26 / 04 / 2024

Erkanlı Grup kira garantisiyle öğrenci evi yapacak!

Erkanlı Grup kira garantisiyle öğrenci evi yapacak!

Erkanlı Grup Sakarya’da inşa edecekleri kampüs öğrenci yurdu projesinde ön talep toplamaya başladı. Sakarya Univa Student Residence isimli proje için 126 milyon lira yatırım yapılacak.



Erkanlı Grup Sakarya’da inşa edecekleri kampüs öğrenci yurdu projesinde ön talep toplamaya başladı. ABD’li Asset Campus Housing işbirliği ile hayata geçirilen Sakarya Univa Student Residence projesi için 126 milyon lira yatırım yapılacak.


77 bin öğrenci kapasiteli Sakarya Üniversitesi’nin yanında yer alacak proje, toplam 30 bin metrekare alanda 2 bin 48 öğrenci için yapılandırılacak. 512 bağımsız bölüm ve bin 24 oda kapasiteli Univa Student Residence Sakarya projesinde büyüklükleri 35 ile 70 metrekare arasında değişen oda seçeneklerinin yer alacak. Lansmana özel fiyatlar ise 35 metrekare evler için 96 bin 250 liradan başlıyor. 



15 yıl işletme devri


Projede yer alan öğrenci evleri bağımsız birim halinde tapuyla satılacak. Öğrenci evlerinden satın alan yatırımcılar 15 yıl boyunca işletmesini Erkanlı Grup ve Asset Campus’a teslim ederek her ay düzenli kira alacaklar. 


1 yıl kira garantisinin verildiği projede aylık bin 600 lira kira geliri elde edilebilecek. Bu gelirin yüzde 45’i firma tarafından giderler için kesilirken, her ay yatırımcının eline net olarak 960 lira kira geliri geçecek. 

2017 yılının son çeyreğinde hizmete açılması planlanan proje, 15 yılın ardından yatırımcı tarafından satılıp kiralanabilecek. 


İstanbul’dan ilgi var


Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, “Bu düşünceyle kampüs öğrenci evi projesine başladık. İlkini Sakarya’da yaptığımız bu konsepti başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Kayseri ve Düzce’ye da taşıyacağız” diye konuştu.


Bu işin geleceğine inandıklarını anlatan Erkanlı, “Projemize talep Sakarya’dan çok İstanbul ve Ankara’dan geliyor” dedi.


Milliyet





Geri Dön