20 / 04 / 2024

EPDK'dan abonelik uyarısı!!

EPDK'dan abonelik uyarısı!!

EPDK, faturalı ve kartlı abonelikte doğalgaz tüketicilerine, “Kiracınızın ya da başkasının sizin adınıza abonelik kullanmasına izin vermeyin.” uyarısında bulundu.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, faturalı ve kartlı abonelikte doğalgaz tüketicilerine, “Kiracınızın ya da başkasının sizin adınıza abonelik kullanmasına izin vermeyin. Hem faturalı hem de kartlı abonelikte bu durum can güvenliğiniz için büyük önem taşıyor” uyarısında bulundu.


EPDK'dan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Kiraya verilmiş evlerde borcun ödenmemesi halinde söz konusu borç, abonelik ev sahibi üzerinde kaldığı için ev sahibinin üzerinde olacaktır. Oysa ev sahibi meskenini kiraya verdiği zaman aboneliğini de feshedeceğinden güvence bedelini geri alma hakkına sahiptir. En önemli nokta ise abonelik değişiminde iç tesisat sisteminin baştan aşağı dağıtım şirketi tarafından kontrol edilmesi ya da ettirilmesi zorunluluğu bulunmasıdır. Tesisatta eksiklik varsa can güvenliği için bu eksikliğin giderilmesi gerekir. Böylece kiraladığınız evin iç tesisatının güvenliğinden emin olmuş olursunuz. Kartlı abonelikte ev sahibi kartı kiracısına ya da evi sattığı yeni kişiye teslim etse de aboneliği hala üzerinde olduğu için sayacın eksik-hatalı ölçüm yapması halinde sorumlu olur. Bu nedenle kiracının ya da evi satın alan kişinin aboneliği üzerine almak için başvurması şarttır. Vatandaşlarımız bir evden taşınırken, bir evi satarken veya kiraya verirken mutlaka üzerinizdeki aboneliği feshetmelidir."


Hürriyet 


Geri Dön