19 / 04 / 2024

Enpay'dan Kocaeli'ne 40 milyon Euro'luk fabrika

Enpay'dan Kocaeli'ne 40 milyon Euro'luk fabrika

Enpay Grubu 40 milyon Euro'luk yatırım ve 250 kişilik ek istihdam ile yılda 10 bin ton transformatör ham maddesi üretmeyi hedefliyor.



Dünya trafo sektörünün birkaç önemli tedarikçisi arasında yer alan Kocaeli'de kurulu Endüstriyel Pazarlama ve Yatırım A.Ş (Enpay Grubu), 40 milyon Euro'luk yatırım ve 250 kişilik ek istihdam ile yılda 10 bin ton transformatör ham maddesi üretmeyi hedefliyor.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Enpay tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Türkiye'de 30'uncu yılını dolduran firmanın, yıllık 10 bin ton olarak planlanan ham madde üretimine, haziran ayında başlanacağı bildirildi. Enpay Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Yürekten, yatırım kapsamında faaliyete geçecek üretim tesisinin, dünyada çığ gibi büyüyen elektrik enerjisi talebi paralelinde, artan üretim ve dağıtım ihtiyaçları ile bire bir örtüştüğünü vurguladı.

Planlanan yıllık üretimin, Türkiye'nin halen ithal ettiği miktarı karşılayacağını, dünyada sayılı noktada gerçekleşen toplam üretimin ise yüzde 15'ine tekabül edeceğini kaydeden Yürekten, yatırımda kendilerine destek veren Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'na teşekkür etti. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz da ajansın Türkiye'ye katma değer, istihdam ve vizyon katacak yatırımları kazandırmak önceliği ile bire bir örtüşen projenin, Türkiye'yi bir kez daha dünya gündemine taşıyacağını, yatırımcılar nezdinde son derece olumlu tepkiler uyandıracağını belirttiği bildirildi.

50 ülkede faaliyet

Enpay halen yüksek teknolojili manyetik ürünler ve çok yüksek gerilimli trafolar için yalıtkan komponentler üreterek 50'den fazla ülkede ABB, Areva, Hyundai, Hyosung, Hitachi, Siemens, Toshiba ve TBEA gibi global dev grupların ihtiyaçlarını karşılıyor. 2008 yılı cirosu yaklaşık 120 milyon avro olarak gerçekleşen firmanın, ihracat kapasitesinin yüzde 70'lerin üzerinde olması projenin önemini ayrıca artırıyor. 1000'e yakın çalışanı ile hizmet veren Enpay, 140'ın üzerindeki mühendis ve akademisyen kadrosu ile Ar-Ge çalışmaları yürütüyor.

Hürriyet

Geri Dön