27 / 04 / 2024

ENDA Holding İzmir'e 5 RES kuracak!

ENDA Holding İzmir'e 5 RES kuracak!

İş Bankası, Enda Enerji tarafından kurulacak rüzgar enerjisi santralları için 96 milyon dolarlık kredi veriyor. Bu santraller Alaçatı, Germiyan, Urla, Mordoğan ve Yaylaköy 'e kurulacak.




Türkiye İş Bankası, Enda Enerji Holding A.Ş. tarafından İzmir'de kurulacak 5 rüzgar enerjisi santralının finansmanı için 96 milyon dolar tutarında kaynak sağladı. Bu santraller Alaçatı, Germiyan, Urla, Mordoğan ve Yaylaköy'e kurulacak. İlk 2.5 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere, toplam 12 yıl vade yapısıyla kullandırılacak krediye ilişkin sözleşmeler, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce ile Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve RES Projeleri İcra Kurulu Başkanı Enis Özsaruhan tarafından imzalandı.


197 milyon MW elektrik

Özsaruhan, "6 adet hidroelektrik 2 adet doğalgaz çevirim ve 1 adet jeotermal enerji santralından oluşan 297 megawatt gücündeki 9 enerji santralına ek olarak 2015'in ilk çeyreğinde faaliyete girmesi planlanan 5 rüzgar enerji santralı ile birlikte  İzmir  tam bir enerji üssü olacak. Bu santrallerle birlikte Enda Grubu'nun santral sayısı 14'e, kurulu enerji gücü de 365 MW'a ulaşacak" dedi. İnce ise, "Hızla artmakta olan enerji talebinin karşılanabilmesi için ülkemizin yenilenebilir enerji potansiyelinin harekete geçirilmesi ve enerji arzının yerli kaynaklarla çeşitlendirilmesi büyük önem taşımaktadır" diye konuştu. Daha önce de rüzgar enerjisi projelerine finansman sağladıklarını belirten İnce, "Bugün de 96 milyon dolar tutarında finansman sağlıyoruz, enerji projelerinin finansmanı kapsamında toplam 6 milyar doların üzerinde kaynak tahsis eden İş Bankası'nın ülkemizin ihtiyaçları paralelinde doğru yapılandırılmış, fizibilitesi yeterli ve özellikle çevresel konularda tüm önlemleri alınmış enerji projelerine finansman desteğini önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz" diye konuştu. 2015 yılının ilk çeyreğinde işletmeye alınması planlanan santralların, toplamda 68.6 megavat (MW) seviyesine ulaşan kurulu güç kapasiteleri ile yıllık 197 milyon kilovatsaat (kwh) elektrik üretimi gerçekleştireceği belirtildi.


Yeni Asır


Geri Dön