27 / 04 / 2024

Erdinç Yılmaz: Depreme dayanıksız binaların yıkılması gerekiyor!

Erdinç Yılmaz: Depreme dayanıksız binaların yıkılması gerekiyor!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, İl Risk Azaltma Planı Bilgilendirme Toplantısı'nda depreme yönelik çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 



Osmaniye Valisi Valisi Erdinç Yılmaz, binaların güçlendirilmesi gerektiğini söyleyerek depreme dayanıksız binaların yıkılması gerektiğini söyledi. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Yılmaz, “Her geçen gün devlet olarak daha hazırlıklıyız. İnsanlarımızın daha hazırlıklı olmalarını sağlamalı, bu konuda onları bilinçlendirmeliyiz” dedi.

Kentte İl Risk Azaltma Planı Bilgilendirme Toplantısı, Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda gerçekleşti. 

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Serhat Bulut konuşmasında, Afet Risk Azaltma Planı'nın, afetlerin olası etkilerini ve meydana getirdiği kayıpları gösteren, kayıpların en aza indirilebilmesi amacıyla yapılması gereken eylemleri bir süreç dahilinde belirleyen ve bu eylemlerden sorumlu kurum ve kuruluşları tanımlayan, ekonomik, sosyal ve çevresel dirençliliği hedefleyen bir plan olduğunu belirtti. 

Erdinç Yılmaz: Depreme dayanıksız binaların yıkılması gerekiyor!

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise konuşmasında afet öncesi yapılacakların planlı olması gerektiğine söyledi. Planların hazırlanmasının yanı sıra uygulamasının da çok önemli olduğuna değinen Yılmaz, "Bir afet durumunda herkesin hazır olması, ne yapacağını bilmesi gerekli. Bu nedenle hazırlayacağımız plan, afet öncesi ve sonrası için hazırlıkları içeren bütüncül bir plan olacak. Öncelikle yapılarımızın güçlendirilmesi, depreme dayanıksız olan binaların yıkılması gerekiyor. Binalarımızı sıkı bir kontrolden geçirmemiz gerekiyor. Depremin ne zaman olacağını bilemiyoruz bu nedenle hazırlıklı olmak zorundayız. Her geçen gün devlet olarak daha hazırlıklıyız. İnsanlarımızın daha hazırlıklı olmalarını sağlamalı, bu konuda onları bilinçlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Osmaniye'de tehlikeli binalar yıkılacak!


Geri Dön