24 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar Lahor metrobüs hattında seyahat etti!

Erdoğan Bayraktar Lahor metrobüs hattında seyahat etti!

Başbakan Navaz Şerif 'in davetlisi olarak Pakistan'a giden Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Lahor 'da Türk şirketlerinin işlettiği katı atık tesislerini ve Metrobüs hattını inceledi.




Federal hükümetin davetlisi olarak Pakistan'a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Navaz Şerif ve Penjap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'le gerçekleştirdiği görüşmenin ardından İslamabad'dan Penjap Eyaleti Başkenti Lahor'a geçti. Bakan Bayraktar ve beraberindeki heyet, Lahor'da Türk şirketleri tarafından yürütülen katı atık yönetimi ve metrobüs uygulamalarını yerinde inceledi.


METROBÜS LAHOR'A BÜYÜK YENİLİK GETİRDİ


Albayraklar Şirketler Grubunun katı atık yönetim merkezini gezen Bakan Bayraktar, daha sonra yine aynı grubun işlettiği Metrobüs hattında seyahat etti. Metrobüs uygulamasının Lahor'da trafikte ve toplu taşımacılıkta büyük yenilikler getirdiğini belirten Bakan Bayraktar, 'Emeği geçenleri kutluyorum. Çok isabetli bir yatırım olmuş. Lahor'un en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununun bir Türk firmasının yatırımlarıyla çözülmüş olmasının mutluluğunu yaşıyorum' dedi.


Bakan Bayraktar, daha sonra işadamları tarafından Pakistan'da kurulan Türk Okulunu ziyaret etti. Okulun faaliyetleri hakkında bilgi olan Bakan Bayraktar, 'Gittiğim her ülkede Türk okullarını ziyaret etmeye özen gösteriyorum. Bu hayırlı hizmetler sayesinde Türkiye'nin dünyadaki tanınırlığı ve bilinirliği arttı. Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil eden Türk Okulu yönetici ve çalışanlarını yürekten kutluyorum' şeklinde konuştu.


Fedakarlığınızı unutmayacağız


Bakan Erdoğan Bayraktar'a Lahor ziyaretinde, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak ve Başbakanlık Müşaviri Hasan Albayrak da eşlik etti. Bayraktar ve beraberindeki Türk heyeti Lahor'da Pakistan'ın milli şairi Muhammed İkbal'in anıt mezarını da ziyaret etti. Bayraktar, ziyaretlerin ardından Şerif'in onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki kardeşlik bağına işaret ederek, 'Türk halkı İstiklal Savaşımızda ellerindeki altın bilezikleri bozdurup Türk kardeşlerinin hürriyeti için yollayan Pakistan halkının bu fedakarlığını hiç unutmamıştır ve unutmayacaktır' dedi.


Yeni Şafak


Geri Dön