26 / 04 / 2024

Eren Holding, altıncı ambalaj fabrikası için yer arıyor

Eren Holding, altıncı ambalaj fabrikası için yer arıyor

Kağıt sektörünün en önemli oyuncularından Eren Holding, ambalaj alanında da da emin adımlarla ilerliyor



Çorlu'da 1997'de kurulan Modern Ambalaj ile sektörde uzun süre tek tesiste faaliyet yürüten Eren Ailesi, son iki yıl içerisinde Türkiye'nin değişik bölgelerine dört yeni ambalaj fabrikası daha kurdu.

Manisa, Silivri, Bursa ve en son Kayseri tesisleri yakın zamanda devreye girdi. Holding, beş üretim tesisi için toplam 150 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Hali hazırda 285 bin ton olan yıllık ambalaj üretim kapasitesine sahip tesislerden geçen yıl itibarı ile 120 bin tonluk saüş gerçekleştirildi. Aldığımız bilgiye göre Holding, hedef pazarlann içinde olmasına büyük önem verdiği ambalaj tesislerine bir yenisini daha eklemek üzere. Eren yeni fabrikasını  İstanbul Anadolu Yakası'nda kuracak. Bu doğrultuda, Tuzla-Gebze arasında bir yer arayışı içerisine girildi. Aranan sadece arazi değil. Eğer yerleşmeye uygun 15 bin metrekarelik kapalı alanı olan bir fabrika bulunabilirse orada da üretime geçilebilecek. Holding bu yaünmla Türkiye'nin özellikle gıda alanındaki ihtiyacına yanıt verecek, katma değeri yüksek ambalaj ürünü imalatı gerçekleştirecek.

35-35 milyon dolara mal olacak yeni tesisin 60 bin ton/yıllık bir üretim kapasitesi olacak. Modern Ambalaj Genel Müdürü Mesut Koyuncu, fabrikadaki istihdamın zaman içerisinde 200 kişiye kadar ulaşacağını söyleyerek, 'Türkiye'nin en modern tesisini kuracağız. Beş yıllık süreçte grup olarak ambalajın en büyük oyuncusu olacağız" diye konuştu.
Ekonomist


Geri Dön