25 / 04 / 2024

Enflasyonla ilgili şok eden rakam...

Enflasyonla ilgili şok eden rakam...

OECD ülkeleri arasında kasım ayı enflasyon artışı yüzde 10,3' geriledi, Türkiye'de ise yüzde 84,4'e ulaştı. Türkiye, söz konusu ülkeler arasında birinci oldu!



Kasım ayı tüketici enflasyonu, OECD ülkeleri arasında yıllık baza göre yüzde 10,3'e geriledi. Enflasyon oranı en yüksek Türkiye'de görüldü. Türkiye'de enflasyon yüzde 84,4 iken en düşük enflasyona sahip olan ülke İsviçre olarak kayda geçti. G20 ülkeleri enflasyonu ise yüzde 9'a geriledi.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) yayınladığı rapora göre, 38 ülkenin 25'inde enflasyon aylık bazda geriledi. Enerji enflasyonu ise ekim ayında bulunduğu yüzde 28,1 seviyesinden kasım ayında yüzde 23,9'a geriledi. Böylece enerji enflasyonu, Eylül 2021 sonrası en düşük seviyeyi görmüş oldu.

Ancak sorun olarak kalmaya devam eden enerji enflasyonu, 38 ülkenin 34'ünde yüzde 10, 14'ünde ise yüzde 30'un üzerinde bulunuyor.

Enflasyonla ilgili şok eden rakam...

TÜRKİYE YÜZDE 84

OECD ülkelerinde en yüksek kasım ayı enflasyonu yüzde 84,4 ile Türkiye'de kaydedildi. Türkiye'nin ardından, yüzde 22,9 ile Litvanya, yüzde 22,5 ile Macaristan, yüzde 21,8 ile Letonya ve yüzde 21,3 ile Estonya sıralandı.

Kasım ayı tüketici enflasyonun en düşük olduğu ülke ise yüzde 3 ile İsviçre oldu. İsviçre'yi yüzde 3,8 enflasyonla Japonya, yüzde 5 ile Güney Kore ve yüzde 5,3 ile İsrail takip etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön