24 / 04 / 2024

Eray Kapıcıoğlu, hem çimento fabrikası hem liman kuracak!

Eray Kapıcıoğlu, hem çimento fabrikası hem liman kuracak!

Dünya Göz Hastaneleri'nin kurucusu ve sahibi Eray Kapıcıoglu, halen 20 şubesi bulunan Dünya Göz zincirine gerek yurtiçi gerekse yurtdışında yeni halkalar eklemeyi sürdürüyor.



Dünya Göz Hastaneleri'nin kurucusu ve sahibi Eray Kapıcıoğlu'nun sıra dışı bir başarı öyküsü var. Doktor olmadığı halde bir hastane kurması değil onu sıra dışı yapan; nalbur dükkanı işletirken, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in teşvikiyle hiç bilmediği alan için riskli bir yatırıma girişmiş olmalı...


Neyse, amacımız bildik bir hikayeyi tekrarlamak değil. Eray Kapıcıoglu, halen 20 şubesi bulunan Dünya Göz zincirine gerek yurtiçi gerekse yurtdışında yeni halkalar eklemeyi sürdürüyor. Dünya Göz, bin 500 çalışanıyla yılda 250 milyon TL ciro yapan orta ölçekli bir gruba dönüşmüş durumda. Kulis sayfalarımızı takip edenler hatırlayacaktır, Eray Kapıcıoglu geçen yıl peş peşe şirketler kurarak farklı alanlara girmişti. Otopark işletmeciliği ve inşaat işlerine soyunmuştu Kapıcıoglu, farklı alanlara girmeye devam ediyor. Bunlardan biri de çimento... Eray Kapıcıoglu, Mete Bülgün, Bülent Sungur ve Adnan Demirle birlikte geçen ay sonunda "Ermba Trabzon çimento" ve "Emba Liman İşletmeleri" unvanlı iki şirket kurdu. 


400'er bin TL sermayeyle kurulan şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını Eray Kapıcıoglu, başkanvekilligini ANAP eski milletvekili ve Aytaç'ın kurucusu Mete Bülgun üstlendi. Bülent Sungur ve Adnan Demir ise Yönetim Kurulu Üyesi görünüyor. Hisselerin yüzde 30'u Eray Kapıcıoğlu'na, yüzde 30'u Bülent Sungur'a, yüzde 20'si Mete Bülgün'e, yüzde 20'si de Adnan Demir'e ait.


Yeni şirketlerle ilgili bilgiyi Adnan Demir'den aldık. Demir, iki şirketle iki ayrı yatırım yapacaklarını söylüyor. Emba Trabzon Çimento, Doğu Karadeniz'de 2 milyon ton kapasiteli çimento fabrikası kuracakmış. Demir, "Yaklaşık 200 milyon TL'lik bu yatırım için araziyi ve maden sahasını belirledik. Kasım ayı gibi yatırıma başlarız. Fabrikada doğrudan 350 kişi istihdam edilecek" diyor. Demir, liman yatırımıyla ilgili ise şu bilgiyi paylaşıyor: "Marmara'daki liman için 75 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz. Yerini henüz netleştirmedik. Karma bir liman olacak. Buraya Ro-Ro gemileri de yanaşabilecek, çimento gemileri de. Bir yıl içinde tamamlamayı planladığımız limanda 100 kişi istihdam edeceğiz."


PARA


Geri Dön