20 / 04 / 2024

Ermeni Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı yıkılmayacak!

Ermeni Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı yıkılmayacak!

Ermeni Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı, hastanelerinin yıkılmayacağını açıkladı



İşte o açıklama;

13 Aralık 2009 tarihinde Hürriyet gazetesinin “Seri İlanlar” ekininin birinci sayfasında “Taksim'e İstinye Park ayarında kompleks geliyor” başlıklı bir haber yayınlanmıştır. İlgili haber kapsamında . Ofton İnşaat A.ŞYönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şimşek'in ağzından ve gazetenin yorumlarıyla Ermeni Katolik Surp Agop Vakfı'na ait arazi üstünde Ofton İnşaat A.Ş. tarafından bir alışveriş merkezi yapılacağı haberi yer almıştır. Haber kapsamında alışveriş merkezinin 200.000 metrekare büyüklüğünde olacağı, huzurevinin kalacağı gibi bazı detaylar verilmiştir. Aynı haberin internet sayfanıza yansımasında bunlara ek olarak hastanenin de yıkılacağı ifadesi yer almaktadır.

Vakfımızın tam ünvanı Ermeni Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı olup hastanenin varlığı  Vakfımızın varoluş amacını oluşturmaktadır. Bu nedenle öncelikle belirtmek gerekir ki hiçbir şart ve koşulda hastanemizin ortadan kalkması mümkün değildir. Kaldı ki; 

1) Haberde sözü  geçen Ofton İnşaat A.Ş. ile vakfımız arasında hiçbir ilişki bulunmamakta olup, maliki olduğumuz araziler üzerinde de Ofton İnşaat A.Ş.'nin proje geliştirmesi söz konusu değildir.

2) Vakfımız ile merkezi Belçika'da bulunan Vizzion Europe grubunun bağlı şirketlerinden Şan Gayrimenkul A.Ş. ile yapılan anlaşma uyarınca Vakfımıza ait söz konusu mülkler üzerinde Ofton İnşaat A.Ş. değil, Vizzion Europe grubu tarafından ilgili proje geliştirilmektedir. Ofton İnşaat A.Ş.'nin ilgili proje ile hiçbir alakası bulunmamaktadır.

3) Arazimiz üzerine yapılacak olan proje ise sadece basit bir Alışveriş Merkezi olmaktan öte, Vakfımızın sahipliğinde Kamu yararına ve konumuna uygun olarak, Şan Tiyatrosunun 500 kişi oturma, 1.000 kişi ayakta seyirci kapasitesi bulunan çok amaçlı bir salon olarak yeniden hayata geçirilmesi, Vakfımıza ait yeni bir Huzur evi yapılması ve bu yatırımları destekleyen Lokanta, eğlence ve alışveriş mekanlarından oluşmakta olup, haberde bahsi geçtiği gibi 200.000 metrekare kapalı inşaat alanı değil, 105.000 metrekare kapalı inşaat alanından oluşmaktadır. Ayrıca Vakfımızın sahibi bulunduğu Surp Agop Hastanesi şirket ile yapılan kontrata dahil olmayıp, yıkılması söz konusu değildir. 

Vakfımızın kuruluş  ve varlık amacı da gözönüne alınarak ilgili haberin en kısa zamanda düzeltilerek, kamuoyu nezdinde gerek Vakfımız gerek Vizzion Europe Grubu açısından büyük hassasiyet içeren bu konunun ivedilikle telafisini rica ederiz. 

Saygılarımızla, 

Ermeni Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı

Yönetim Kurulu Başkanı

Bernard Sarıbay


İlgili haber

Ofton, Taksim'e İstinyepark ayarında kompleks yapacak


 


Geri Dön