29 / 03 / 2024

Erdoğan Ailesi'nin Saklıbahçe'de 5 villası var

Erdoğan Ailesi'nin Saklıbahçe'de 5 villası var

Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Saklıbahçe Konakları'ndaki villasına taşınma hazırlıklarına başladı



Başbakan Erdoğan hafta sonunu yeni evinde geçirdi. 1994 yılından beri İstanbul Üsküdar'daki Emniyet Mahallesi'nde oturan Erdoğan'ın artık yeni adresi Çamlıca Kısıklı'daki tripleks villa olacak. Başbakan'ın taşınma hazırlıklarını kardeşi Mustafa Erdoğan VATAN'a anlattı. Mustafa Erdoğan, Başbakan'ın sadece hafta sonu yeni evinde kaldığını, taşınma işlemlerinin tam olarak bitmediğini söyledi: “Başbakan henüz tam olarak yeni evine taşınmadı. Şu anda eski evinde ikamet ediyor. Sadece hafta sonu için yeni evinde kaldı. Kısıklı Mahallesi'ndeki Saklıbahçe Konakları'na geçecek ancak zamanı konusunda kararı kendisi verecek.”

VATAN 4 yıl önce yazmıştı

Başbakan Erdoğan, taşınma sinyalini ilk kez 4 yıl önce vermişti. Erdoğan, Ülker bayiliği yapan şirketlerindeki hisselerini o günün parasıyla 1.2 trilyona (1.2 milyon lira) devretmişti. Parasını nasıl değerlendireceğini soran gazetecilere de “Mecburen gayrimenkul alacağız” demişti. Ayrıca Üsküdar'daki evini de değiştireceğini açıklamış, “Yalı mı alacaksınız?” sorusuna ise “Hayır yalı bize uymaz” diye karşılık vermişti. Bunun ardından da VATAN, 14 Mayıs 2005 tarihinde Kısıklı'da 10 villalık site yapan M&M İnşaat'ın ortağı Yusuf Öztürk'ün ağzından “Başbakan 5 villamızla ilgileniyor” haberini manşetten verdi.

Danışmanı yalanlamıştı

O tarihte haberi hazırlarken doğrulatmak için dönemin Başbakanlık Basın Danışmanı Ahmet Tezcan'ı da aramıştık. Tezcan'ın cevabı “Başbakan'ın şu an aldığı hiçbir gayrimenkul yok” olmuştu. Bunun üzerine yazarımız Necati Doğru köşesinde 18 Mayıs 2005 tarihinde “Başbakan 5 villa birden aldıysa” başlıklı yazısında sorular sormuş, bu sorulara cevap 19 Mayıs 2005'te yine Ahmet Tezcan'dan gelmişti. Necati Doğru'nun köşesinde yayınlanan cevapta Ahmet Tezcan, “Başbakan'ın yeni bir ev alma niyeti oldu... Birkaç villaya da bakıldı. Ancak bugüne kadar kesinleşmiş bir satın alma söz konusu değil. Sadece niyet edildi” diyordu.

Erdoğanlar'ın 5 villası var

Çamlıca'daki Saklıbahçe Konakları'nda Başbakan'ın villasının yanı sıra oğlu Burak Erdoğan, kızı Esra ile evli olan damadı Berat Albayrak, kardeşi Mustafa Erdoğan ve kız kardeşi Vesile İlgen'in eşi Ziya İlgen'in de villaları var. M&M inşaat tarafından yapılan villaların değerinin, 1-1.5 milyon dolar arasında değiştiği söyleniyor. Duvarlarla çevrili sitenin çevresinde yüksek ağaçlar bulunduğundan içerisi görünmüyor. 10 villanın bulunduğu sitede Erdoğan Ailesi'nin 5 villasına ait bir kapalı yüzme havuzu ile çocuklar için oyun parkı da var.

Başbakan mahallenin emniyetini sağlıyordu

Mahallenİn emlakçısı Nuray Erkip, Başbakan'ın taşınacak olmasına üzülüyor: “Başbakan bildiğimiz kadarıyla yeni evine geçiyor artık. Bunu zaten bekliyorduk. Ancak gitmesini istemezdik. Ben Erdoğan'ın hemşerisiyim. Bu nedenle de daha fazla bağlıydım ona. Eskiden Başbakan yokken bu mahallede olaylar, hırsızlıklar yaşanırdı. O geldikten sonra tüm bu olaylar azaldı. Mahalledeki insan profili de değişti. Daha sakin, daha güvenli bir mahalleye dönüştü.”

MAHALLE ESNAFI ÇOK ÜZÜLDÜ

‘Gitse de kolay kolay kopamaz buradan'

BERBER SALİH KARABACAK: “1994 yılından beri Başbakan'ı sık sık tıraş ediyorum. Sadece dükkanımda değil aynı zamanda evine de giderdim. Orada da tıraş ederdim. Buradan ayrılıyor ama tekrar gelir, kolay kolay kopamaz. Kendisi benim tıraşımı çok seviyordu. Sürekli olarak subay tıraşı oluyordu.”

‘Başbakan en iyi müşterimizdi!'

KURUYEMİŞÇİ BÜLENT KARATAŞ: “Başbakan hem komşumuz hem de müşterimizdi. Taşınması bizleri çok üzecek. Ben 6 yıldan beri buradayım. Kendisi bayramları sık sık gelir, bizlerle bayramlaşırdı. Onun dışında da ansızın geldiği zamanlar oluyordu. Her zaman halimizi, hatırımızı soruyordu. O gittiğinde hareketlilik azalmaya başlayacak. Buraya büyük bir ekonomik canlılık katıyordu. Maddi anlamda da esnafa gelir sağlıyordu. Korumalarından gazetecilere, çaycısına kadar herkes bizden alışveriş yapıyor. ”

‘Yeni evi için halı aldı'

HALICI NEDİM UÇAR: “Başbakan yeni evine gitmeden yardımcıları bizden halı satın aldı. 1000 TL değerinde antibakteriyel bir halıydı. Biz kendisinin bu mahalleden taşınmasını istemiyoruz. Artık çok fazla göremeyeceğiz kendisini. Ama inanıyorum ki kopmaz buradan ve sık sık gelir. ”
Kenan BUTAKIN / Vatan

Recep Tayyip Erdoğan Saklıbahçe'ye taşındı!


Geri Dön