25 / 04 / 2024

En merkezi 5 lüks konut projesi! Metrekaresi 16 bin dolara!

En merkezi 5 lüks konut projesi! Metrekaresi 16 bin dolara!

Merkezi lokasyonlarda lüks konut yarışı başladı



Şehir merkezi giderek boğulunca, üst üste yaşamaktan, trafik ve park sorunundan, gürültüden ve havada uçuşan tozlardan bunalan; yeşillik, oksij en ve sessizlik hayali kuran insanlar, son yıllarda İstanbul'a 50 km'lik bir çemberde üretilen yeni konut projelerine yöneldi. Bunda, insanların merkezden kaçma eğilimi kadar, konut üreticilerin tüketicilerin artık talep ettiği bir takım koşulları ancak şehre uzak bölgelerde yerine getirebilmesinin de etkisi vardı. Malum, konut üretiminin en önemli kalemi arsa. Şehir merkezinde arsalar sayılı, boyutları ve arz sınırlı, bu durumda fiyatlar da çok yüksek olunca, inşaatçılar çözümü şehir dışında buldular.

AYDINLI'DA 1.000 TL LEVENT'TE 10.000 DOLAR

İnsanların 'sayfiye' dedikleri bölgelerin artık yaz kış yaşanır lokasyonlar haline geldiği söyleyen gayrimenkul yatırım uzmanı Başak Soner, "Bugün Silivri'den her gün işe gidip gelen insanlar var. Merkezdeki mevcut konut stoku ise hayli eskidi. 60-70 yıllık binalar artık günümüzün ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldi. Tesisatları yenilenmekle yetinilemeyecek kadar eski. Öte yandan otopark imkanı neredeyse hiç yok. Hal böyleyken şehrin merkezi konumunda yer alan semtlerde bu tür ihtiyaçların giderilebileceği konutlara talep her daim canlı olacaktır" diyor. Levent, Şişli, Etiler, Maçka ve Nişantaşı gibi merkezi lokasyonlarda arsa fiyatlarının zaten çok yüksek olduğunu, buna müşterilerin beklediği lüks ve konfor eklenince, maliyetlerin çok yükseklidiği söyleyen Soner şöyle devam etti: "Bugün Levent ve çevre semtlerde, altında otoparkı olan, tüm sosyal donatılara sahip, konut içlerinde çağın tüm gereklerinin en işi teknolojilerle karşılandığı lüks konut projeleriyle, Aydınlı'da yapılan eşdeğer bir projeyi kıyaslarsak, bir tarafta metrekare fiyatının 1.000 TL, diğer tarafta ise 10.000 TL olduğunu söyleyebiliriz."

KRİZDE BİLE TALEP CANLI

Merkezi lokasyonlardaki lüks konut talebi krize rağmen hız kesmiyor. Konut üreticileri, bu projelerin pazarlanması konusunda pek sıkıntı yaşamadıklarını söylüyorlar. Fiyatları 500 bin TL'den başlayan ve 2 milyon dolara (yak. 3 milyon TL) kadar çıkabilen lüks konut projelerinde bir yandan inşaatlar, diğer yandan ise son sürat satışlar sürüyor. Merkezdeki lüks konutlar, maket üzerinden bile meraklıları tarafından kapışılıyor. Yaşam konforunun en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü lüks projelerde yok yok. Bu projelerin büyük çoğunluğunda havuz, sauna ve fitness center'ın yanı sıra, helikopter pisti, golf sahası ve limuzin servisi gibi pek çok ayrıcalık da tanınıyor.

MERKEZDEKİ SIKINTI ARSA MALİYETİ
Bir konutun inşaat maliyetlerim etkileyen en önemli unsur kuşkusuz arsa maliyeti Şehir merkezine yaklaştıkça arsa maliyetleri artıyor. Doğal olarak arsa maliyetlerinin merkezi lokasyonlarda yüksek olmadı, konut metrekare fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Levent, Etiler, Nişantaşı ve Şişli gibi şehrin önemli ana noktalarında arsa maliyetlerinin toplam yatırım maliyetine oranı yüzde 60 ila 80'i bulunuyor. Levent'te metrekaresi1.500 ila 2 bin TL'ye mal olan lüks bir daire, metrekaresi 11 ila 16 bin TL'ye alıcı bulunuyor. Buna göre 100 metrekarelik daire 1 milyon TL'ye satılıyor. Lüks semtlerdeki A+ projelerde satış fiyatı metrekare maliyetinin 6 ila 8 katına kadar çıkabiliyor.

1) Büyükhanlı Barbaros ve Akatlar

Lokasyon: Balmumcu ve Akatlar

Metrekare fiyatları: 6 bin-6.500 dolar (9 bin-9.750 TL)

Büyükhanh İnşaat tararın¬dan inşa edilen Büyükhanlı Akatlar ve Büyükhanh Barbaros, dikkat çeken iki farklı proje. Akatlar projesinde m2 ortalama birim fiyatı 6.500 dolardan, Barbaros'ta ise 6 bin dolardan başhyor. 5'er katlı 3 bloktan meydana gelen Büyükhanlı Akatlar ise Etiler - Akatlar Mahallesi'nde hayata geçiriliyor. Toplam arsa alam 6.240 m2 olan projenin inşaat alanı ise 10 bin m2. İnşaatına Mayıs 2010 tarihinde başlanan proje, 2011 sonunda teslim edilecek.

Alanlan 225 m2 4+1,275 m2 olan 5+1 bahçe dubleksi ve alanları 300 m2 olan çatı dubleksi olmak üzere 30 konuttan meydana gelen projede 24 saat güvenlik hizmeti, yüzme havuzu, dijital yayın altyapısı, merkezi ısıtma sistemi, jeneratör ve su depolan, her daireye ait 2 araçlık kapalı otopark alam yer alıyor. Güvenlik nedeniyle araç ile siteye giriş tek bir yerden olacak. Ayrıca otoparktan asansörle dairelere geçiş yapüabüecek. Balmumcu'da inşa edilen BüyükhanlıBarbaros projesinin inşaatı ise Haziran 2009'da başladı. Teslimlerin 2011 sonunda yapüacağı Büyükhanlı Barbaros'un toplam arsa alam 12 dönüm, inşaat alam ise 43 bin m2. Projede alanları 108 m2 olan 1+1'ler, alanlan 143 m2 olan 2+1 Ter, alanlan 250 m2 olan 3+1'ler ve alanlan 350 m2 3+1'lerden meydana gelen 138 konut yer alıyor.

Metrekare birim fiyatı ise 6 bin dolar ile 8 bin dolar arasında değişen projenin en üst katında bulunan seyir terası, ev sahiplerinin onayı doğrultusunda bir işletmeye verilebilecek. 24 saat resepsiyon hizmeti, kapalı devre kamera sistemiyle 24 saat güvenlik hizmeti, yan açık yüzme havuzu, fitness salonu, spa merkezi, oto yıkama, laundry, housekeeping, akıllı bina otomasyonu, her daireye ait 2 araçlık kapalı otopark alam, her daireye 3 m2'lik depo alam, mülkiyet hakkı daire sahiplerine ait, en üst katta boğaz manzaralı roof caf e, 6.800 m21ik ofis ve mağaza kullanımına ait ticafi alan bulunuyor.

0212 327 94 94
http://buyukhanlibarbaros.com/

www.buyukhanli.com.tr


2) Anthill - Ant Yapı

Lokasyon: Şişli

Metrekaresi: 3 bin-6 bin dolar (4.500-9.000 TL)

Yapımına 2008 yılında başlanan AnthiU'in yatırım değeri 400 milyon dolar. Anthill, İstanbul'un merkezinde, Şişli Bomonti'de yer alıyor. Bölgede geliştirilen arsalar üzerinde ofisten AVM'ye, üniversiteden hastaneye, otelden kültür merkezine ve kongre sarayına kadar çeşitli fonksiyonlar yer alıyor. En önemli özelliği ise şehir merkezinde olmasına rağmen hemen yanında yer alan Kağıthane Tüneli ile TEM yoluna, Bomonti-Dolmabahçe Tüneli ile de Taksim, Maçka ve Boğaz'a ulaşmanın 2-3 dakika sürüyor olması. AnthîU, 54 konut katlı iki blok ve bir butik çarşıdan oluşuyor. Çarşıda öncelikle konut sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik market, şarküteri, eczane ve kuaför yer alıyor. Bunların dışında marka olmuş kafe ve restoranlar da bulunuyor. Anthill 4.000 m2 sosyal tesis ve 40.000 m2 kapalı otopark da dahil toplaml 50.000 m2'lik bir inşaat alanına sahip.
AnthüTdeki dairelerin modüler inşaat sistemi ile yapılıyor olması evin şeklini alıcının belirleyebilmesini sağlıyor. 1+1'den 5+1'e kadar çok sâyidâ farklı daire seçenekleri AnthüTde sahiplerini bekliyor. Ayrıca 40. kat üzerinde loft daireler yer alıyor. AnthüTde daire fiyatları 250 bin dolardan başlıyor. Benzer projelerde m2 fiyatı 5-12 bin dolar arasında değişirken, AnthüTde bir m2'si 3-7 bin dolara satüıyor. 3+1 dairelerin fiyatı 650 bin dolardan başlıyor.

0212 232 42 32

www.anthillresidence.com


3) İstanbul Sapphire

Lokasyon: Levent

Metrekaresi: 10 bin dolar (15.000 TL)
 
İstanbul Sapphire, 261 metre yüksekliğe sahip. Proje kapsa¬mında 20 farklı tipte 187 adet rezidans ünitesi ve bir alışveriş merkezi bulunuyor. Rezidans ünitelerinin büyüklüğü 120 ila 750 m2 arasında değişiyor. Rezidansların fiyatları 1 milyon ile 7,5 milyon dolar arasında değişiyor. Metrekare birim fiyatları ise 10 bin dolardan başlıyor. Proje kapsamında bulunan Sapphire Çarşı ise 51 bin m2 inşaat alanına, toplam 30.500 m2 kiralanabilir alana sahip. İstanbul Sapphire'de tüm cepheler "double facade" ile kaplı. Böylece iç mekanlar, dışta oluşturulan cam cephe yardımıyla olumsuz meteorolojik koşullardan ve sesten korunuyor. Ev sahipleri 200 metre yükseklikte bile evlerinin kapüarını açabilir, balkona ve bah¬çelere çıkabilir. Çift cam cephe sistemi sayesinde enerjiden yüzde 30 oranında tasarruf sağlanıyor. 2 bin m2'lik sosyal yaşam alanı olan Lobby Lounge'da ev sahipleri özel toplan¬tılarım, kutlamalarını ya da çeşitli davet organizasyonlannı yapabiliyorlar. Lobby Lounge'da multimedya ve televizyon odası, çocuk oyun alanı, donanımlı bir kütüphane, bilardo ve oturma salonu yer alıyor. İstanbul Sapphire'de Boğaz'a nazır, 163 metre yükseklikte Türkiye'nin en yüksek golf antrenman sahası yer alıyor. 33 metre yükseklikte kapalı havuzla birlikte tüm ayrıntıların düşünüldüğü bir rekreasyon alam mevcut. 140 m2'lik havuzun yanı sıra, jakuzi, sauna, masaj odaları, güneşlenme ve dinlenme alanları, fitness, cardio ve gym alanı ile pilates, yoga ve dans uygulamalannın yapılabileceği stüdyolar bulunacak. İstanbul Sapphire'in 4. Levent metrosu¬na bağlantısı bulunuyor.

www.istanbulsapphire.com

444 5 111

4) Maçka Residence
 
Lokasyon:Maçka

Metrekaresi: 16 bin dolar (24 bin TL)

Astaş Gayrimenkul, 4 yıl önce 41 milyon TL'ye SSK'dan ihaleyle aldığı Maçka'daki arazi üzerine Armani Group bünyesindeki Armani Casa ile rezidans yapıyor. Maçka Residences, Interior Design by Armani Casa adını taşıyacak proje 7.500 m2 arsa üzerine 12,14 ve 14'er katlı 3 bloktan oluşuyor. Metrekare birim fiyaü ise 16 bin dolardan başlıyor. Giorgio Armani'nin sanatsal yönlendirmesini yaptığı Armani/Câsa, lobilerin, ortak alanların, banyo ve mutfaklann yanı sıra bazı dairelerinin tasarım ve inşasını gerçekleştirecek. Mutfaktan parkeye, vitrifiyeden armatüre, tekstilden mobilyaya tüm detaylar Armani/Casa tasarımı olan projede, stüdyo ve bazı diğer daireler, Armani/Casa tasarımı mobilyalar ile full dekorasyonlu olarak satışa sunuluyor. Maçka Residences'in dikkat çekici noktalarından biri de sosyal donatılan. Tam gün güneş alan özel tasarımlı güneşlenme teraslan, yaklaşık 5 bin m2 üzerine kurulu Uzakdoğu esintileriyle tasarlanmış spa ve fitness alam olan Luxury Fitness Maçka ve üç havuz bunlardan bazıları. Kempinski'nin işletmesini yapacağı rezidansda otel, uçak, restoran, konser bileti rezervasyonlan, limuzin, tekne gibi araçlarla ulaşım ve transferleri sağlayacak konsiyerjin yam sıra vale parking, oda temizliği, kahvaltı servisi, business center, çamaşır, aşçı ve garson, evcil hayvan-bahçıvan ve çiçek bakımı, ev içi teknik bakım ve onarım desteği, İT destek ve parti-davet organizasyonu bulunacak.

0212 215 30 55
www.mackaresidences.com

5) Zorlu Center

Lokasyon: Zincirlikuyu

Metrekaresi: 15 bin avro (30.000 TL)

Türkiye'nin ilk 5 fonksiyonlu 'karma kullanım' projesi olan Zorlu Center projesi rezidans ve yaşam alanlarının yam sıra sosyal donatılarıyla da iddialı. Mimari projesi Emre Arolat ve Tabarılıoğlu Mimarlık Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu tarafından hazırlanan Zorlu Center projesinde 30 bin m2'lik bir alan üzerine kurulu 3.500 kişilik performans sanatları merkezi yer alacak. Bunun yanı sıra Zorlu Center projesinde 120 bin m2Tik alanda yeşil rekreasyonel alanda 72 bin m2'si yeşil alan olarak kullanılacak. Metrekare fiyatlarının 15 bin avrodan başladığı söylenen ve Ekim ayında satışa çıkması planlanan Zorlu Center projesinin 2012 yılında teslim edilmesi planlanıyor.
 
Performans sanatları merkezi, otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansların yer aldığı Zorlu Center projesi toplam 620 bin m2'lik inşaat alanına sahip. Zorlu Center, 5 yıldızlı bir otelle bir alışveriş merkezi de şehrin merkezinde hem proje hem de şehir sakinlerini sosyalleştirecek projeler arasında yer alacak. Zorlu Center projesi 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden 'Master Planning' (En İyi Planlanmış Proje) ödülünü almaya hak kazanmıştı. Zorlu Center projesinin konut bölümü Kule Rezidans (Tower Residence) ve her evin kendine ait bahçesinin bulunduğu Bahçe Rezidans (Garden Residence) seçeneklerinden oluşacak.

http://www.zorlu.com.tr/

Seda Tabak/Hürriyet Emlak


Geri Dön