20 / 04 / 2024

Ercan Apa çocuklarına 500 bin dolarlık ev alacak!

Ercan Apa çocuklarına 500 bin dolarlık ev alacak!

İşadamı Ercan Apa ile eşi Aslıhan Hotiç Apa’nın evlilikleri tek celsede bitti. Baba eski eşine bir otomobil, çocuklara 500 bin dolarlık bir ev alacak ve eski eşi yeniden evleninceye kadar aylık 4 bin dolar kirasını da karşılayacak.




İşadamı Ercan Apa ile eşi Aslıhan Hotiç Apa’nın evlilikleri tek celsede bitti. İki çocuğun velayetleri ve 5 bin dolar nafaka anneye verildi.


Baba ayrıca eski eşine bir otomobil, çocuklara 500 bin dolarlık bir ev alacak ve eski eşi yeniden evleninceye kadar aylık 4 bin dolar kirasını da karşılayacak.


APA matbaalarının veliahtı Ercan Apa’nın 8 yıllık eşi Aslıhan Hotiç Apa’ya açtığı boşanma davası tek celsede bitti. Hotiç mağazalarının sahibi Ahmet Hotiç ile Ayşegül Hotiç’in kızı Aslıhan Hotiç Apa’ya müşterek iki çocuğun velayeti verildi. Mahkeme, çocuklar için aylık 5 bin dolar iştirak nafakası ödenmesine hükmederken, anneye bir otomobil verilecek. Aslıhan Hotiç Apa yeniden evleninceye kadar aylık 4 bin dolar kirasını da karşılayacak olan baba, çocuklarına ayrıca 500 bin lira değerinde bir ev alacak.


GÖRKEMLİ DÜĞÜN 


Apa matbaalarının sahibi Cem-Lale Apa’nın oğulları Ercan Apa ile Hotiç mağazalarının sahibi Ahmet-Ayşegül Hotiç’in kızları, 8 Temmuz 2005 günü Esma Sultan Yalısı’nda yapılan muhteşem bir düğünle evlendi. Lise yıllarında tanışmalarıyla başlayan aşklarını mutlu sona ulaştıran çiftin evliliği 8 yıl sürdü. Apa çiftinin bu evliliklerinden 2010 ve 2013 doğumlu iki çocukları dünyaya geldi. Çiftin ilk zamanlarda iyi giden evlilikleri son aylarda çatırdamaya başladı. Ercan Apa geçtiğimiz günlerde avukatı Emiş Özgür Eryılmaz aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak eşinden boşanmak için dava açtı. Anlaşmalı olarak boşanmak istediklerini dava dilekçesinde anlatan Ercan Apa, “Eşimle fikren ve ruhen anlaşamıyoruz. Boşanma konusunda davalı Aslıhan Hotiç Apa’yla anlaştık. Psikoloğa gitmek istemiyoruz. Eşimle yapmış olduğum protokol gereği müşterek iki çocuğumuzun velayeti anneye verilsin. Davalıdan herhangi bir maddi ve manevi tazminat istemiyorum” dedi. 


İLK CELSEDE BİTTİ


Aile mahkemesinde geçtiğimiz gün görülen davanın ilk duruşmasına davalı Aslıhan Hotiç Apa ile davacı koca Ercan Apa ve taraf avukatları katıldı. Dava dilekçesini mahkemede tekrar eden ve boşanma protokolüne uyulacağını belirten Ercan Apa, davalı eşiyle boşanmak istediğini belirtti. Aslıhan Hotiç Apa da mahkeme hâkimine boşanma konusunda anlaştıklarını ifade etti. Bunun üzerine mahkeme, tarafların boşanmasına karar verdi.

YENİDEN EVLENİRSE KİRA PARASI KESİLECEK

APA çifti, 4 Aralık 2013 tarihli boşanma protokolünü mahkemeye sundu. Protokole göre iki çocuğun velayeti anneye verilecek. Ercan Apa haftanın ve yılın belli günlerinde çocuklarını görecek. Baba iki çocuğu için 2 bin 500’er dolardan toplam 5 bin dolar aylık iştirak nafakası ödeyecek. İştirak nafakası 2014 yılın ilk ayından itibaren 6 bin dolar olacak. Baba Ercan Apa ayrıca boşandığı eşinin aylık kira bedeli olarak 4 bin dolar ödeyecek. Aslıhan Hotiç Apa’nın yeniden evlenmesi durumunda, 4 bin dolarlık kira bedeli ödemesi ortadan kalkacak. Ercan Apa çocuklarının geleceği için ayrıca 500 bin liralık bir ev alacak. Boşandığı eşine de bir otomobil teslim edecek.


Hürriyet


Geri Dön