19 / 04 / 2024

Enka Holding Kosova'da otoyol yapacak

Enka Holding Kosova'da otoyol yapacak

Kosova'nın ilk otoyolunun inşaatını Amerikan-Türk konsorsiyumu olan Bechtel-Enka üstlendi



Kosova Başbakanı Haşim Taçi, otoyolun Kosova için son derece karlı bir yatırım olacağını belirterek, "Bu otoyol aynı zamanda Kosova ve Arnavutluk'ta yaşayan Arnavutları birbirlerine yakınlaştıracaktır" dedi.
Kosova Ulaştırma ve Posta Telekomünikasyon Bakanı Fatmir Limay, Kosova'nın güneyindeki Arnavutluk sınırından, doğusundaki Sırbistan sınırına kadar inşa edilecek 117 kilometre uzunluğundaki otoyolun keşif değerinin yaklaşık 800 milyon euro olduğunu açıkladı. Ülkedeki sekiz belediyenin sınırları içinden geçecek otoyolun inşaatının 5 yılda tamamlanması öngörülüyor.

Kosova'daki Morina-Merdare otoyol ihalesini kazanan Bechtel-Enka, Arnavutluk'u Kosova'yla bağlayan Draç-Kukes-Morina otoyolunu da inşa etti.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Enka, Kosova'da otoyol inşa edecek 
 
Amerikan-Türk konsorsiyumu Bechtel-Enka Kosova'da otoyol inşa edecek. 
 
Limaj, Kosova'yı batıda Arnavutluk'a ve doğuda Sırbistan'a bağlayacak otoyol inşaatının 10 bin kişiye istihdam oluşturabileceğini ifade etti. Morina-Priştine-Merdare otoyolunun 117 kilometre uzunluğunda olması ve 1 milyar dolara (700 milyon Euro) mal olması bekleniyor. Morina-Priştine-Merdare otoyol ihalesine Bechtel-Enka konsorsiyumunun yanı sıra Avusturya'dan Alpin, Türkiye'den Makyol, İtalya'dan Pizarotti, Avusturya'dan Porr ve Strabag ile Yunanistan'dan Terna şirketleri katıldı. Bechtel-Enka konsorsiyumu daha önce Arnavutluk'ta 65 kilometre uzunluğunda Reşen-Kalimaş otoyolunu inşa etmişti. 
Zaman

Kosova Ulaştırma Bakanı Fatmir Limaj, Kosova'da Morina-Priştine-Merdare  otoyolunun yapımı için Amerikan-Türk konsorsiyumu Bechtel-Enka'nın seçildiğini açıkladı. Limaj, nihai anlaşma imzalamadan önce yetkililerin ayrıntıları  görüşmeleri sürdürdüğünü söyledi.

10 BİN İSTİHDAM
Limaj, Kosova'yı batıda Arnavutluk'a ve doğuda Sırbistan'a bağlayacak otoyol inşaatının 10 bin kişiye istihdam yaratabileceğini ifade etti. Morina-Priştine-Merdare otoyolunun 117 kilometre uzunluğunda olması ve 1 milyar dolara (700 milyon euro) mal olması bekleniyor. Bechtel-Enka konsorsiyumu daha önce Arnavutluk'ta 65 kilometre uzunluğunda Reşen-Kalimaş otoyolunu inşa etmişti.

Akşam


 


Geri Dön