25 / 04 / 2024

Erken rezervasyon en iyi yatırım imkanını sunuyor!

Erken rezervasyon en iyi yatırım imkanını sunuyor!

Türkiye’de bu yıl 2 milyon kişinin erken rezervasyonla tatil yapması bekleniyor. Yaz döneminde yüzde 50’ye varan oranlarda tatil imkanı sunan kampanyalar, sağladığı avantajla iyi bir yatırım aracı olarak da görülüyor..



Yurtiçi turizmine hareket katmayı hedefleyen erken rezervasyona yerli turistin ilgisi her geçen yıl artıyor. Bu yıl kasım ayında başlayan erken rezervasyon kampanyalarına geçen yılın aynı dönemine göre artan oranda ilgi var. Erken rezervasyonla tatilciler sezondaki fiyatlara göre yüzde 50’ye varan oranlarda indirimli tatil yapabiliyor.

Mika Tur ve Tatilbudur.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Kara, erken rezervasyon kampanyasını kasım ayında başlattıklarını belirterek, “Geçen yılın aynı dönemine göre talepte yüzde 45’lik büyüme var. 2015’ten beklenti büyük. Çok iyi bir sezon bekliyoruz” dedi. Erken rezervasyon yaptırmanın yararlarına da değinen Kara, bu dönemde yaz tatilini satın alanların yüzde 50 avantajlı tatil yapma şansı yakalayacağını vurguladı.


Rahat bir tatil için

Kara, en çok talebin de Antalya, Alanya, Marmaris ve Bodrum’a gösterildiğini de aktardı. Beşir Kara, “Bu bölgelere yabancı turist de rağbet ediyor. Kur artışları nedeniyle turizm sektöründe yabancı turiste verilen öncelik yerli turist için yer bulma sıkıntısı yaratabilir. Bu nedenle erken rezervasyon döneminde tatil satın alan yerli turist yüksek sezonda tatilini rahatça yapabiliyor” diye konuştu.

Kara, Türkiye genelinde geçen yıl 1.5 milyon kişinin erken rezervasyonla tatil yaptığı bilgisini de vererek, “Mika Tur olarak biz 150 bin kişiyi tatile gönderdik. Bu yıl bizim hedefimiz 300 bin kişiyi bu dönemdeki rezervasyonla tatile göndermek. Türkiye genelinde ise erken rezervasyonla tatile giden sayısının bu yıl 2 milyona çıkmasını bekliyoruz. Erken rezervasyon sağladığı tasarrufla iyi bir yatırım aracı haline geldi” yorumunu yaptı.


‘İlgi artıyor’

Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller, 24 Kasım itibariyle yurtiçi otellerde yüzde 45’e varan indirimlerle satışlara başladıklarını, ne kadar erken rezervasyon yapılırsa o kadar avantajlı olacağını belirtti. Temeller, “Yerli turistlerin erken rezervasyona her geçen yıl ilgisi artıyor. Artık Avrupalılar ile aynı koşullarda tatil yapabiliyorlar. Yaz sezonunun yüzde 50’si erken rezervasyon döneminde oluyor” dedi.


İkinci dönem de indirime devam

Etstur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek, erken rezervasyon dönemini 19 Kasım’da yüzde 45 indirim oranıyla başlattıklarını belirterek, “Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 122’lik bir talep artışı yaşandı. Birinci dönemde en yüksek indirim oranıyla avantajlı fiyat verince talebe yetişemedik. Bu aynı zamanda gelişen seyahat kültürünü de gösteriyor. Erken rezervasyonda ikinci dönemi 16 Aralık’ta başlattık, 5 Ocak tarihine kadar yüzde 40 indirim oranıyla devam edecek” dedi.


‘Yaz aylarında talepte yığılma yaşanıyor’

Altı yıl önce erken rezervasyon kavramıyla tanışan Türk insanının uygulamayı kısa sürede benimsediğini dile getiren Tatil.com Genel Müdürü Levent Çardaklı, şöyle konuştu: “Bu sezon başlangıç tarihi kasım ayı oldu. 2015 yaz sezonu hareketli geçecek. Okulların kapanış dönemi, genel seçim ve Ramazan ayı nedeniyle 15 Temmuz-12 Eylül tarihleri arasında tatil beldelerinde ve taleplerde bir yığılma yaşanacağını öngörüyoruz. Tatili gönül rahatlığıyla geçirebilmek için erkenden rezervasyon seçeneklerini şimdiden değerlendirip harekete geçmeliyiz.”


Hanife Baş-Milliyet


Geri Dön