04 / 05 / 2024

Erdoğan Bayraktar:Ataköylüler TOKİ'ye haksızlık yapıyor

Erdoğan Bayraktar:Ataköylüler TOKİ'ye haksızlık yapıyor

Ataköy sahilinde ihaleye çıkarılan arsalar için tartışma büyüyor



9 Aralık'ta ihalesi yapılan Ataköy sahili arsaları tartışma yaratmaya devam ediyor. Ataköy sakinleri sahilin imara açılmasına karşı çıkınca  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar da açıklamalarda bulundu.

Ataköy sakinlerinin sağlıklı düşünmediğini belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Biz burayı bedel karşılığı Emlak Bankası'ndan devir aldık. Ataköy sahilini park yapmak bizim elimizde değil. Ben de park olmasını isterim. Ama bunu yaparsam bana zimmet çıkarırlar. Hakkımda açılacak davalarda kesin suçlu bulunurum" diye konuştu

`Dişleri devlete geçiyor'
Ataköy sahilini önceki kiracıların yanlış kullandığını söyleyen Bayraktar, "Ataköy sakinleri bana ve TOKİ'ye haksızlık yapıyor. Burası 30 yıl boyunca fuhuş yuvası olarak kullanıldı. Tam bir batakhaneydi. Sahile adımlarını bile atamıyorlardı. Biz yasal mücadele verdik. Arsayı aldık. İmarını düzenledik. Sattığımız arsa üzerine yapılacak tesislere karşı çıkıyorlar. Tesisin kıyı şeridi Ataköylülere ait olacak. Biz kıyı şeridini halka açıyoruz. Teşekkür etmeleri gerekir.  Anlamıyorum. Bunun tek yorumu olabilir: Dişleri devlete geçiyor" dedi.

3 arsaya teklif gelmedi
TOKİ, 9 Aralık'ta 1'i kiralık, 11'i satış olmak üzere 12 arsa için ihaleye çıkmıştı. Bunlardan dördü Ataköy sahilinde yer alıyordu. TOKİ'nin elindeki dokuz arsaya teklif  verilirken, üçüne teklif gelmedi. Bu üç arsa da Ataköy'de yer alıyordu. Ataköy sahilinde ihaleye çıkan arsaların toplam büyüklüğü ise  149 bin 155 metrekare.
Milliyet/Tebernüş Kireçci


Geri Dön