18 / 04 / 2024

En önemli devlet binaları dere yatağına yapılmış!

 En önemli devlet binaları dere yatağına yapılmış!

Ankara'da 22 Haziran günü Kadir Sevim (35) adlı işçinin, şehrin en merkezi yerinde yürürken göçükte hayatını kaybetmesi, çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı



Metro kazısına yakın bir bölgede yaşanan göçüğün, söz konusu kazı nedeniyle değil bölgenin dere yatağı olmasından kaynaklandığı tespit edildi. Konuyu araştıran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri, olayın yaşandığı bakanlıklar bölgesinin dere yatağı olduğu, çökmenin de aşırı yağışlar nedeniyle akıntının büyümesinden kaynaklandığı sonucuna vardı. Bölgede, Başbakanlık binasının yanı sıra Genelkurmay, çok sayıda bakanlık binası ve kuvvet komutanlıkları yer alıyor.


Çalışma Bakanlığı müfettişleri, araştırma çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ile metro inşaatını yürüten Komsa-Açılım İş Ortaklığı Şirketi yetkilileri ile görüşmeler yaptı. Yapılan araştırma sonucunda, çökme yaşanan bölgenin 20-25 metre derinliğinde Sokullu ve Dikmen derelerinin aktığı, göçük olan noktanın ise iki derenin birleşme yeri olduğu tespit edildi. Bakan Faruk Çelik, konuyla ilgili bir soru önergesi hazırlayan CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız'a şu cevabı verdi: "Metro tüneli göçüğün meydana gelen bölümünden yaklaşık 12 metre uzakta. Göçüğün metro inşaatı ile bir ilgisi yok. Olayla ilgili savcılık inceleme başlattı. Kazanın incelenmesi için bilirkişiler tayin edildi."  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kişi hakkında 'taksirle ölüme neden olmak'tan 6'şar yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı. Dava, 13 Aralık'ta görülmeye başlanacak.


Habib GÜLER / Zaman  


Geri Dön