11 / 05 / 2024

Ermeni Tasarısı'na rağmen Paris halen revaçta!

Ermeni Tasarısı'na rağmen Paris halen revaçta!

Fransa ile yaşanan gerginliğe rağmen yılbaşı için yurtdışında Paris tercih edilirken, yurtiçinde ise Uludağ talep patlaması yaşıyor



Yılbaşı yurtdışı turlarında Paris ve Beyrut gözde iken, yurtiçinde ise Uludağdaki oteller neredeyse doldu. Ünlü sanatçılar ise bu yıl KKTCdeki otellerde yeni yıla çalışarak girecek. Yaklaşık olarak 6 bin kişi yurtdışında, 20 bin kişi ise yurtiçindeki otellerde yeni yılı kutlayacak.

Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Lanacı, Yurtdışında seyahat edecek müşteri sayımız 1000 kişi. Cumartesi gününe denk geldiği için sayı bu kadar az oldu. Yılbaşında özellikle Beyrut bu yıl çok gözde. Paris, Roma, Barcelona ve Dubai tercih edilen yerler. Fransanın durumuyla ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor. Yılbaşı turlarımız doldu onun dışında şu an sömestir satışlarına geçtik ve satışlar iyi gidiyor. En hızlı giden gezilerimiz Uzakdoğu dışında yine Benelux & Paris turumuz dedi.
Cafe Tur Genel Müdürü Haldun Özcan, yurt içi yakın bölge ve kayak otelleri ile KKTCnin tercih edildiğini belirterek, Moskova, Paris, Amsterdam ve Uzakdoğu en çok tercih edilen destinasyonlar arasında oldu. CafÈ Tur ile 3.500 kişi yılbaşı tatilini planladı diye konuştu.

Parise olan ilginin aynı hızla devam ettiğini ifade eden Özcan, Kaldı ki, politik ve siyasi bir konunun kültürel aktiviteleri çok fazla yönetmesi beklenemezdi dedi.

Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek ise, yılbaşında 1500e yakın oda satıldığını belirterek, Müşteri sayımız 3500 kişiyi bulmaktadır. Uludağ, Bolu gibi İstanbul yakın çevresi en çok tercih edilen bölgeler. Yılbaşı için turların fiyatları şöyle; Beyrut 469 eurodan, Dubai 499 eurodan, Barcelona 579dan, Roma 349dan, Benelüx Paris 599 eurodan, Uzakdoğu 899 eurodan başlıyor diye konuştu.

Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren Uludağda yılbaşı için talebin iyi durumda olduğunu belirterek, Bazı oteller şimdiden rezervasyonlarını kapattı. Yılbaşına kadar tam doluluk bekliyoruz. Rezervasyon yaptıranlar arasında öğrenci grupları, aileler ve kış sporu tutkunları, hemen her kesimden tatilciler var diye konuştu. Beceren, Christmas nedeniyle birçok yabancı turist de Uludağı tercih etti, yeni yılı Uludağda karşılayacaklar dedi.

Beceren, mekanik tesislerde tek bilet uygulamasına geçtiklerine de değinerek, Uludağda kayak maliyetlerini düşürdük diye konuştu.

NEVİN DONAT/Milliyet


Geri Dön