19 / 04 / 2024

Ereğli’de Sirkeci bölgesinin yolu genişletiliyor!

Ereğli’de Sirkeci bölgesinin yolu genişletiliyor!

Konya’nın Ereğli ilçesinde Boyacı Ali Mahallesi Ulu Cami Meydanında yol genişletme çalışmaları hız kazandı. ‘Sirkeci’ olarak adlandırılan bölgede trafik akışının rahatlaması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.



‘Sirkeci’ olarak adlandırılan bölgede Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri trafik akışının daha sağlıklı akması için Ulu Cami Meydanındaki yolu genişletiyor. Meydana bağlı olan kaldırım belediye ekipleri tarafından kaldırılarak yolla birleştiriliyor. Gerek bölge esnafının gerekse vatandaşların kaldırım kenarına yapılan araç parkından dolayı sıkışan trafik akışından rahatsızlık duymaları sonucu başlatılan yol genişletme çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor.


Belediye Başkanı Özkan Özgüven, şehir merkezinde yaşanan trafik sıkışıklığının en önemli sebepleri arasında yolların dar olması yanında araç parkı olarak kullanılmasını gördüklerini ifade ederek, “İmkanlarımız ölçüsünde trafik akışını rahatlatmak adına gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.


Şehir merkezindeki yolların dar olması nedeniyle birçok sokakta trafik akışının aksadığını belirten Özgüven, “Bu yollardan biri de Ulu Cami önündeki ‘Sirkeci’ diye adlandırdığımız yol güzergahıdır. Yolun dar olması yanında vatandaşların kaldırım kenarına araçlarını park etmesi nedeniyle tek şeride düşen yolda karşılıklı gelen araçlar istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oluyordu. Bu görüntüleri ortadan kaldırmak için ekiplerimiz meydana bağlı kaldırımları kaldırarak yola birleştiriyorlar. Yolun genişletilmesi yanında araç parkının da yasaklanmasını amaçlıyoruz. Böylece yolun kullanım işlevi daha sağlıklı ve amacına uygun hale gelecektir” dedi.


Bölge esnafı da yapılan çalışmaları yerinde bulduklarını ifade ederek, “Hemen hemen her gün yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle hoş olmayan görüntülere şahit oluyorduk. Belediyemizin yaptığı çalışma ile bu görüntüler ortadan kalkmış olacak. Başkanımız Özkan Özgüven ve ekibine konuya duyarlı olmaları ve çözüm üretmeleri nedeniyle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Hürriyet Yerel






Geri Dön