28 / 03 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Seyrantepe 365 günde bitecek!

Erdoğan Bayraktar: Seyrantepe 365 günde bitecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, yapımında yaşanan sorunlar nedeniyle ihalesi iptal edilen Türk Telekom Arena'nın yeni ihalesini 27 Temmuz Pazartesi günü yapacaklarını bildirdi



Bayraktar, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile birlikte, Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena'nın şantiyesinde düzenlediği basın toplantısında, TOKİ'nin stadın yeni ihalesi için gazetelere ilan verdiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"İhale gelir paylaşımı esasına göre açık ihale usulü ile yapılacaktır. İhale yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açıktır. Ancak uluslararası
bir ihale değildir. 17 Temmuz tarihi itibariyle 5 firma ihale dosyası satın almıştır. İhale tarihi 27 Temmuz Pazartesi günüdür."

"BAŞBAKAN ERDOĞAN PROJENİN ARKASINDADIR"
Erdoğan Bayraktar, 27 Temmuz Pazartesi günü yapılacakları ihalede bir sonuç alınmadığı takdirde, projeyi  TOKİ  olarak, kendilerinin yapacaklarını söyledi.

Bayraktar, Türk Telekom Arena'nın "Türkiye Cumhuriyeti projesi" olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu proje Türk spor camiasının projesidir. Projenin bugüne kadar olan seyri çok açıktır. Bugünden sonra projeyi engellemeye yönelik girişimler kamuoyu tarafından, Galatasaray camiası tarafından ve idaremiz tarafından çok ciddi bir şekilde takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip
Erdoğan, bu projenin arkasındadır. 27 Temmuz'da yapılacak ihalede istenilen netice alınmazsa TOKİ olarak hak ediş ödemesi tarzındaki ihale ile projeyi en kısa sürede tamamlayacağız."

"EN KISA SÜREDE BİTECEK"
Projenin ne zaman bitirileceğine ilişkin soruya ise Bayraktar, "Yıl sonuna kadar değil, ama en kısa sürede bitecek. Kalan süre 540 gün olmasına rağmen, 365 günde tamamlamayı öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlar bitirebiliriz" cevabını verdi. Türk Telekom Arena'nın TOKİ'nin projesi olduğunu anlatan Bayraktar, şöyle konuştu:
"Bir aksama olmuştur, bunun ezikliğini duyuyoruz. Şartların elverdiği ölçüde ne gerekiyorsa onu yapacağız. Başbakan'ın izni olmadan biz bu toplantıyı yapamayız. Başbakan'ın imzası var bu projede. Her şey onun bilgisi doğrultusunda oluyor. Başbakan da bu projenin yürümesini istiyor. Bizzat kendisi talimat verdi. Başbakan, 'Sen kendin, TOKİ olarak parasını bul ve bu işi yap' diye bize talimat verdi."

Bayraktar, ilk ihalede olumsuzluk yaşandığı için bundan sonra ihaleye girecek firmaların finansman yapısına ve yaptığı çalışmalara bakacaklarını anlatarak, "Bundan sonra işi daha sıkıya alacağız. Firmalardan gerekli
yeterliliği görmezsek, TOKİ olarak gerekli harcamayı yaparak tamamlamaya çalışacağız" dedi.

"DESTEĞE RAĞMEN YÜKLENİCİ FİRMA AŞAMA KAYDEDEMEDİ"
Erdoğan Bayraktar, ihalesi feshedilen Eren Talu Mimarlık ve Alke İnşaat ortak girişiminin, sağladıkları bütün olanaklara rağmen, aşama kaydedemediğini dile getirdi.

Yüklenici firmanın bugüne kadar yaptığı çalışmalara ve ihalenin fesih sürecine de değinen Bayraktar, Türk Telekom Arena'nın Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu arsa karşılığında yapıldığını anlatarak, şu bilgileri verdi:
"Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle, bir kaynak geliştirme projesi olarak gerçekleştirilen ilk ihale 27 Ağustos 2007 tarihinde yapılmış, 19 Ekim 2007'de ihaleyi kazanan yüklenici firma Eren Talu Mimarlık ve Alke ortak girişimi ile sözleşme imzalanmıştır. Yüklenici, sözleşme konusu spor kompleksi işini, 720 günde sözleşme ve eklerine uygun olarak iş programı doğrultusunda bitirmekle yükümlü iken, istenilen inşaat ve imalat seviyesini sağlayamamış, onaylı iş programının gerisinde kalmış, işçi alacaklarını zamanında ödeyememiştir. Yüklenici firma gerekli tedbirlerin alınması konusunda defalarca uyarılmış, fakat iş programına uygunluk temin edilemeyince ilk ihtarname noter kanalıyla 19 Haziran 2008 tarihinde çekilmiştir."

Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yüklenici firma finansman ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla hisselerinin bir kısmının devri için idaremizden izin talebinde bulunmuş ve bu talep doğrultusunda idaremiz, projenin zamanında tamamlanabilmesi için bu talebi
uygun görerek, yüklenici firmanın yabancı bir ortak edinmesini sağlamıştır.

Yüklenici firma yabancı bir ortak edinmesine rağmen, bir süre sonra iş yine aksamış ve programa uygun hale getirilememiştir. Ancak yüklenici, yine kaynak sıkıntısı içerisinde olduğundan projenin sürdürebilirliğini temin için
kullanacağı krediye TOKİ'nin kefalet vermesini talep etmiş, TOKİ'de yasal çerçeve ve sözleşme şartlarında kendilerine her konuda yardımcı olunacağını bildirmiştir. Böylece projenin tamamlanabilmesi için bugüne kadar yükleniciye her türlü destek sağlanmış olmasına rağmen, yüklenici firma bu hususta aşama kaydedememiştir."
Erdoğan Bayraktar, projenin bitirilmemesi nedeniyle TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin satış işlemlerine başlayamadığı için olumsuz etkilendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gelinen aşamada, işin onaylı iş programına göre yüzde 66 seviyesinde olması gerekirken, yüzde 24 seviyesinde bulunduğu, gerekli işçi, malzeme ve teçhizatın yüklenici firma tarafından sağlanamadığı, şantiyenin durma noktasına gelmiş olduğunun tespiti üzerine, aksi bir uygulamanın idaremizin sorumluluğunu doğuracağı neticesine varıldığından, yükleniciye noter kanalıyla 29 Mayıs 2009 tarihinde ikinci kez ihtarname gönderilmiştir. İhtarname ile verilen 30 günlük sürenin sonunda sözleşme gereği fesih kararı alınması zarureti hasıl olmuş ve iş 1 Temmuz 2009 tarihinde feshedilmiştir." Erdoğan Bayraktar, ihalenin iptal edilmesi nedeniyle işten çekilen yüklenici firma Eren Talu Mimarlık ve Alke İnşaat ortak girişiminin alacaklarıyla ilgili bir soruya, "Bu konular sözleşmede belli. O çerçevede çözülecektir" cevabını verdi.

Adnan Polat: Stat inşaatında yaşanan duraklama nedeniyle son 1 aydır loca ve kombine satışları da duraklamaya girdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Türk Telekom Arena'nın gecikmesinin, kulübü gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkilediğini belirterek, "Arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız" dedi.

Yaşanan gecikmenin kendilerini etkilediğine değinen Polat, "Stadın inşasında yaşanan gecikme, Galatasaray Kulübü olarak bizi etkiledi. Gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkileri var. Ancak daha önce de ifade ettiğim gibi, altında Sayın Başbakanımızın da imzası olan bu proje, bazı gecikmeler olsa dahi muhakkak bitecektir" dedi.

"GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN, YENİ SEZONDA BURADA OLMAK"
Adnan Polat, Galatasaray olarak gönüllerinden geçenin, gelecek sezonda maçlarını yeni statta oynamak olduğunu belirtti. TOKİ ile bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını anlatan Polat, "Bizler bu stadın zamanında bitirilebilmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik, gerekli özveride bulunduk. Ama maalesef böyle talihsiz bir dönem yaşadık. Şimdi arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız. Bizim gönlümüzden
geçen, gelecek sezon maçlarımızı burada oynayabilmek" diye konuştu.

"LOCA VE KOMBİNE ALANLARIN ENDİŞESİ OLMASIN"
Galatasaray Kulübü olarak, stadın işletmesi, pazarlanması ve faaliyete geçmesinin ardından bakım onarım çalışmaları konusunda üzerlerine düşen çalışmaları yaptıklarını anlatan Polat, Türk Telekom Arena'dan loca ve VIP kombine alanların da içlerinin rahat olmasını istedi.

Kombine ile localarla ilgili sözleşme imzalayan ve ödemelerini yapan Galatasaraylıların hiçbir endişe duymamasını isteyen Polat, şunları söyledi: "Bu proje muhakkak bitecek. Yaptığımız satışların ödemelerini de, stat inşaatının bitiş tarihine göre yeniden organize edeceğiz. Kalan bölümlerin aynı heyecanla satın alınmasını rica ediyorum. Biz inşaatın biteceğinden şüphe etmiyoruz. Gecikme oldu ve böyle projelerde olabiliyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, ihale yoluyla ilerleme sağlanamaması halinde, kendilerinin bitireceğini söyledi. Kendilerine teşekkür ediyoruz." Polat, stat inşaatında yaşanan duraklama nedeniyle son bir aydır loca ve
kombine satışlarının bir duraklamaya girdiğini belirterek, "Bu toplantıdan sonra, satışlarımız aynı hızla devam edecektir. Loca ve VIP koltuk satışları yıl sonunda tamamlanmış olacak. Şu ana kadar sözleşmesini yaptığımız satışlar 43 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz ise 105 milyon dolar. Bu kaynağı iki şirketimizin birleşmesinde kullanılacak" bilgisini verdi. Toplantıdan sonra Adnan Polat ve Erdoğan Bayraktar, yetkililerle beraber
bir süre özel olarak görüştü.
A.A

Seyrantepe için 4 firma şartname aldı

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bayraktar: Seyrantepe bir yılda tamamlanacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe stadının yeni ihalesini 27 Temmuz Pazartesi günü yapacaklarını, inşaat süresini ise 365 günle sınırladıklarını söyledi

Bayraktar, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'la, Seyrantepe'deki şantiyede düzenlediği toplantıda şöyle konuştu:
"İhalede sonuç alınmadığı takdirde, projeyi TOKİ olarak kendimiz yapacağız. Bu staT Türkiye Cumhuriyeti projesidir. Bugünden sonra projeyi engellemeye yönelik girişimler çok ciddi bir şekilde takip edilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin arkasında. Maliye Bakanlığı, TOKİ ve Galatasaray Kulübü olarak yaptığımız ortak protokolün altında Başbakan'ın imzası var."
"Başbakan'ın izni olmadan bu toplantıyı yapamayız" diyen Bayraktar şunları söyledi:
"Her şey onun bilgisi doğrultusunda oluyor. Başbakan da bu projenin yürümesini istiyor. Bizzat kendisi talimat verdi. `Sen kendin, TOKİ olarak parasını bul ve bu işi yap' diye bize talimat verdi."

Firmalara sıkı inceleme
Bayraktar, ihaleye girecek firmaların finansman yapısına ve yaptığı çalışmalara bakacaklarını belirterek, "Bundan sonra işi daha sıkıya alacağız. Firmalarda yeterlilik görmezsek, işi TOKİ olarak biz tamamlamayacağız" dedi.
Seyrantepe stadının ilk müteahhidi Eren Talu'nun adını telaffuz etmemeye özen gösteren ve `yüklenici firma' diye ifade eden Bayraktar, Talu'ya ödeme yapılıp yapılmayacağı konusunda ise, "Bu konular sözleşmede belli" yanıtını verdi. Yeni ihalenin gelir paylaşımı esasına göre açık ihale usulüyle yapılacağını belirten Bayraktar, 17 Temmuz'a kadar 5 şirketin ihale dosyası satın aldığını açıkladı. Dosya alan şirketler arasında Aşçıoğlu İnşaat, Kuzu İnşaat ve Özsaya İnşaat yer alıyor.

Polat: Stadyum muhakkak bitecek
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, "Altında Sayın Başbakanımızın da imzası olan bu proje, bazı gecikmeler olsa dahi muhakkak bitecek" dedi. Polat, "Stadın bitirilebilmesi için gerekli özveride bulunduk. Maalesef böyle talihsiz bir dönem yaşadık. Şimdi arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız" diye konuştu.

Kombine ve localarla ilgili ödeme yapan Galatasaraylıların hiçbir endişe duymamasını isteyen Polat şunları söyledi: "İnşaatın biteceğinden şüphe etmiyoruz. Bir aydır duran loca ve kombine satışlarına devam edeceğiz. Şu ana kadar 43 milyon dolarlık satış yaptık. Hedefimiz 105 milyon dolar. Bu parayı iki şirketimizin birleşmesinde kullanacağız."
Milliyet

Başbakan'dan kesin talimat var Seyrantepe 365 günde bitecek

Galatasaray'ın Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ni kapsayan Seyrantepe'deki ihalenin pazartesi günü yenileneceğini ve 5 şirketin şartname aldığını bildiren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Başbakanımız, `TOKİ olarak parayı bul, bu işi bitir' talimatı verdi. Bu proje 365 günde tamamlanacak" dedi.

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Eren Talu ve ortağının taahhütlerine uymaması üzerine duran Seyrantepe'deki Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin 27 Temmuz'da gerçekleşecek yeni ihalesi için 5 şirketin şartname aldığını söyledi. Bayraktar, yeni ihaleye katılacak şirketlere, stadın bitimi için 365 gün süre tanıyacaklarını açıkladı. Erdoğan Bayraktar, pazartesi günü yapılacak ihalede bir sonuç alınmadığı takdirde, projeyi TOKİ olarak, kendilerinin yapacaklarını vurgulayarak, "Bugünden sonra projeyi engellemeye yönelik girişimler kamuoyu tarafından, Galatasaray camiası tarafından ve idaremiz tarafından çok ciddi bir şekilde takip edilecektir. Başbakan bu projenin arkasındadır. Bizzat kendisi talimat verdi. Başbakanımız, `Sen kendin, TOKİ olarak parasını bul ve bu işi yap' diye bize talimat verdi" dedi.

Ezikliğini duyuyoruz
Projenin hızla tamamlanması için gerekli çabayı göstereceklerini söyleyen Bayraktar, şu bilgileri verdi: "Yıl sonuna kadar değil, ama en kısa sürede bitecek. Kalan süre 540 gün olmasına rağmen, 365 günde tamamlamayı öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlar bitirebiliriz. Seyrantepe, TOKİ'nin projesidir. Bir aksama olmuştur, bunun ezikliğini duyuyoruz. Şartların elverdiği ölçüde ne gerekiyorsa onu yapacağız. Başbakan'ın izni olmadan biz bu toplantıyı yapamayız. Başbakan'ın imzası var bu projede. Her şey onun bilgisi doğrultusunda oluyor. Başbakan da bu projenin yürümesini istiyor. Bizzat kendisi talimat verdi. Başbakan, `Sen kendin, TOKİ olarak parasını bul ve bu işi yap' diye bize talimat verdi. 27 Temmuz'da yapılacak ihalede istenilen netice alınmazsa TOKİ olarak projeyi en kısa sürede tamamlayacağız."

Çok destek verdik
Erdoğan Bayraktar, ihalesi feshedilen Eren Talu Mimarlık ve Alke İnşaat ortak girişiminin, sağladıkları bütün olanaklara rağmen, aşama kaydedemediğini dile getirerek, "Projenin tamamlanabilmesi için bugüne kadar yükleniciye her türlü destek sağladık. Ancak yüklenici firma bu hususta aşama kaydedemedi. Gerekli uyarılardan sonra projeyi feshettik. Şimdi önümüze bakacağız" diye konuştu.

Gecikme bizi de etkiledi
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Türk Telekom Arena adını verdikleri stadın gecikmesinin, kulübü gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkilediğini belirterek, şöyle konuştu: "Arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız. Stadın inşasında yaşanan gecikme, Galatasaray Kulübü olarak bizi etkiledi. Gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkileri var. TOKİ ile bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bizler bu stadın zamanında bitirilebilmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik, gerekli özveride bulunduk. Ama maalesef böyle talihsiz bir dönem yaşadık."

Galatasaray: 43 milyon dolarlık sözleşme imzaladık

GALATASARAY Kulübü olarak, stadın işletmesi, pazarlanması ve faaliyete geçmesinin ardından bakım onarım çalışmaları konusunda üzerlerine düşen çalışmaları yapacaklarını anlatan Adnan Polat, loca ve VIP koltuk satışlarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: "Kombine ile localarla ilgili sözleşme imzalayan ve ödemelerini yapan Galatasaraylılar hiçbir endişe duymasın. Bu proje muhakkak bitecek. Yaptığımız satışların ödemelerini de, stat inşaatının bitiş tarihine göre yeniden organize edeceğiz. Kalan bölümlerin aynı heyecanla satın alınmasını rica ediyorum. Biz inşaatın biteceğinden şüphe etmiyoruz. Gecikme oldu ve böyle projelerde olabiliyor. Stat inşaatında yaşanan duraklama nedeniyle son bir aydır loca ve kombine satışlarında bir duraklama var. Bu toplantıdan sonra, satışlarımız aynı hızla devam edecektir. Loca ve VIP koltuk satışları yıl sonunda tamamlanmış olacak. Şu ana kadar sözleşmesini yaptığımız satışlar 43 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz ise 105 milyon dolar. Bu kaynağı iki şirketimizin birleşmesinde kullanılacak."

Talu'nun hakları için çalışma yapıyoruz

ERDOĞAN Bayraktar, ihalenin iptal edilmesi nedeniyle işten çekilen yüklenici firma Eren Talu Mimarlık ve Alke İnşaat ortak girişiminin yatırımlarıyla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: "Bu konular sözleşmede belli. O çerçevede çözülecektir. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu konuda daha fazla bir şey söylemek doğru olmaz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra gerekli işlemler yapılacaktır."
Hürriyet

Cumhuriyet projesi

İnşaatı duran ve 27 Temmuz'da 2. ihalesi yapılacak olan Türk Telekom Arena'yı "Türkiye Cumhuriyeti Projesi" olarak nitelendiren TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, stadın 365 gün içinde bitirileceği müjdesini verdi
Galatasaraylılar'ın bitmesini dört gözle beklediği ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun da Euro 2016 adaylığındaki en büyük kozu olan Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena için TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'dan müjdeli haber geldi. Dün Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile stat şantiyesinde bir basın toplantısı düzenleyen ve yapımı yarıda kalan stadın "Türkiye Cumhuriyeti projesi'' olduğunu ifade eden Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu proje Türk spor camiasının projesidir. Projenin bugüne kadar olan seyri çok açıktır. Bugünden sonra projeyi engellemeye yönelik girişimler kamuoyu ve G.Saray camiası tarafından ve idaremiz tarafından çok ciddi bir şekilde takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin arkasındadır. 27 Temmuz'da yapılacak ihalede istenilen netice alınmazsa TOKİ olarak hak ediş ödemesi tarzındaki ihale ile projeyi en kısa sürede tamamlayacağız.''

"BİR YILDA BİTECEK"
Projenin ne zaman bitirileceğine ilişkin soruya ise TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "En kısa sürede bitecek. Kalan süre 540 gün olmasına rağmen, 365 günde tamamlamayı öngörüyoruz'' cevabını verdi. 27 Temmuz Pazartesi günü yapılacak ihaleye bugüne kadar beş şirketin başvurduğu ve ihaleyi kazanan şirketin Ağustos ayında yüzde 24'ü bitirilebilen stadın inşaatına devam edeceği öğrenildi. Stadın kaba inşaatının Ağustos 2010'da tamamlanması halinde, Galatasaray'ın stad içinde iki ay süreyle yapacağı düzenlemelerin ardından açılışın 29 Ekim 2010 tarihinde yapılabileceği tahmin ediliyor.

ADNAN POLAT: SATIŞLAR ARTACAK
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile Türk Telekom Arena'nın şantiyesinde bir araya gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, inşaatın gecikmesinin sarı-kırmızılı kulübü gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkilediğini belirterek, "Arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız'' dedi. Polat, Galatasaray olarak gönüllerinden geçenin, gelecek sezonda maçlarını yeni statta oynamak olduğunu belirtti. Türk Telekom Arena'dan loca ve VIP kombine alan taraftarların içlerinin rahat olmasını isteyen Galatasaray Başkanı, kombine ve loca alanların endişe duymamaları gerektiğini ifade etti. Stat inşaatının tekrar başlamasıyla loca ve koltuk satışlarının hızla artacağını inandığını belirten Polat sözlerine şöyle devam etti: "Bu proje muhakkak bitecek. Yaptığımız satışların ödemelerini de, stat inşaatının bitiş tarihine göre yeniden organize edeceğiz. Kalan bölümlerin aynı heyecanla satın alınmasını rica ediyorum. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, ihale yoluyla ilerleme sağlanamaması halinde, kendilerinin bitireceğini söyledi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.''

SABAH GÜNDEME GETİRDİ
Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena'nın 27 Temmuz Pazartesi günü yapılacak olan ikinci ihalesi öncesinde SABAH stat inşaatının 29 Ekim 2010 tarihine yetiştirilmeye çalışıldığını pazartesi günü okuyucularına duyurmuştu. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da dün stat şantiyesinde yaptığı "Bir yıl içinde inşaat bitecek. Gerekirse biz devreye gireriz" açıklamasıyla SABAH'ın aldığı istihbaratı doğrulamış oldu.
Sabah

Başbakan arkamızda
 
Yeni ihale tarihinin 27 Temmuz olduğunu dile getiren Bayraktar, inşaatın 1 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı. Adnan Polat ise Loca ve VİP satışlarının 43 milyon dolara ulaştığını ifade etti. Hedeflerini de 105 milyon dolar olarak belirtti

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile birlikte, yapımı yarım kalan Türk Telekom Arena'nın şantiyesinde basın toplantısı düzenledi. Yeni ihale için 17 Temmuz tarihi itibariyle 5 firmanın ihale dosyası satın aldığını belirten Bayraktar, ihale tarihinin ise 27 Temmuz olduğunu dile getirdi. Türk Telekom Arena'nın Türkiye Cumhuriyeti projesi olduğunu vurgulayan Bayraktar, 'Bugünden sonra projeyi engellemeye yönelik girişimler kamuoyu tarafından, Galatasaray camiası tarafından ve idaremiz tarafından çok ciddi bir şekilde takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin arkasındadır. 27 Temmuz'da yapılacak ihalede istenilen  netice alınmazsa TOKİ olarak hak ediş ödemesi tarzındaki ihale ile projeyi en kısa sürede tamamlayacağız' dedi.

İÇİNİZ RAHAT OLSUN        
Erdoğan, kalan sürenin 540 gün olmasın rağmen projeyi 365 günde tamamlayacaklarını da söyledi. Adnan Polat ise şöyle konuştu: 'Türk Telekom Arena'nın gecikmesi, kulübü gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkiledi. Ancak arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız. Loca ve VIP kombine alanların içi rahat olsun. Bu proje muhakkak bitecek. İnşaatın durmasıyla satışlar da duraklamaya girdi. Ama bu toplantıdan sonra satışlarımız aynı hızla devam edecektir.  Şu ana kadar sözleşmesini yaptığımız satışlar 43 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz ise 105 milyon dolar. Bu kaynak iki şirketimizin birleşmesinde kullanılacak.'      
Bahadır ÇOKİŞLER/Akşam

TOKİ söz verdi, Cimbom 1 yıl sonra yeni stadında

TOKİ Başkanı Bayraktar, Türk Telekom Arena'nın ihalesinin 27 Temmuz'da yapılacağını açıkladı. İnşaat için 365 gün şartı getirilecek. Buna göre stat 27 Temmuz 2010'da bitecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, yapımında yaşanan sorunlar nedeniyle ihalesi iptal edilen Türk Telekom Arena'nın yeni ihalesini 27 Temmuz Pazartesi günü yapacaklarını açıkladı. Bayraktar, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile Seyrantepe'deki şantiyede basın toplantısı düzenledi. İhalenin gelir paylaşımı esasına göre açık ihale usulüyle yapılacağını belirten Bayraktar `İhale yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açıktır. Ancak uluslararası bir ihale değildir. 17 Temmuz tarihi itibariyle 5 firma ihale dosyası almıştır' dedi.

GEREKİRSE İNŞAATI BİZ YAPACAĞIZ

Projeyi 365 günde tamamlamayı öngördüklerini ifade eden Bayraktar `Yıl sonuna kadar değil, ama en kısa sürede bitecek. Kalan süre 540 gün olmasına rağmen, 365 günde tamamlamayı öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlar bitirebiliriz' diye konuştu. Türk Telekom Arena'nın TOKİ'nin projesi olduğunu belirten Bayraktar, şunları söyledi: `Başbakan'ın imzası var bu projede. Bizzat talimat verdi. Başbakan, `Sen kendin, TOKİ olarak parasını bul ve bu işi yap' diye bize talimat verdi.' Bayraktar, ihalede bir sonuç alınmadığı takdirde, projeyi TOKİ olarak kendilerinin yapacaklarını söyledi. Bayraktar `Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin arkasındadır. İhalede istenilen netice alınmazsa TOKİ olarak hak ediş ödemesi tarzındaki ihale ile projeyi en kısa sürede tamamlayacağız' dedi. EKONOMİ SERVİSİ

Loca ve VIP satışı geliri şimdiden 43 milyon $

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, stadın gecikmesinin, kulübü gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkilediğini belirterek, `Arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız'' dedi. Kombine ile localarla ilgili sözleşme imzalayan ve ödemelerini yapan GS'lilerin endişe duymamasını isteyen Polat, şunları söyledi: `'Bu proje muhakkak bitecek. Yaptığımız satışların ödemelerini de, stat inşaatının bitiş tarihine göre yeniden organize edeceğiz. Kalan bölümlerin aynı heyecanla satın alınmasını rica ediyorum.' Adnan Polat, son bir aydır loca ve kombine satışlarının duraklamaya girdiğini belirterek, `'Satışlarımız aynı hızla devam edecektir. Loca ve VIP koltuk satışları yıl sonunda tamamlanmış olacak. Şu ana kadar sözleşmesini yaptığımız satışlar 43 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz ise 105 milyon dolar'' dedi.

Adnan Polat Eren Talu ile sözleşme 1 Temmuz'da feshedildi

Türk Telekom Arena için ilk ihale 27 Ağustos 2007'de yapıldı. 19 Ekim 2007'de ihaleyi kazanan yüklenici firma Eren Talu Mimarlık ve Alke ortak girişimi ile sözleşme imzalandı. Yüklenici, stadı 720 günde bitirmekle yükümlüydü, ancak onaylı iş programının gerisinde kaldı. TOKİ, yüklenici firmayı uyardı, ancak sonuç alınamayınca ilk ihtarname 19 Haziran 2008'de, ikinci ihtarnake 29 Mayıs 2009'da gönderildi. 30 günlük süre sonunda iş 1 Temmuz 2009'da feshedildi.
Star

Başbakan el koydu Aslantepe bitecek

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Eren Talu'nun bitiremediği Seyrantepe projesinin arkasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu belirterek, "Mevcut programa göre 540 gün süre olmasına rağmen 365 günde bitirmeye çalışacağız. Yapan olmazsa biz yapacağız" dedi. Projenin yeni ihalesi bir hafta sonra yapılacak...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, kamuoyunda Aslantepe olarak da isimlendirilen ve yapımında yaşanan sorunlar nedeniyle ihalesi iptal edilen Türk Telekom Arena'nın yeni ihalesini 27 Temmuz Pazartesi günü yapacaklarını bildirdi.
Bayraktar, TOKİ'nin stadın yeni ihalesi için gazetelere ilan verdiğini ifade ederek, şöyle dedi:

'İhale gelir paylaşımı esasına göre açık ihale usulü ile yapılacaktır. İhale yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açıktır. Ancak uluslararası bir ihale değildir. 17 Temmuz ta-rihi itibariyle 5 firma ihale dosyası satın almıştır. İhale tarihi 27 Temmuz Pazartesi günüdür.'

İHALEYLE OLMAZSA TOKİ ÜSTLENECEK

Projeyi 'Türkiye Cumhuriyeti projesi' olarak nitelendiren Bayraktar, projeyi engellemeye yönelik girişimlerin kamuoyu tarafından, Galatasaray camiası tarafından ve TOKİ tarafından çok ciddi bir şekilde takip edileceğini vurguladı. Bayraktar, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin arkasındadır. 27 Temmuz'daki ihalede netice alınmazsa TOKİ olarak hak ediş ödemesi tarzındaki ihale ile projeyi en kısa sürede tamamlayacağız' dedi.

BAŞBAKAN BİZZAT TALİMAT VERDİ

Bayraktar, yapımı için 540 gün süre kalan projeyi 365 günde tamamlamayı öngördüklerini söyledi. Bayraktar, 'Bir aksama olmuştur, bunun ezikliğini duyuyoruz. Şartların elverdiği ölçüde ne gerekiyorsa yapacağız. Başbakan'ın izni olmadan biz bu toplantıyı yapamayız. Başbakan'ın imzası var bu projede. Bizzat kendisi talimat verdi. Başbakan, 'Sen kendin, TOKİ olarak parasını bul ve bu işi yap' diye bize talimat verdi' diye konuştu

Bayraktar, ilk ihalede olumsuzluk yaşandığı için bundan sonra ihaleye girecek firmaların finansman yapısına ve yaptığı çalışmalara bakacaklarını anlatarak, 'Bundan sonra işi daha sıkıya alacağız. Firmalardan gerekli yeterliliği görmezsek, TOKİ olarak gerekli harcamayı yaparak tamamlamaya çalışacağız' dedi.

Yeni sezonda yeni statta olmak isteriz

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Türk Telekom Arena'nın gecikmesinin, kulübü gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkilediğini belirterek, 'Arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız. Altında Başbakanımız'ın da imzası olan bu proje, bazı gecikmeler olsa dahi muhakkak bitecektir' dedi. Polat, Galatasaray olarak gönüllerinden geçenin, gelecek sezonda maçlarını yeni statta oynamak olduğunu belirtti. Galatasaray olarak, stadın işletmesi, pazarlanması ve faaliyete geçmesinin ardından bakım çalışmaları konusunda üzerlerine düşen çalışmaları yaptıklarını anlatan Polat, Türk Telekom Arena'dan loca ve VIP kombine alanların da içlerinin rahat olmasını istedi.

Kombine ile localarla ilgili sözleşme imzalayan ve ödemelerini yapan Galatasaraylıların hiçbir endişe duymamasını isteyen Polat, şunları söyledi:

'Bu proje muhakkak bitecek. Yaptığımız satışların ödemelerini de, stat inşaatının bitiş tarihine göre yeniden organize edeceğiz. Kalan bölümlerin aynı heyecanla satın alınmasını rica ediyorum. Biz inşaatın biteceğinden şüphe etmiyoruz.. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, ihale yoluyla ilerleme sağlanamaması halinde, kendilerinin bitireceğini söyledi. Kendilerine teşekkür ediyoruz.' Polat, stat inşaatında yaşanan duraklama nedeniyle son bir aydır loca ve kombine satışlarının bir duraklamaya girdiğini belirterek, şöyle konuştu:

'Bu toplantıdan sonra, satışlarımız aynı hızla devam edecektir. Loca ve VIP koltuk satışları yıl sonunda tamamlanmış olacak. Şu ana kadar sözleşmesini yaptığımız satışlar 43 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz ise 105 milyon dolar. Bu kaynağı iki şirketimizin birleşmesinde kullanılacak.'

Finans için kefalet verildi

TOK Başkanı Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Yüklenici firma finansman ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla hisselerinin bir kısmının devri için idaremizden izin talebinde bulunmuş ve bu talep doğrultusunda idaremiz, yüklenici firmanın yabancı bir ortak edinmesini sağlamıştır. Yüklenici firma yabancı bir ortak edinmesine rağmen, bir süre sonra iş yine aksamış ve programa uygun hale getirilememiştir. Ancak yüklenici, yine kaynak sıkıntısı içerisinde olduğundan projenin sürdürebilirliğini temin için kullanacağı krediye TOKİ'nin kefalet vermesini talep etmiş, TOKİ'de yasal çerçeve ve sözleşme şartlarında kendilerine her konuda yardımcı olunacağını bildirmiştir.'

Talu, TOKİ desteğine rağmen beceremedi

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ihalesi feshedilen Eren Talu Mimarlık ve Alke İnşaat ortak girişiminin, sağladıkları bütün olanaklara rağmen, aşama kaydedemediğini dile getirdi. Yüklenici firmanın bugüne kadar yaptığı çalışmalara da değinen Bayraktar, Türk Telekom Arena'nın Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu arsa karşılığında yapıldığını anlatarak, şu bilgileri verdi: 'Yüklenici, sözleşme konusu spor kompleksi işini, 720 günde sözleşme ve eklerine uygun olarak iş programı doğrultusunda bitirmekle yükümlü iken, istenilen inşaat ve imalat seviyesini sağlayamamış, onaylı iş programının gerisinde kalmış, işçi alacaklarını zamanında ödeyememiştir.'

TOKİ'nin nakit dengesini bozdu

Erdoğan Bayraktar, projenin bitirilmemesi nedeniyle TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin satış işlemlerine başlayamadığı için olumsuz etkilendiğini ifade ederek, şunları kaydetti: 'Gelinen aşamada, işin onaylı iş programına göre yüzde 66 seviyesinde olması gerekirken, yüzde 24 seviyesinde bulunduğu, gerekli işçi, malzeme ve teçhizatın yüklenici firma tarafından sağlanamadığı, şantiyenin durma noktasına gelmiş olduğunun tespiti üzerine, aksi bir uygulamanın idaremizin sorumluluğunu doğuracağı neticesine varıldığından, yükleniciye noter kanalıyla 29 Mayıs 2009 tarihinde ikinci kez ihtarname gönderilmiştir. İhtarname ile verilen 30 günlük sürenin sonunda sözleşme gereği fesih kararı alınması zarureti hasıl olmuş ve iş 1 Temmuz 2009 tarihinde feshedilmiştir.' Erdoğan Bayraktar, ihalenin iptal edilmesi nedeniyle işten çekilen yüklenici firma Eren Talu Mimarlık ve Alke İnşaat ortak girişiminin alacaklarıyla ilgili bir soruya, 'Bu konular sözleşmede belli. O çerçevede çözülecektir' cevabını verdi.
Abdullah EĞİLMEZ/Yenişafak

TOKİ Başkanı net konuştu: Galatasaray stadı 1 yıl içinde bitecek

Galatasaray futbol takımının maçlarını oynayacağı İstanbul Seyrantepe'deki futbol stadı önümüzdeki pazartesi günü, 1 yıldabitirilmek şartıyla ihale edilecek. Şirketler 1 yılı kabul etmezse TOKİ aynı sürede kendisi stadı bitirecek. Yeni stadınVIP ve loca bilet satışından 105 milyon dolar gelir bekleyen Galatasaray bunun 43 milyon dolarlık kısmını sattı.

Galatasaray futbol takımının maçlarını oynayacağı İstanbul Seyrantepe Stadı 364 günde bitirilmek şartıyla 27 Temmuz 2009 günü ihale edilecek. İhaleyi yapacak kurum olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Projenin kalan süresi 540 gün olmasına rağmen biz bu süreyi 364 güne indirdik." dedi. İhalede istenilen bir yılda bitirme ve diğer şartları yerine getirecek bir firma çıkmaması halinde inşaatı TOKİ kendisi tamamlayacak. Bayraktar, "Yeni açılacak ihalede stadın yapılma süresi bir yıl olacak. Yani seneye Galatasaray maçlarını burada oynayacak. İhalede istenilen şartlar yerine getirilemediği takdirde, biz gerekli kaynağı hazırladık ve biz yaparız." diye konuştu.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat dün inşaatı yarım kalan Seyrantepe Türk Telekom Arena Stadı'nda, 27 Temmuz'daki yeni ihale öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kendisine stadı bitirmek için parayı bulup inşaatı tamamlaması talimatı verdiğini belirten Bayraktar, projenin tamamlanması için 540 gün olmasına rağmen bunu 364 güne çektiklerini kaydetti. TOKİ Başkanı, önümüzdeki hafta yapılacak ihale için 5 firmanın başvuruda bulunduğunu ifade etti.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Seyrantepe Stadı daha bitmeden buradaki VIP ve localara ait 43 milyon dolarlık bilet sattıklarını, 62 milyon dolarlık daha satış yapmayı beklediklerini açıkladı. Projenin arkasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunmasının kendilerine ümit verdiğini belirten Polat, "Gönlümüz, önümüzdeki sezon burada müsabaka yapmayı istiyor. Galatasaraylılar merak etmesinler. Böyle projelerde gecikmeler olabilir ama bu stat bitecektir." dedi.

2007'de ihale edildi, Eren Talu tamamlayamadı

Şişli Ayazağa'da E-6 Otoyolu'nun kenarındaki Seyrantepe Spor Kompleksi projesini TOKİ ilk olarak 27 Ağustos 2007 tarihinde ihale etti. 19 Ekim 2007'de ihaleyi kazanan Eren Talu Mimarlık ile Alke İnşaat ortak girişimi ile sözleşme imzalandı ve 720 günde bitirme şartıyla yer teslimi yapıldı. Ancak sözleşme şartlarına uyulmadığı gerekçesiyle 19 Haziran 2008'de TOKİ noter kanalı ile firmaya ihtarname gönderdi. Finansman sorununu gidermek amacıyla 17 Kasım 2008'de Abu Dhabi Group Developers şirketi projeye ortak edildi. Ancak işler yine yürümedi. Gelinen aşamada kompleks inşaatının yüzde 66'sının bitirilmesi gerekirken fizikî gerçekleşmenin yüzde 24'lerde kalması üzerine TOKİ 1 Temmuz 2009'da Eren Talu Mimarlık ile imzaladığı sözleşmeyi feshetti. Seyrantepe Stadı 52 bin kişilik, çok amaçlı, üstü kapanır-açılır spor komleksi olarak inşa ediliyor.
Arif Bayraktar/Zaman

Galatasaray gelecek yıl Aslantepe'de

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, yapımında yaşanan sorunlar nedeniyle ihalesi iptal edilen Türk Telekom Arena'nın yeni ihalesini 27 Temmuz Pazartesi günü yapacaklarını söyledi.
Bayraktar, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile birlikte, Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena'nın şantiyesinde düzenlediği basın toplantısında, TOKİ'nin stadın yeni ihalesi için gazetelere ilan verdiğini ifade ederek, şöyle dedi:
"İhale gelir paylaşımı esasına göre açık ihale usulü ile yapılacaktır. Yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açıktır. Ancak uluslararası bir ihale değildir. 17 Temmuz tarihi itibariyle 5 firma ihale dosyası satın almıştır. İhale tarihi 27 Temmuz Pazartesi günüdür."
 
'BAŞBAKAN ERDOĞAN PROJENİN ARKASINDA'
Bayraktar, Türk Telekom Arena'nın "Türkiye Cumhuriyeti projesi" olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu proje Türk spor camiasının projesidir. Projenin bugüne kadar olan seyri çok açıktır. Bugünden sonra projeyi engellemeye yönelik girişimler kamuoyu tarafından, Galatasaray camiası tarafından ve idaremiz tarafından çok ciddi bir şekilde takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin arkasındadır. 27 Temmuz'da yapılacak ihalede istenilen netice alınmazsa TOKİ olarak hak ediş ödemesi tarzındaki ihale ile projeyi en kısa sürede tamamlayacağız."
 
365 GÜNDE BİTİRME HEDEFİ
Projenin ne zaman bitirileceğine ilişkin soruya ise Bayraktar, "Yıl sonuna kadar değil, ama en kısa sürede bitecek. Kalan süre 540 gün olmasına rağmen, 365 günde tamamlamayı öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlar bitirebiliriz" cevabını verdi.
Türk Telekom Arena'nın TOKİ'nin projesi olduğunu anlatan Bayraktar, şöyle konuştu: "Bir aksama olmuştur, bunun ezikliğini duyuyoruz. Şartların elverdiği ölçüde ne gerekiyorsa onu yapacağız. Başbakan'ın izni olmadan biz bu toplantıyı yapamayız. Başbakan'ın imzası var bu projede. Her şey onun bilgisi doğrultusunda oluyor. Başbakan da bu projenin yürümesini istiyor. Bizzat kendisi talimat verdi. Başbakan, 'Sen kendin, TOKİ olarak parasını bul ve bu işi yap' diye bize talimat verdi."
 
'EREN TALU, DESTEĞE RAĞMEN YAPAMADI'
Erdoğan Bayraktar, ihalesi feshedilen Eren Talu Mimarlık ve Alke İnşaat ortak girişiminin, sağladıkları bütün olanaklara rağmen, aşama kaydedemediğini dile getirdi.
Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüklenici firma finansman ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla hisselerinin bir kısmının devri için idaremizden izin talebinde bulunmuş ve bu talep doğrultusunda idaremiz, projenin zamanında tamamlanabilmesi için bu talebi uygun görerek, yüklenici firmanın yabancı bir ortak edinmesini sağlamıştır. Firma yabancı bir ortak edinmesine rağmen, bir süre sonra iş yine aksamış ve programa uygun hale getirilememiştir."
Erdoğan Bayraktar, ihalenin iptal edilmesi nedeniyle işten çekilen yüklenici firma Eren Talu Mimarlık ve Alke İnşaat ortak girişiminin alacaklarıyla ilgili bir soruya, "Bu konular sözleşmede belli. O çerçevede çözülecektir" cevabını verdi.
 
Adnan Polat: Gecikme Galatasaray'ı olumsuz etkiledi
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da, Türk Telekom Arena'nın gecikmesinin, kulübü gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkilediğini belirterek, "Arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız" dedi.
Polat, Türk Telekom Arena inşaat şantiyesinde düzenlenen basın toplantısında, yeni dönemden beklentilerini dile getirdi.
Yaşanan gecikmenin kendilerini etkilediğine değinen Polat, "Stadın inşasında yaşanan gecikme, Galatasaray Kulübü olarak bizi etkiledi. Gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkileri var. Ancak daha önce de ifade ettiğim gibi, altında Sayın Başbakanımızın da imzası olan bu proje, bazı gecikmeler olsa dahi muhakkak bitecektir" dedi.
 
"GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN, YENİ SEZONDA BURADA OLMAK"
Adnan Polat, Galatasaray olarak gönüllerinden geçenin, gelecek sezonda maçlarını yeni statta oynamak olduğunu belirtti.
TOKİ ile bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını anlatan Polat, "Bizler bu stadın zamanında bitirilebilmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik, gerekli özveride bulunduk. Ama maalesef böyle talihsiz bir dönem yaşadık. Şimdi arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız. Bizim gönlümüzden geçen, gelecek sezon maçlarımızı burada oynayabilmek" diye konuştu.
Galatasaray Kulübü olarak, stadın işletmesi, pazarlanması ve faaliyete geçmesinin ardından bakım onarım çalışmaları konusunda üzerlerine düşen çalışmaları yaptıklarını anlatan Polat, Türk Telekom Arena'dan loca ve VIP kombine alanların da içlerinin rahat olmasını istedi.

Kombine ile localarla ilgili sözleşme imzalayan ve ödemelerini yapan Galatasaraylıların hiçbir endişe duymamasını isteyen Polat, şunları söyledi: "Bu proje muhakkak bitecek. Yaptığımız satışların ödemelerini de, stat inşaatının bitiş tarihine göre yeniden organize edeceğiz. Kalan bölümlerin aynı heyecanla satın alınmasını rica ediyorum. Biz inşaatın biteceğinden şüphe etmiyoruz. Gecikme oldu ve böyle projelerde olabiliyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, ihale yoluyla ilerleme sağlanamaması halinde, kendilerinin bitireceğini söyledi. Kendilerine teşekkür ediyoruz."
Polat, stat inşaatında yaşanan duraklama nedeniyle son bir aydır loca ve kombine satışlarının bir duraklamaya girdiğini belirterek, "Bu toplantıdan sonra, satışlarımız aynı hızla devam edecektir. Loca ve VIP koltuk satışları yıl sonunda tamamlanmış olacak. Şu ana kadar sözleşmesini yaptığımız satışlar 43 milyon dolara ulaştı. Hedefimiz ise 105 milyon dolar. Bu kaynağı iki şirketimizin birleşmesinde kullanılacak" bilgisini verdi.
Toplantıdan sonra Adnan Polat ve Erdoğan Bayraktar, yetkililerle beraber bir süre özel olarak görüştü.
Referans

Aslantepe 365 günde bitecek

Başbakan Erdoğan TOKİ'ye `Parasını bul ve bu işi yap' dedi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, yapımında yaşanan sorunlar nedeniyle ihalesi iptal edilen Türk Telekom Arena'nın (Galatasaray stadı) yeni ihalesini 27 Temmuz Pazartesi günü yapacaklarını açıkladı.
Bayraktar, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile birlikte, Seyrantepe'de bulunan ve Aslantepe olarak anılan Türk Telekom Arena'nın şantiyesinde düzenlediği basın toplantısında, TOKİ'nin stadın yeni ihalesi için gazetelere ilan verdiğini söyledi. Bayraktar, "İhale gelir paylaşımı esasına göre açık ihale usulü ile yapılacak. İhale yerli ve yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık. Ancak uluslararası bir ihale değil. 17 Temmuz tarihi itibarıyla 5 firma ihale dosyası satın aldı. İhale tarihi 27 Temmuz Pazartesi günüdür" dedi.

`Türkiye Cumhuriyeti projesi'
Erdoğan Bayraktar, ihalede bir sonuç alınmadığı takdirde, projeyi TOKİ olarak, kendilerinin yapacaklarını söyledi. Bayraktar, Türk Telekom Arena'nın `Türkiye Cumhuriyeti projesi' olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu proje Türk spor camiasının projesidir. Projenin bugüne kadar olan seyri çok açık. Bugünden sonra projeyi engellemeye yönelik girişimler kamuoyu tarafından, Galatasaray camiası tarafından ve idaremiz tarafından çok ciddi bir şekilde takip edilecek. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin arkasındadır. 27 Temmuz'da yapılacak ihalede istenilen netice alınmazsa TOKİ olarak hak ediş ödemesi tarzındaki ihale ile projeyi en kısa sürede tamamlayacağız."

`Ezikliğini duyuyoruz'
Projenin ne zaman bitirileceğine ilişkin soruya ise Bayraktar, "Yıl sonuna kadar değil, ama en kısa sürede bitecek. Kalan süre 540 gün olmasına rağmen, 365 günde tamamlamayı öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlar bitirebiliriz" cevabını verdi. Türk Telekom Arena'nın TOKİ'nin projesi olduğunu anlatan Bayraktar, şöyle konuştu:
"Bir aksama olmuştur, bunun ezikliğini duyuyoruz. Şartların elverdiği ölçüde ne gerekiyorsa onu yapacağız. Başbakan'ın izni olmadan biz bu toplantıyı yapamayız. Başbakan'ın imzası var bu projede. Her şey onun bilgisi doğrultusunda oluyor. Başbakan da bu projenin yürümesini istiyor. Bizzat kendisi talimat verdi. Başbakan, `Sen kendin, TOKİ olarak parasını bul ve bu işi yap' diye bize talimat verdi."
Erdoğan Bayraktar, ilk ihalede olumsuzluk yaşandığı için bundan sonra ihaleye girecek firmaların finansman yapısına ve yaptığı çalışmalara bakacaklarını anlatarak, "Bundan sonra işi daha sıkıya alacağız.  Firmalardan gerekli yeterliliği görmezsek, TOKİ olarak gerekli harcamayı yaparak tamamlamaya çalışacağız" dedi.

`İşlerimiz aksadı'
Erdoğan Bayraktar, ihalesi feshedilen Eren Talu Mimarlık ve Alke İnşaat ortak girişiminin, sağladıkları bütün olanaklara rağmen, aşama kaydedemediğini dile getirdi. Yüklenici firmanın bugüne kadar yaptığı çalışmalara ve ihalenin fesih sürecine de değinen Bayraktar, Türk Telekom Arena'nın Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu arsa karşılığında yapıldığını anlattı.
Erdoğan Bayraktar, projenin bitirilmemesi nedeniyle TOKİ'nin Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin satış işlemlerine başlayamadığı için olumsuz etkilendiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Gelinen aşamada, işin onaylı iş programına göre yüzde 66 seviyesinde olması gerekirken, yüzde 24 seviyesinde bulunduğu, gerekli işçi, malzeme ve teçhizatın yüklenici firma tarafından sağlanamadığı, şantiyenin durma noktasına gelmiş olduğunun tespiti üzerine, aksi bir uygulamanın idaremizin sorumluluğunu doğuracağı neticesine varıldığından, yükleniciye noter kanalıyla 29 Mayıs 2009 tarihinde ikinci kez ihtarname gönderilmiştir. İhtarname ile verilen 30 günlük sürenin sonunda sözleşme gereği fesih kararı alınması zarureti hasıl olmuş ve iş 1 Temmuz 2009 tarihinde feshedilmiştir."
Erdoğan Bayraktar, ihalenin iptal edilmesi nedeniyle işten çekilen yüklenici firma Eren Talu Mimarlık ve Alke İnşaat ortak girişiminin alacaklarıyla ilgili bir soruya, "Bu konular sözleşmede belli. O çerçevede çözülecektir" cevabını verdi.

Polat: Loca ve kombine alanların içi rahat olsun
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Türk Telekom Arena'nın gecikmesinin, kulübü gerek sportif, gerekse ekonomik anlamda etkilediğini belirterek, "Arkaya dönüp ağlamak yerine, önümüze bakacağız" dedi.
Polat, Türk Telekom Arena inşaat şantiyesinde düzenlenen basın toplantısında, yeni dönemden beklentilerini dile getirdi. Yaşanan gecikmenin kendilerini etkilediğine değinen Polat, "Ancak daha önce de ifade ettiğim gibi, altında sayın Başbakanımızın da imzası olan bu proje, bazı gecikmeler olsa dahi muhakkak bitecektir" diye konuştu.
Adnan Polat, Galatasaray olarak gönüllerinden geçenin, gelecek sezonda maçlarını yeni statta oynamak olduğunu belirtti. TOKİ ile bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını anlatan Polat, "Bizler bu stadın zamanında bitirilebilmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik, gerekli özveride bulunduk. Ama maalesef böyle talihsiz bir dönem yaşadık" ifadesini kullandı.
Galatasaray Kulübü olarak, stadın işletmesi, pazarlanması ve faaliyete geçmesinin ardından bakım onarım çalışmaları konusunda üzerlerine düşen çalışmaları yaptıklarını anlatan Polat, Türk Telekom Arena'dan loca ve VIP kombine alanların da içlerinin rahat olmasını istedi.

Hedef 105 milyon dolar
Polat, şunları söyledi: "Bu proje muhakkak bitecek. Yaptığımız satışların ödemelerini de, stat inşaatının bitiş tarihine göre yeniden organize edeceğiz. Kalan bölümlerin aynı heyecanla satın alınmasını rica ediyorum. Biz inşaatın biteceğinden şüphe etmiyoruz. Gecikme oldu ve böyle projelerde olabiliyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, ihale yoluyla ilerleme sağlanamaması halinde, kendilerinin bitireceğini söyledi. Kendilerine teşekkür ediyoruz."
Polat, şu ana kadar sözleşmesi yapılan satışların 43 milyon dolara ulaştığını, hedeflerinin ise 105 milyon dolar olduğunu vurguladı.

52 bin kişi girip, 8 dakikada çıkacak
Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapımına başlanan Türk Telekom Arena stadı 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipte olacak. Toplam 4 bin 500 araçlık otoparkında, 3 bin araçlık bölüm de kapalı olacak. Stadyum, dünyanın en hafif çatısına ve en basit çatı kapanma mekanizmasına sahip.
Çatıda bulunan toplam 14 modül tek tek veya aynı anda kapatılabiliyor. Statta ışık geçirebilen şeffaf çatı sayesinde çimleri her gün ışık görebiliyor. Stat, İngiliz modeli olarak ifade edilen tribünlerin sahaya en yakın olduğu modele sahip. Statta, Galatasaray futbol takımı için 300 metrekarelik Wembley tipi özel soyunma odası tasarlandı.

Logodan yürüyerek geçilecek
Galatasaray'ın oynamadığı maçlarda kullanılmak üzere iki yabancı takım için ekstra soyunma odaları da tasarlandı. Stadın girişinde GS logosundan oluşan dev bir yürüme rampası var. Taraftarlar, GS logosunun içinden geçerek stada girecek. 84 adet turnike var ve stada girişler turnike başına saate 660 kişi şeklinde planlanarak giriş-çıkış kolaylığı da sağlanıyor. Tüm katlara asansör var. Stat, 8 dakikadan az bir sürede boşalacak. GS tarafından kullanılacak konferans merkezi 365 gün açık olacak. Ayrıca statta, 2 bin metrekarelik spor ve fitness kulübü var. Bu kulüp, 2 kulvarlı ve 25 metreli bir havuz içeriyor.
Radikal


Geri Dön