19 / 04 / 2024

Erciyes Turizm Merkezi Projesi Kayseri'ye kapı açacak

Erciyes Turizm Merkezi Projesi Kayseri'ye kapı açacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, merkezdeki çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Turizm Merkezi Projesi'yle ilgili olarak "Merkezimizde Kayseri için büyük bir kapı açılacak. Bu iş, 350-400 milyon avroluk bir iş" dedi.

Özhaseki, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Erciyes Kayak Merkezi'nin 2005 yılında Büyükşehir Belediyesine bağlandığını anımsatarak, hazırlattıkları proje tamamlandığında kayak pistlerinin toplam uzunluğunun 160 kilometreyi bulacağını, konaklama tesislerindeki yatak kapasitesinin 6 bine
ulaşacağını söyledi.

Merkezde yazın da 30'a yakın aktivite yapılabileceğini ifade eden Özhaseki, şöyle konuştu:

"Merkezimizde Kayseri için büyük bir kapı açılacak. Yabancı ortak bulma yolunu izliyoruz ama bu kolay olmuyor. Çeşitli ülkelerden finans gruplarıyla görüşüyoruz. Bu iş, 350-400 milyon avroluk bir iş. Kimsenin bu işe birdenbire karar vermesi mümkün değil. Görüşmeler sürerken gecikmeme adına kendi içimizde de işe başladık. Gerekirse başka gruplara devreder ortaklık kurarız veya hisse alıp belirli yüzdelerde anlaşırız. Bu işe inandığımızı yabancılar artık gördü."

Bu kış dönemi için mevcut pist çevresinde yeni düzenleme yapacaklarını belirten Özhaseki, şunları kaydetti:
"Artık tatilciler yol kenarında mangal yakıp araçlarının kaputuna sofra kurmayacak. Günübirlik gelenler için 500 araçlık otoparklı ve kamelyalı piknik alanları oluşturuluyor. Kar yağmadan bu çalışma tamamlanacak. Bazı sosyal tesislerin birinci etabına da başlandı. İkinci etapta kayakçıların malzemelerini koyabileceği mekanlar ve kulüp merkezleri ile bunların üzerinde dinlenme alanları, kafeteryalar, restoranlar ve sosyal tesisler yer alacak. Eski Dedeman Oteli binası ile telesiyej yanındaki özel sektöre ait kafeteryayı kaldırarak pist alanını ferahlatacağız. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait tesisin belediyemize tahsisi de tamamlandı."

SERÇEL YAYLASI'NDA MEKANİK TESİS YAPILACAK
Proje çerçevesinde gelecek yılın ocak ayında çıkacakları ihaleyle Serçel Yaylası'nda 6 mekanik tesis inşa edileceğini bildiren Belediye Başkanı Özhaseki, Hacılar ilçesi ile Hisarcık arasında kalan bu yaylaya araçlarıyla gelen tatilcilerin Tekir Yaylası tarafındaki tesislerin bulunduğu bölgeye kadar kayarak gelebileceğini söyledi. Özhaseki, aynı ay içinde yapay karlama üniteleri için de ihaleye çıkılacağını belirtti.

Erciyes'in artık olimpik düzeydeki organizasyonlarda tercih edilen dağlar arasında yer alacağını söyleyen Mehmet Özhaseki, her yıl kış sezonunda yaklaşık 50 organizasyon gerçekleştirildiğini, bunlardan bazılarına ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Özhaseki, proje çerçevesinde merkeze, kongre ve spor kulüplerine yönelik kamp merkezleri de yapılacağını belirterek, "Yaz dönemini de doldurmak için 300 kişilik kongre merkezi ile spor kulüplerine yönelik kamp merkezleri yapılacak.

Birçok kurum, yaz döneminde kongre yapacak yer bulamıyor. Burası bulunmaz bir nimet olacak. Yaz ve kışı dolu dolu geçireceğimiz mekanlar ortaya çıkacak" dedi.
A.A


Geri Dön