25 / 04 / 2024

Ergün Turan: İFM'ye 2 milyar dolar yatırım planlanıyor!

Ergün Turan: İFM'ye 2 milyar dolar yatırım planlanıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yatırım açısından Avrupa ve bölge ülkelerine göre daha avantajlı bir konumda olduğunu anlattı. Turan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesine de (İFM) değindi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Türkiye'nin, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ve Üçüncü Havalimanı gibi yapımı devam eden ve yapımı tamamlanan projelere bakıldığında yatırım açısından Avrupa ve bölge ülkeleri arasından sıyrıldığını söyledi.


Turan, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin fuara üçüncü defa katıldığını söyledi.


Dünyadaki en önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM'in diğerlerinden farklı olarak konut alıcısı ile satıcısını buluşturmadığını dile getiren Turan, fuarda hem şehirlerin yatırım olanaklarının, hem de bu şehirlerde yatırım yapan gayrimenkul şirketlerinin büyük ölçekli fonlarla buluştuğunu anlattı.


Turan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesine (İFM) değinerek, "Nisan ayı itibarıyla İFM farklı bir evreye geçiyor. Dünyadaki diğer ölçekleri ile kıyaslanamayacak derecede önemli olan bu proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım planlanıyor. Bu projeyi, Üçüncü Havalimanını, burada daha açıklanmayan projeleri görmek bile Türkiye'nin güvenli bir liman olup olmadığının cevabıdır" diye konuştu.


"Bu yıl 60 bin sosyal konut üreteceğiz"


Sadece  TOKİ  olarak bu yıl 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini dile getiren Turan, ülkede bu yıl üretilecek toplam konutun yüzde 8'ini kendilerinin yapacağını aktardı.


Turan, yılın ilk 2 ayında 11 bin konut ihalesi yaptıklarını, mart-nisan aylarında 11-12 bin konut için ihale yapacaklarını belirterek, "Yıl sonuna kadar 60 bin, 2016-2019 arasında 250 bin, 2016-2023 arasında da 500 bin konut üreteceğiz. Hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımıza konut yapacağız" diye konuştu. 


Kurum: İFM 2018'de kısmen bitecek


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İFM'nin altyapılarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, merkezde inşaatların bu yıl itibarıyla başladığını, 2018 sonunda kısmen biteceğini, 2020 yılına kadar da etaplar halinde bitirilmesinin planlandığını söyledi.




AA




Bu haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



TOKİ Başkanı Ergün Turan, 3. Havalimanı ve İstanbul Finans Merkezi gibi projeler ile Türkiye’nin Avrupa ve bölgeden sıyrıldığını belirterek, “Londra ve Paris ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenli ” dedi.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Türkiye’nin, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ve Üçüncü Havalimanı gibi yapımı devam eden ve yapımı tamamlanan projelere bakıldığında yatırım açısından Avrupa ve bölge ülkeleri arasından sıyrıldığını söyledi. Turan, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarında gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin fuara üçüncü defa katıldığını söyledi. Turan “Türkiye için bakıldığında bizim de markamız İstanbul. Yine sevindirici bir şey; Yeni, gelişmekte olan, yatırım olanakları sunan Ordu, Bursa, Balıkesir, Antalya gibi belediyelerimiz de yatırım olanaklarını tanıtacak yeni stantlar açtılar. Bunların gelişerek devam etmesini istiyoruz” diye konuştu. Turan “Türkiye yatırımcılar için güvenli mi?” sorusu üzerine “Londra, Paris, Berlin ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenli bir şehir. Terör sadece Türkiye’ye mahsus değil dünya şu anda bununla mücadele ediyor. Yatırımcılarımıza Türkiye’nin olanaklarını tanıtacak bir organizasyonda bulunmaktan mutluyuz” diye konuştu.


60 BİN KONUT ÜRETECEĞİZ


Turan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesine de (İFM) değinerek “Nisan ayı itibarıyla  İFM farklı bir evreye geçiyor. Proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım planlanıyor” dedi. Turan ayrıca sadece TOKİ olarak bu yıl 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini de söyledi.


İFM 2020’YE KADAR BİTECEK


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İFM’nin altyapılarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, merkezde inşaatların bu yıl itibarıyla başladığını, 2018 sonunda kısmen biteceğini, 2020 yılına kadar da etaplar halinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Emlak Konut olarak Türkiye’de en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olduklarını anımsatan Kurum, geçen yıl yüzde 20 oranında yabancıya satış gerçekleştirdiklerini aktardı. Kurum “Bu yıl da baktığınızda ocak-şubat aylarında yüzde 10-15 seviyelerinde yabancıya satış var” diye konuştu. Genel Müdür Kurum, emlak Konut’un bu yıl 15-20 bin konut yapmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.  



Star   


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'na katılan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ olarak bu yıl 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini belirterek, ülkede bu yıl üretilecek toplam konutun yüzde 8'ini kendilerinin yapacağını aktardı. Yılın ilk 2 ayında 11 bin konut ihalesi yaptıklarını, mart-nisan aylarında 11-12 bin konut için ihale yapacaklarını belirten Turan, "Yıl sonuna kadar 60 bin, 2016-2019 arasında 250 bin, 2016-2023 arasında da 500 bin konut üreteceğiz. Hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımıza konut yapacağız" diye konuştu.  


SADECE ALT GELİR OLMAZ 

TOKİ'nin alt ve orta gelir grubuna, iştiraki Emlak Konut'un ise orta ve üst gelir grubuna konut ürettiğini dile getiren Turan, hiç konut sahibi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak istediklerini anlattı. Turan, "Bir şehir sadece alt gelir grubundan insanların bir araya toplayamazsınız. Orada farklı ekonomik segmentten insanları da bir araya toplamanız gereki. Kayaşehir'in bu manada önemli bir örnek" diye devam etti. Turan, kendilerine "Artık zenginlere mi ev yapıyorsunuz" şeklinde eleştirilerin yöneltildiğine değinerek, her ekonomik katmandan insanların yaşadığı yerlere "şehir" denildiğini vurguladı.


EN BÜYÜK YATIRIMLAR BİZDE


Turan, MIPIM'e 5 yıl önce çok küçük hollerde şahsi katılımda bulunan Türk firmalarının artık çok daha görkemli alanlarda yer aldığını aktardı. Fuar alanının konumunun Paris ve Londra arasında olduğuna dikkati çeken Turan, "Diğer holler de gezildiğinde ve yatırım olanaklarına bakıldığında Avrupa ve dünya ölçeğinde Türkiye en önemli gayrimenkul yatırımlarının, büyük yatırımların olduğu ülke" diye konuştu.  


Yabancıya satış sürüyor

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise İFM'nin altyapılarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, merkezde inşaatların bu yıl itibariyle başladığını, 2018 sonunda kısmen biteceğini, 2020 yılına kadar da etaplar halinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Emlak Konut olarak geçen yıl yüzde 20 oranında yabancıya satış gerçekleştirdiklerini aktaran Kurum, "Bu yıl da baktığınızda ocak-şubat aylarında yüzde 10-15 seviyelerinde yabancıya satış var. Bu sektör adına sevindirici" dedi.


Sur'u yeniden imar edeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, MIPIM'de, Türk ve uluslararası firmaları ziyaret etti. Sarı, tarihi dokuyu koruyarak, modern şehirleşme ile marka şehirler ortaya çıkarmak için hep beraber çalışacaklarını anlattı. Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun bir aşamasını Silopi'de gerçekleştiriyoruz. Biz de orada bakanlık ve TOKİ Başkanlığı ile çalışmalara başladık. TOKİ Başkanlığımız orada çok güzel projeler üretiyor, biz de planlama çalışmalarını yapıyoruz. Cizre'de de hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Cizre'de de çok güzel projeler çıkartacağız. Ardından Sur'da, Sur'un yöresel mimarisinin ortaya çıktığı, bir katlı, iki katlı binalarla, modern mimarinin getirdiği altyapı ve yöresel mimarinin görseliyle çok güzel bir Sur imar edeceğiz. Böylece Sur dünyanın en önemli turizm alanlarından biri olacak.


Finans Merkezi'ne 2 milyar $ yatırım

Turan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'ne de (İFM) değinerek, "Nisan ayı itibariyle İFM farklı bir evreye geçiyor. Dünyadaki diğer ölçekleri ile kıyaslanamayacak derecede önemli olan bu proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım planlanıyor. Bu projeyi, Üçüncü Havalimanı'nı, burada daha açıklanmayan projeleri görmek bile Türkiye'nin güvenli bir liman olup olmadığının cevabıdır" diye konuştu.


Mega projeler de görücüye çıktı

Tanıtım çadırında yer alan Üçüncü Havalimanı, Avrasya Tüneli gibi maketlere değinen Turan, bu yıl MIPIM'de mimarlık firmalarının yer almaya başlamasının sevindirici olduğunu aktardı.


İşte İstanbul'un yeni fuar merkezi

İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek ve 700 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle Türkiye ve bölgenin en büyük, Avrupa'nın en moderni olacak fuar merkezi projesi, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda görücüye çıktı.


Akşam 


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı,


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, MIPIM fuarında Türk firmalarının ve şehirlerin performansını değerlendirdi. Turan, Türkiye’nin, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ve Üçüncü Havalimanı gibi projelere bakıldığında yatırım açısından Avrupa ve bölge ülkeleri arasından sıyrıldığını söyledi.


MIPIM’in diğerlerinden farklı olarak konut alıcısı ile satıcısını buluşturmadığını dile getiren Turan, fuarda hem şehirlerin yatırım olanaklarının, hem de bu şehirlerde yatırım yapan gayrimenkul şirketlerinin büyük ölçekli fonlarla buluştuğunu anlattı. Fuarda ülkeler üzerinden değil şehirler üzerinden yatırım olanaklarının sunulduğuna dikkati çeken Ergün Turan, bu yüzden İstanbul markasıyla öne çıktıklarını aktardı.

 

Turan,  gelişmekte olan Ordu, Bursa, Balıkesir, Antalya gibi belediyelerin de yatırım olanaklarını tanıtan yeni stand açmalarının sevindirici olduğunu ifade etti. “Bunların gelişerek devam etmesini istiyoruz” diyenTuran, MIPIM’e 5 yıl önce çok küçük hollerde şahsi katılımda bulunan Türk firmalarının artık çok daha görkemli alanlarda yer aldığını vurguladı.


Vatan 




Haber Milat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Türkiye'nin, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ve Üçüncü Havalimanı gibi yapımı devam eden ve yapımı tamamlanan projelere bakıldığında yatırım açısından Avrupa ve bölge ülkeleri arasından sıyrıldığını söyledi.


Dünyadaki en önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM'in diğerlerinden farklı olarak konut alıcısı ile satıcısını buluşturmadığını dile getiren (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, fuarda hem şehirlerin yatırım olanaklarının, hem de bu şehirlerde yatırım yapan gayrimenkul şirketlerinin büyük ölçekli fonlarla buluştuğunu anlattı. Turan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesine (İFM) değinerek, "Nisan ayı itibarıyla İFM larklı bir evreye geçiyor. Dünyadaki diğer ölçekleri ile kıyaslanamayacak derecede önemli olan bu proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım planlanıyor. Bu projeyi, Üçüncü Havalimanını, burada daha açıklanmayan projeleri görmek bile Türkiye'nin güvenli bir liman olup olmadığının cevabıdır" diye konuştu. 


Kurum: İFM 2018'de kısmen bitecek 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İFM'nin altyapılarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, merkezde inşaatların bu yıl itibarıyla başladığını, 2018 sonunda kısmen biteceğini, 2020 yılına kadar da etaplar halinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. 


"Bu yıl 60 bin sosyal konut üreteceğiz"


Sadece TOKİ olarak bu yıl 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini dile getiren Turan, ülkede bu yıl üretilecek toplam konutun yüzde 8'ini kendilerinin yapacağını aktardı. 

Turan, yılın ilk 2 ayında 11 bin konut ihalesi yaptıklarını, mart-nisan aylarında 11-12 bin konut için ihale yapacaklarını belirterek, "Yıl sonuna kadar 60 bin, 2016-2019 arasında 250 bin, 2016-2023 arasında da 500 bin konut üreteceğiz. Hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımıza konut yapacağız" diye konuştu.



Milat 




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul, dünyanın önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM'de Londra ve Paris gibi dünya kentlerini geride bıraktı. İstanbul çadırında sergilenen projeler, Londra ve Paris çadırlarında yer alan projelerden daha büyük ilgi gördü. Başbakanlık Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Türkiye'nin İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ve Üçüncü Havalimanı gibi tamamlanan ve devam eden projelere bakıldığında yatırım açısmdan Avrupa ve bölge ülkeleri arasından sıyrıldığını söyledi. Turan, MIPIM'de Türkiye'nin lokomotifi olan Emlak Konut'un bir dünya markası olduğuna işaret ederek, "Emlak Konut TOKİ finansman yaratılmasında önemli bir işleve sahip. Türkiye birçok ülkenin anlamaya çalıştığı Emlak Konut gibi sermaye piyasasma açılmış önemli bir marka üretmiştir" dedi. 



Posta




Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



TOKİ olarak bu yıl 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini belirten Başkan Turan, ülkede bu yıl üretilecek toplam konutun yüzde 8'ini kendilerinin yapacağını aktardı. 

Turan, yılın ilk 2 ayında 11 bin konut ihalesi yaptıklarını, martnisan aylarında 11-12 bin konut için ihale yapacaklarını dile getirerek, "Yıl sonuna kadar 60 bin, 2016-2019 arasında 250 bin, 2016-2023 arasında da 500 bin konut üreteceğiz. Hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımıza konut yapacağız" dedi. 


Başkanı Ergün Turan, Cannes'daki MIPIM Fuarı'nda yaptığı açıklamada, istanbul Finans Merkezi'ne 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) için 2 milyar dolarlık yatırım planlandığını açıkladı. Turan, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Dünyadaki en önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM'in diğerlerinden farklı olarak konut alıcısı ile satıcısını buluşturmadığını dile getiren Turan, fuarda hem şehirlerin yatırım olanaklarının, hem de bu şehirlerde yatırım yapan gayrimenkul şirketlerinin büyük ölçekli fonlarla buluştuğunu anlattı. 


NİSAN DÖNÜM NOKTASI 


Turan, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesine (İFM) değinerek, "Nisan ayı itibarıyla İFM farklı bir evreye geçiyor. Dünyadaki diğer ölçekleri ile kıyaslanamayacak derecede önemli olan bu proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım planlanıyor. Bu projeyi, Üçüncü Havalimanını, burada daha açıklanmayan projeleri görmek bile Türkiye'nin güvenli bir liman olup olmadığının cevabıdır" diye konuştu. 


2018'DE KISMEN BİTECEK 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da İFM'nin altyapılarının büyük oranda tamamlandığını belirterek, merkezde inşaatların bu yıl itibarıyla başladığını, 2018 sonunda kısmen biteceğini, 2020 yılına kadar da etaplar halinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. 



Yeni Akit


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, terörün sadece Türkiye'ye has olmadığını, şu anda tüm dünyanın bununla mücadele ettiğini, başta İstanbul Finans Merkezi (İFM) ve üçüncü havalimanı olmak üzere büyük projelere yatırımcı ilgisinin, Türkiye'ye güveni ortaya koyduğunu söyledi. 

Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün Turan, "Türkiye yatırımcılar için güvenli mi?" sorusu üzerine, "Londra, Paris, Berlin ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenlikli bir şehir. Terör sadece Türkiye'ye mahsus değil dünya şu anda bununla mücadele ediyor. Yatırımcılarımıza Türkiye'nin olanaklarını tanıtacak bir organizasyonda bulunmaktan mutluyuz" dedi. Türkiye'nin şu anda yaptığı ve devam eden yatırımları açısından Avrupa ve bölgesindeki ülkelerden sıyrıldığını dile getiren Turan, diğer çadırlara bakıldığında bunun net bir şekilde görüldüğünü bildirdi. Turan, İFM projesine değinerek, "Nisan ayı itibariyle İFM farklı bir evreye geçiyor. Dünyadaki diğer ölçekleri ile kıyaslanamayacak derecede önemli olan bu proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım planlanıyor. Bu projeyi, üçüncü havalimanını, burada daha açıklanmayan projeleri görmek bile Türkiye'nin güvenli bir liman olup olmadığının cevabıdır" diye konuştu. 

MIPIM fonlarla buluşma imkanı sağlıyor


MIPIM'e 5 yıl önce çok küçük hollerde şahsi katılımda bulunan Türk firmalarının artık çok daha görkemli alanlarda yer aldığını, İstanbul Ticaret Odası'nın İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nı kurduğunu anlatan Turan, "Bu durum konumumuzu gelecek yıllar için de çok daha iyiye taşıyacağımızı işaret ediyor. Diğer holler de gezildiğinde ve yatırım olanaklarına bakıldığında Avrupa ve dünya ölçeğinde Türkiye en önemli gayrimenkul yatırımlarının olduğu ülke" diye konuştu. Turan, dünyadaki en önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM'de hem şehirlerin yatırım olanaklarının tanıtıldığını hem de gayrimenkul şirketlerinin büyük ölçekli fonlarla bulutuğunu ifade etti. Fuarda ülkeler üzerinden değil şehirler üzerinden yatırım olanaklarının sunulduğuna dikkati çeken Turan, bu yüzden İstanbul markasıyla öne çıktıklarını aktardı. Turan, "Bizim markamız İstanbul. Yeni, gelişmekte olan, yatırım olanakları sunan Ordu, Bursa, Balıkesir, Antalya gibi belediyelerimiz de yatırım olanaklarını tanıtacak yeni stantlar açtılar. Bunların gelişerek devam etmesini istiyoruz" diye konuştu. 

TOKİ olarak bu yıl 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini dile getiren Ergün Turan, ülkede bu yıl üretilecek toplam konutun yüzde 8'ini kendilerinin yapacağını aktardı. Turan, 20162023 arasında 500 bin konut üreteceklerini de belirtti. 

DEV FUAR PROJESİNİN MAKETİ CANNES'DA SERGİLENİYOR 

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi'nin büyük ortağı olduğu, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş (İDTM) tarafından hayata geçirilen fuarın maketi Fransa'da görücüye çıktı. İTO Başkanı Çağlar, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı ve içinde bulunan fuar projesinin maketine yabancıların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek fuar merkezi toplam 700 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle Türkiye'nin ve bölgenin en büyük, Avrupa'nın en moderni olacak. 

İFM 2020'DE BİTİYOR 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum. İFM'nin altyapısının büyük oranda tamamlandığını belirterek, merkezde inşaatların bu yıl itibariyle başladığını. 2018 sonunda kısmen biteceğini. 2020 yılına kadar da etaplar halinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Genel Müdür Kurum, Emlak Konut'un bu yıl 15-20 bin konut yapmayı hedeflediğini sözlerine ekledi. 


Dünya





Haber Eskişehir Yenigün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




TOKİ bu yıl 60 bin sosyal konut üreterek, hiç konut sahibi olmayan vatandaşları konut sahibi yapmayı planlıyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Bu yıl Türkiye'de üretilen konutun yüzde 8'ini biz yapacağız" dedi. 

MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarına katılan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ olarak bu yıl 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini belirterek, ülkede bu yıl üretilecek toplam konutun yüzde 8'ini kendilerinin yapacağını aktardı. Yılın ilk 2 ayında 11 bin konut ihalesi yaptıklarını, mart-nisan aylarında 11-12 bin konut için ihale yapacaklarını belirten Turan, "Yıl sonuna kadar 60 bin, 2016-2019 arasında 250 bin, 2016-2023 arasında da 500 bin konut üreteceğiz. Hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımıza konut yapacağız" diye konuştu. TOKİ'nin alt ve orta gelir grubuna, iştiraki Emlak Konutun ise orta ve üst gelir grubuna konut ürettiğini dile getiren Turan, hiç konut sahibi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak istediklerini anlattı. Turan, "Bir şehir sadece alt gelir grubundan insanların bir araya toplayamazsınız. Orada farklı ekonomik segmentten insanları da bir araya toplamanız gerekir. Kayaşehir'in bu manada önemli bir örnek" diye devam etti. Turan, kendilerine "Artık zenginlere mi ev yapıyorsunuz" şeklinde eleştirilerin yöneltildiğine değinerek, her ekonomik katmandan insanların yaşadığı yerlere "şehir" denildiğini vurguladı. 


Eskişehir Yenigün Gazetesi


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKI) Başkanı Ergün Turan, Cannes'da düzenlenen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarında yaptığı açıklamada. "Bu yıl 60 bin sosyal konut yapımını hedefledik, iştiraklerimiz hariç. Yılın ilk 2 ayında 11 bine yakın konut ihale ettik. 2 ay içinde 11 bin civarında konut ihale edeceğiz. 


Yıl sonunda 60 bin konutun ihalesini yapmış olacağız" dedi. Bu rakamın yıl içerisinde Türkiye'de üretilecek konutun yüzde 8'i olduğunu söyleyen Turan, iştirak şirketleri Emlak Konut GYO'nun da bu yıl 12 bin konut üretimini hedeflediğini belirtti. Turan, bu yıl ayrıca İstanbul'da önceliği "kentsel dönüşüme" vereceklerini şehrin 7 ilçesinde toplam 500 bin metrekarelik alanda dönüşüm başlatacaklarını da açıkladı. 

GÜNEYDOĞU PROJELERİ 

Guneydoğu'da teröre mücadele sırasında zarar gören yerlerin de bilgi veren Turan, Diyarbakır Sur'da kendilerinin olmayacağını. Sur içinin koruma amaçlı planı ve özel statüsü olduğunu belirtti. 

Hürriyet



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


MIPIM 2016'ya İstanbul damga vurdu. Görkemli çadırıyla Londra ve Paris'i geride bırakan İstanbul'da yer alan projeler fuarda büyük ilgi gördü


İstanbul, dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM'de Londra ve Paris gibi dünya kentlerini geride bıraktı. İstanbul çadırında sergilen büyük ölçekli, kamu özel sektör projeleri, Türkiye çadırının her iki yanındaki Londra ve Paris çadırlarında yer alan projelerden daha büyük ilgi gördü. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Türkiye'nin, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ve 3. Havalimanı gibi tamamlanan ve devam eden projelere bakıldığında yatırım açısından Avrupa ve bölge ülkeleri arasından sıyrıldığını söyledi. MIPIM'de bu yıl Türkiye'nin büyük ölçekli proje ve firmalarının yanı sıra, mimarlık firmalarının yer almasının da Türkiye'nin gelişimine işaret olduğunu belirtti.

Emlak Konut dünya markası 

Turan, MIPIM'de Türkiye'nin lokomotifi olan Emlak Konut'un bir dünya markası olduğuna işaret ederek, "Emlak Konut TOKİ finansman yaratılmasında önemli bir işleve sahip. Türkiye birçok ülkenin anlamaya çalıştığı Emlak Konut gibi sermaye piyasasına açılmış önemli bir marka üretmiştir. Bu çok önemlidir. Son 10 yılda ülkemiz adına üretilmiş bir değerdir" dedi.

Benzersiz iş modelimizi tanıttık

Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Uluslararası yatırım arenasında parlayan yıldız haline gelen Türkiye'nin önemli gayrimenkul firmalarının katılımıyla uluslararası piyasaya tanıtım fırsatı doğmuş oldu. Bu bizler açısından da önemli bir açılım" diye konuştu. Uluslararası yatırımcıların bu fuarlarda Gayrimenkul sektörünün ne kadar ciddi bir yol aldığını söyleyen Kurum, "Dünyada benzeri olmayan iş modellerimiz hakkında da bilgi edinmiş oldular. Bu tanıtımın hem projelerimize hem de 'marka şehir İstanbul' algısına katkılarının büyük olduğunu düşünüyorum" dedi.

Sabah

Geri Dön