25 / 04 / 2024

Ercan Çimen, Gümüşhane'deki projeleri anlattı!

Ercan Çimen, Gümüşhane'deki projeleri anlattı!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, şehrin 20.Belediye Başkanı olarak birçoğu ilk olan çalışmalarını gazetecilerle birlikte değerlendirdi.



Sabahın ilk saatlerinde Belediye Meclis üyeleri ve gazetecilerle birlikte kent merkezinde yapımı devam eden projeleri gezen Başkan Çimen, şehrin bir yakası olan Bağlarbaşı Mahallesinden başlayan çalışmalardan şehrin diğer yakasındaki Hacıemin Mahallesinde devam eden çalışmaları eski ve yeni hallerini göstererek, tek tek gazetecilere anlattı.


KANALİZASYON PROJESİ

Gümüşhane kent merkezinde kanalizasyonların yüzde 50’ye yakınının şehrin incisi konumundaki Harşit Çayına aktığını ifade eden Başkan Çimen, Türkiye’de ilk kez Devlet Su İşleri’nin yaptığı dere ıslahı çalışmalarına bu hatları dahil ettirdiklerini ve 4 milyon liralık proje ile bu sorunu tamamen çözdüklerini ve önümüzdeki yıldan itibaren Harşit’in temiz akacağını söyledi.


İÇME SUYU ÇALIŞMALARI

Şehrin 5 ayrı noktasında devasa su depoları yaptıklarını, bunların yüzde 80 oranında bittiğini dile getiren Başkan Çimen, Artabel, Deveboynu ve Bahçecik Barajından su temin etme çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.


DUVAR VE YOL ÇALIŞMALARI

Göreve geldikleri günden beri 30 bin metreküpten fazla duvar yaptıklarını son olarak 1.etap  TOKİ  konutlarına giden yolda yaptıkları çalışmayla sirkülasyonun fazla olduğu bölgede yol genişliğini 9 metreye çıkardıklarını ifade eden Başkan Çimen, “Gösteriş için değil, hizmet için yapıyoruz” dedi.


YENİ HASTANEYE 15 METRE GENİŞLİĞİNDE YOL YAPILIYOR

Yeni yapılan Devlet Hastanesi yolunda da incelemelerde bulunan Başkan Çimen, hastaneye ulaşımı sağlayacak olan yolun köprüsünün DSİ tarafından en kısa zamanda yapılacağını, 1 kilometrelik yolun ise TOKİ tarafından hastaneyi yapan yüklenici ve Belediye Başkanlığı tarafından yapılacağını söyledi. Yoldaki çalışmaların devam ettiğini, oldukça dik olan yolun eğiminin de düşürüldüğünü belirten Başkan Çimen, “Yaklaşık 1 yıldır burayı takip ediyoruz. 3 milyon TL civarında tutuyor yol çalışması. Biz bunun için Belediye’nin kaynaklarını çok fazla kullanmadık. TOKİ ile görüşerek yüzde 70’ini onlara yaptıracağız. Alt kısım ve kamulaştırmaları biz yapacağız. Bizim becerimi de bu. Bu işleri takip ediyoruz. Yol bitmeden doğalgazı da gelecek. Kanalizasyon ve içme suyu problemlerini de çözdük” diye konuştu.


MUHSİN YAZICIOĞLU PARKI YAPILACAK

Kent merkezinde önceki yıllarda yapılan su depoları ile yeni yaptıkları su depolarını tarihi Gümüşhane evleri mimarisine çevirerek güzel bir görünüme kavuşturacaklarını ifade eden Başkan Çimen, sarı köprü mevkiindeki içme suyu deposunu da kaldırarak oraya Muhsin Yazıcıoğlu parkı yapacaklarını sözlerine ekledi.


KLİMALI OTOBÜS DURAĞI, ASANSÖRLÜ MODERN ÜSTGEÇİT YAPILACAK

Harşit çayı kenarında imar yolu açmak için çalışma başlattıklarını ve bu kapsamda ilk olarak Müftülük ve Lütfi Doğan Camii arasında çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Canlı, şehir tarihinde ilk kez yapılacak olan sıcak ve soğuk klimalı otobüs duraklarını da hayata geçirdiklerini söyledi. İlk durağı kent merkezine ikinci durağı da Müftülük yanında üniversite öğrencisi popülasyonunun fazla olduğu yere yapılacağını kaydeden Başkan Çimen, ayrıca bu bölgedeki üst geçit ihtiyacını da Belediye olarak kendilerinin gidereceğini, buraya asansörlü modern bir üstgeçit yapacaklarını dile getirdi.


ÖRNEK MAHALLE UYGULAMALARI

Gümüşhane’nin 20.Belediye Başkanı olarak tarihte ilk kez mahallelere sosyal tesis, muhtar ve taziye evleri yapmanın da kendisine nasip olduğunu aktaran Başkan Çimen, ilkini Yeni Mahallede başlattıkları uygulama için diğer mahallerden de yoğun talep geldiğini ve imkanlar ölçüsünde oralarda da çalışma başlattıklarını söyledi.

Yaptıkları tüm çalışmaları planlı, projeli yaptıklarını ifade eden Başkan Çimen, “Mahallelerimizi böyle imar edeceğiz. Seçim zamanları mahallelere asfalt serme işi artık bitti. Yıllardır hep söz verilen fakat çivi bile çakılmayan tüm sorunları bir bir çözüyoruz” dedi.


YENİ MEZARLIK ALANI GELİYOR

Gümüşhane’nin en büyük mezarlığı konumundaki Emirler Mezarlığının üst tarafında da 2 bin 200 kişi kapasiteli yeni bir mezarlık alanı oluşturduklarını, çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Çimen, bu alanda yapacakları hizmet binasında da Mezarlıklar Müdürlüğü kuracaklarını, bu binada morg, cenaze yıkama yeri bir sosyal alanların bulunacağını söyledi.

İl merkezindeki tüm mezarlıkları internet üzerinden canlı olarak izlettireceklerini ve bunun yanında bir veritabanı oluşturacaklarını dile getiren Çimen, böylelikle mezarlıklardaki karışıklığın da önüne geçeceklerini kaydetti.


2 ALAN KENTSEL DÖNÜŞÜME TEKLİF EDİLİYOR

Emirler Mahallesinden okullar bölgesine kadar olan alan ile Topal bölgesinin kentsel dönüşüme açılacağını, projesinin hazırladığını ve Bakanlar Kuruluna sunulacağını ifade eden Başkan Çimen, Topal bölgesindeki dönüşümün TOKİ kanalıyla yapılacağını da sözlerine ekledi.


“ŞANTİYE ŞEFİ GİBİ ÇALIŞIYORUM”

Yapılan tüm çalışmaları adeta şantiye şefi gibi gecenin geç saatlerine kadar sürekli takip ettiğini vurgulayan Başkan Çimen, “Göz boyama değil, hizmet yapıyoruz. Bu işler takip gerektiriyor. Altyapı sorunumuz çok büyük. Nereye kazma vursak elimizde kaldı. Benden göz boyama beklemeyin. Planlı, programlı, projeli hareket edeceğiz” dedi.

Eski Atatürk Stadyumuna yapılan 300 araç kapasiteli ve üzerine yapılacak olan gençlik parkını da gezdiren Başkan Çimen, “15 yılda ne kadar otopark yapıldığı ortada. Biz 4 ayda 300 araçlık otoparkı yaptık” dedi.


“GENÇLİK PARKI VİZYON PROJELERİMİZDEN BİRİSİ”

Otoparkın üzerine yapılacak olan Gençlik Parkı’nın temelinin geçtiğimiz 19 Mayıs tarihinde atıldığını 4 bin metrekarelik alanın Atatürk Parkında ki 3 bin 500 metrekarelik alanla birleştirileceğini dile getiren Başkan Çimen, “Gençlik Parkı projemiz şehrin en büyük problemlerinden birisi olan otopark sorununu da çözecek. Anlamlı bir günde temelini attık. Çok amaçlı spor alanı, çocuk parkı, oturma alanları, restoran, sergi ve kermes alanları ile adeta sosyal bir merkez olacak burası. Hemen yanına yapacağımız teleferik ile insanlarımız Karşıyaka Tabiat Parkına ulaşacak. Vizyon projelerimizden birisi burası. 2 milyon TL civarında bir bedele mal olacak” diye konuştu.


KAPALI PAZAR YERİ

Kıbrıs Çarşısında bulunan eski pazar yerini yıkarak Gümüşhane Belediyesi olarak en büyük ihale bedeliyle 10 milyon liraya yapılacak olan kapalı pazar yerini de gezen Başkan Çimen, burada yaptığı açıklama ile işin niye geç başladığını anlattı.

Yeni pazar yeri çalışmasında ilk olarak alanda bulunan ve yıkılan 6 adet dükkan sahibiyle anlaştıklarını, ardından hemen bitişikte bulunan tarihi konaklar nedeniyle Koruma Kurulu tarafından bekletildiklerini şimdi de yine bitişikteki 9 katlı bina yüzünden sürecin bu kadar uzadığını aktaran Başkan Çimen, derin kazı yapacakları bölgedeki 9 katlı binanın zarar görmemesi için zemine fore kazık uygulamasını yapacaklarını ve ardından hemen çalışmaların başlayacağını söyledi.

Kent merkezindeki tüm köprülerin korkuluklarını paslı demirden kurtararak modern bir hale getirdiklerini ve geçişlerini aydınlatarak yollarını düzenlediklerini dile getiren Başkan Çimen, kurum olarak 2016 yılında park ve bahçeler müdürlüğüne en az fen işleri müdürlüğü kadar bütçe ayırmayı planladıklarını belirtti.


GÜMÜŞHANE TARİHİNDE İLK KEZ BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPILIYOR

Mevcut mezbahanenin yıkılarak orada dere ıslahı çalışmasıyla eşzamanlı olarak yine Gümüşhane tarihinde ilk kez yürüyüş ve bisiklet yolu yapacaklarını ifade eden Başkan Çimen, iki etap halinde yapacakları çalışmada mezbahanenin birkaç gün içerisinde yıkılacağını, onun yerine Hacıemin mevkiinde seyyar mezbahanenin kurulduğunu hatırlattı.


KASIM SONUNDA VAHŞİ DEPOLAMA SONA ERİYOR

Mevcut atık su arıtma tesisinin şehrin ihtiyacını karşılamadığını, hemen yanında ki alanda ek arıtma ünitesinin yapımına başlandığını ifade eden Başkan Çimen, katı atık aktarma istasyonuna ulaşımı sağlayacak olan köprünün birkaç gün içinde ulaşıma açılacağını ve Kasım sonuna kadar artık Gümüşhane’den toplanan çöplerin vahşi depolama alanına dökülmeyeceğini söyledi.


“ŞEHİR YILLARDIR İHMAL EDİLMİŞ, HALKIMIZIN HAKLI BEKLENTİLERİ VAR”

Başkan Çimen, yaklaşık 3 saat süren ziyaretlerin ardından yaptığı değerlendirmede, plansız, programsız çivi bile çakmadıklarını belirterek, “Halkımızın yıllardan beri haklı beklentileri vardı. Şehir yıllardır ihmal edilmiş. Her şehirde olması gerekenler yeni yapılmaya başlandı. Daha önce 2015 yılının şantiye yılı olacağını açıklamıştık. Şimdi 2016 yılının 2015 yılından daha fazla şantiye yılı olacağını açıklıyoruz. Koşmamız lazım, yürüyerek bunları yapamayız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Kaybolan 15 yılı birlikte geri getireceğiz. Göz boyamak için bir şey yapmadık. Planladık, programladık, kaynaklarını temin ettik ve işe giriştik. Şehrin doğudan batıya her noktasında ihtiyaçları belirledik. İnsanlarımızın bizden beklentilerinin yüksek olduğunun farkındayız. İnşallah şehrimizi baştan sonra imar edeceğiz. Biz koşmaya devam ediyoruz. Şehrin 20.Belediye Başkanı olarak bazı şeyleri ilk kez biz yapıyoruz. Çok büyük eserler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.



Hürriyet 


Geri Dön