24 / 04 / 2024

Erdoğan Demirören TOGEMDER'e iki özel eğitim okulu bağışladı!

Erdoğan Demirören TOGEMDER'e iki özel eğitim okulu bağışladı!

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın engelli çocuklar için okul öncesi eğitim için kurduğu TOGEMDER projesine, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören iki adet özel eğitim okulu bağışladı...



Demirören'den engelli çocuklara 2 okul daha TOGEMDER'e tam 92 okul öncesi eğitim birimi bağışlayan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, son olarak engelli çocuklar için de 2 adet özel eğitim okulu bağışında bulundu. Projenin tanıtım töreninde Demirören'e Emine Erdoğan plaket sundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kurulan Toplumsal Gelişim Merkez Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), engelli miniklerin okul öncesi eğitimi için 'Erken Tanı, Erken Hayat' projesi hayata geçirdi. Projenin tanıtımı, dün ShangriLa Bosphorus Oteli'nde düzenlenen bağış yemeğinde yapıldı. 'Anasınıfsız Okul Kalmasın' projesiyle yurt çapında yüzlerce anaokulunu öğrencilerle buluşturan TOGEMDER'in engelli çocuklar için hazırladığı yeni projenin tanıtımına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, eşi Tülin Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören ile Demirören Holding Yönetim Kumlu Üyesi Tayfun Demirören'in eşi Reyhan Demirören, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, işadamı Ali Ağaoğlu, Ethem Sancak, avukat Kezban Hatemi, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, eşi Fulya Terim, futbolcu Emre Belözoğlu, sanatçı Ebru Gündeş ile eşi Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu siyaset, iş, sanat ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı. 

Proje tanıtımında söz alan Emine Erdoğan, engelli çocukları horEmine Erdoğan katkılarından dolayı Tülin ve Erdoğan Demirören'e plaket verdi. Horlamanın, dışlamanın, ötelemenin ve ayrımcılığa tabi tutmanın insani ve vicdani olmadığını belirterek şunları söyledi: "Engelli bir çocuğun sorumluluğu, sadece aileye değil, bütün topluma aittir. Toplumun her ferdi, engelli çocuklara, engelli vatandaşlara karşı sorumluluğunun idrakinde olmalı ve imkânları ölçüsünde bu meseleyle ilgilenmelidir" dedi. Projeyle hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli çocukların okulla buluşturulacağım ifade eden Emine Erdoğan, Üsküdar, Gaziosmanpaşa ve Sultanbeyli'de taramaların yapıldığını, eğitime uygun çocukların Özel Eğitim Anaokulları'na kavuşturularak, geleceğe hazırlanacağını kaydetti. Emine Erdoğan, "Türkiye genelinde yüzlerce, binlerce çocuğumuzu erken yaşta eğitimle buluşturacağız. Eğitim sürecini erken başlatarak, çocuklarımızın toplum dışına itilmelerini, özellikle de hayatın dışına itilmelerini engellemiş olacağız." 'Daha çok şey yapacağız' TOGEMDER'e 7 yılda 92 okul öncesi eğitim birimi kazandıran Demirören Holding, derneğin "Erken Tanı, Erken Hayat" isimli yeni projesi için de 2 adet özel eğitim anaokulu bağışında bulundu. TOGEMDER'e katkılarından dolayı bu yılki plaketini de Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden alan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören de konuşmasında şunları söyledi: "TOGEMDER kurulduğundan bu yana elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz. Erken Tanı, Erken Hayat projesi için de daha çok şey yapacağız." TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran da engelli çocukların eğitimi konusunda kayıtsız kalınmaması gerektiğini vurgulayarak, "Onların en temel ihtiyaçları özel eğitim alabilecekleri okullardır. Hep birlikte bu yavrularımızın ellerinden tutalım." "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamında yürütülen "Hedef 500 Anasınıfı" kampanyasına destek veren aralarında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ve eşi Tuğba Belözoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişiye plaketleri Emine Erdoğan tarafından verildi. 


Milliyet


Geri Dön