiş, somutlaşmış bir projemiz yok. Üzerinde çalışıyoruz. Kesinleşmeden paylaşmak istemiyorum. Bu ortaklık, devam eden projeleri de kapsayabilir. Tabii bunu zaman gösterecek."

700 MİLYON DOLARLIK START
Emrullah Turanlı'yı bulmuşken, son dönemlerde hakkında çıkan "Zora girdi" iddialarını ve yeni projelerini de sorduk. Turanlı, işlerin yolunda olduğunu, bir iki aksiliğin abartılarak piyasaya yansıtıldığını söylüyor: "Şirketlerimizin hepsi aktif halde çalışıyor. Bir iki problem yaşandı ve bunlar maksadım açacak şekilde abartıldı. Yanlış şeyler yapılıyor. Taşyapı'da 15 bin kişi çalışıyor. Dünya markası bir şirketiz. Destek beklerken bazen köstek olmaya çalışanlar çıkıyor. Günde 20 saatten az çalışmıyorum. Türkiye ve yurtdışındaki işlerimin peşindeyim. Kazakistan, Irak, Dubai, Abu Dabi, Libya, Suriye ve Ukrayna'da işlerimiz var. Buraların altyapılarında önemli projelere imzalar atıyoruz. Biliyorsunuz yurtiçinde birçok markalı projeye imza attık. Atmaya da devam ediyoruz. Bu yıl Türkiye'de 700 milyon dolarlık projeler için start vereceğiz."

REZİDANSI HİLTON İŞLETECEK
Emrullah Turanlı'ya bu yatırımların detaylarını da sorduk elbette. Kadıköy sahilindeki inşaatın tamamlanmak üzere olduğunu, ağustos ayında Hilton Oteli olarak açılacağını açıkladı. Bağdat Caddesi'nde kendilerine ait olan binanın rezidans olacağını belirten Turanlı, "Burayı ve Etiler'deki rezidansı da Hilton işletecek. Anlaşmaları tamam" diyor.

İki yıl önce istanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ihalesini aldıkları otopark işinde de izin süreçlerinin tamamlandığını belirten Turanlı, "Gayrettepe ve Tarlabaşı Bulvarı'mn altına katlı otopark yapacağız. Bu iki proje için yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz. 30 yıllık işletme hakkı bizde. 10 yılda kendini amorti edecek. Bu alana ilk defa girmiş oluyoruz. Tarlabaşı Bulvarı ve Gayrettepe'de 6 bin araçlık otopark yapılacak" dedi.
İdriz Çokal / Para


Geri Dön