24 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Eren Talu'ya parasını vermek istiyoruz

Erdoğan Bayraktar: Eren Talu'ya parasını vermek istiyoruz

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar Eren Talu'ya yapılacak ödemeler hakkında ilk kez konuştu



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Eren Talu yasal yollardan bizi çok fazla sıkıştırıyor. Kendisine hak ettiği parayı vermek istiyorum. Fakat yasal bir çıkış yolu bulamıyorum. Bulsam hiç bekletmeden parasını vereceğim. Düştüğü zor durumdan kurtaracağım" dedi. TOKİ'nin yaklaşık 30 avukattan oluşan hukuk bürosunun konu üzerine çalıştığını kaydeden Bayraktar, hukukçuların ortak görüşünün Talu'nun açtığı davaların ardından mahkemenin vereceği karara göre ödeme yapılması olduğunu belirtti. Alacak konusunda ihtilaf olduğunu hatırlatan Erdoğan Bayraktar konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Hukukçuların görüşüne göre; Seyrantepe bitmeli. Ali Sami Yen'in yeri satılmalı. Buradan gelecek para Seyrantepe'ye ödenen parayı karşılamalı. Üstüne arsadan 235 milyon TL gelir elde edilmeli. Bu rakamın üstü Talu'ya verilmeli. Bu nereden bakarsanız bakın neredeyse 2 yıllık süreçten bahsettiğimiz anlamına gelir" Bunun içine sinmediğini vurgulayan Bayraktar, "Eren Talu yanlış yaptı. Cezasını verdik. Ama parasını da hemen vermeliyiz. Bizdeki alacağı yüzünden zor durumda kaldı. İflasla karşı karşıya. Hacizlerle boğuşuyor. Buna çok üzülüyorum" diye konuştu. Seyrantepe'nin UEFA kriterlerine uygun olduğunu hatırlatan Bayraktar, "Biz inşaata başladığımızda UEFA'nın baz aldığı yönetmeliği inceledik. Buna göre proje geliştirildi. Sonra bu yönetmelikte değişiklik yapıldı. Biz yönetmeliği inceliyoruz. Bir sorun olacağını zannetmiyorum. Gerekirse yeni yönetmeliğe göre revizyon yaparız. Bu revizyon Seyrante'yi bir gün bile geciktirmez. Zamanında yeni yönetmeliğe göre teslim ederiz" şeklinde konuştu.

Kim ne teklif ediyor?

1) Eren Talu: İnşaata harcanan para 75 milyon TL'nin üzerinde. Bu paranın ödenmesi ayrıca maddi ve manevi zararlarının giderilmesi.
2) TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar: Talu'nun yaptığı inşaatın keşfi yapılır. Ne kadar harcama yapmışsa hemen verilir. Mağduriyeti giderilir.
3) TOKİ avukatları: Hemen ödeme yapılması mümkün değil. Seyrantepe bitecek. Ali Sami Yen'in arsası satışa çıkacak. Seyrantepe'ye harcanan paranın üzerine Talu'nun idareye vaat ettiği 235 milyon TL eklenecek. Para artarsa, artan kısım arsa satışından sonra Talu'ya verilecek
Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön