26 / 04 / 2024

Enyap Suudi prensin sarayını yılsonunda teslim edecek!

Enyap Suudi prensin sarayını yılsonunda teslim edecek!

Enyap İnşaat’ın hayata geçirdiği Blue Residence’tan 6 adet konut satın alan Suudi Arabistan Prensi’nin mini sarayı yılsonunda teslim ediliyor. 12 oda ve 2 salondan oluşan dairede, özellikle altın malzemelere yer verildi...




Mütekabiliyet Yasası’nda yapılan değişiklikler sonrasında birçok lüks konut projesi yabancıların ilgi odağı olurken, özellikle Arap yarımadasından yatırımcılar Türkiye’ye akın etmeye başladı.

Enyap İnşaat tarafından hayata geçirilen Blue Residence da yabancı yatırımcılardan nasibini alan projeler arasında. Satışa çıktıktan kısa bir süre sonra Suudi Arabistan prensine 6 adet daire satılan projede, konutlar yılsonunda teslim edilecek.


940 metrekarelik daire

Suudi Arabistan’lı yatırımcının adının gizli tutulduğunu belirten Enyap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Mavuzer, prensin projeyi ve lokasyonunu çok beğendiğini belirtti. Mavuzer, “Prens iki gün önce evini ziyarete geldi. Her şeyden çok memnun” dedi. Prensin toplamda 940 metrekarelik bir daireye sahip olduğunu aktaran Mavuzer, “Prense 12 odası ve 2 salonu olan bir ev yaptık. Anahtar teslim yapıyoruz. Dayalı döşeli bir eve sahip olacak” diye konuştu. Mavuzer, prensin özellikle lüks standartlarda malzeme kullanılmasını istediğini söyleyerek, “Evin iç dekorasyonu tamamlanmak üzere. Özel altın kaplama çalışmaları yapılıyor” dedi. Evin tapusunun iki ay sonra verileceğini ifade eden Mavuzer, prensin yaz ayları için İstanbul’da kalmayı planladığını aktardı.

Prensin ardından Suudi Arabistanlı 50 ailenin daha Blue Residence’tan konut satın aldığını aktaran Mavuzer, “Suudiler dışında da birden fazla ülkeden yatırımcımız var. Özellikle Lübnan, İskoç vatandaşları projemizle ilgilenirken, Fiji Adaları da dahil olmak üzere farklı ülke vatandaşları projeden daire satın aldı” diye konuştu.


‘Yüzde 50 prim yapacak’

5 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilen Blue Residence projesinde konut satışlarının yüzde 80’inin tamamlandığını anlatan Mavuzer, projede prim imkânı da sunduklarını belirterek, “Satışa çıktığında 1.400-1.500 lira olan metrekare fiyatlarımız 2 bin lira seviyelerini gördü. Bu 14 ayda yapılan prim miktarı ama yılsonuna doğru metrekare fiyatlarının 2 bin 500 lirayı bulmasını bekliyoruz” diye konuştu. Mavuzer, “Aralık sonunda anahtar teslimlerini gerçekleştireceğimiz projemizin teslimde yüzde 50 prim sağlayacağını garanti ediyoruz” dedi.


Kuveytliler Bursa’nın yeşilini çok sevdiler

Enyap’ın Bursa’da teslim edilen Garden Life projesinde de yabancılara konut satışı gerçekleştirdiklerini aktaran Vedat Mavuzer, şunları söyledi:

“652 konutun yaklaşık 200’ünü Kuveytli ailelere sattık. Hatta 50 aile evlerine taşındı ve Bursa’da yaşamaya başladı bile. Projenin yüzde 75’i yeşil alana ayrıldı. Kuveytliler Bursa’nın yeşilini çok sevdiler.”


‘Firmalar dürüst davranmak zorunda’

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı’nın iptaliyle ilgili açıklamalarda bulunan Vedat Mavuzer, şu ifadeleri kullandı:

“Biz Enyap olarak yurtdışında gerçekleştirilen fuarları çok önemsiyoruz. Bu fuarlar sayesinde birçok yabancı yatırımcıya ulaştık. Ancak bazı firmalar üzerine düşen görevleri yerine getirmedi. Geçtiğimiz aylarda bir fuarda karşılaştığımız 350 Iraklı yatırımcı bize gelip, şikayette bulundular. Bazı firmalar tarafından dolandırıldıklarını anlattılar. Firmalar dürüst davranmak ve teslimlerini zamanında yapmak zorundalar.”


Hülya Çaylak/Milliyet


Geri Dön