24 / 04 / 2024

Erol Özmandıracı: Yabancıya satış 10 milyar dolar değer yaratır!

Erol Özmandıracı: Yabancıya satış 10 milyar dolar değer yaratır!

Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, yabancıya yapılan konut satışlarının Türkiye ekonomisine 10 milyar dolar değer yaratma potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, rakamın şimdiden 1.5 milyar doları aştığını belirtti.




Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, yabancıya yapılan konut satışlarının Türkiye ekonomisine 10 milyar dolar değer yaratma potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, rakamın şimdiden 1.5 milyar doları aştığını belirtti. Yeni bir düzenlemeyle oturma izinlerinin daha fazla artırılması gerektiğini söyleyen Özmandıracı, şunları söyledi:

"Mütekabiliyet Ya- Erol Ozmand.racı sası'nda yapılan yeni düzenlemeyle oturma süresi bir yıla kadar uzatıldı. Bu yeni düzenleme döviz girdisi anlamında önemli bir adım ancak bir yıllık sürenin hala kısa olduğunu düşünüyorum. 

Yabancılara gayrimenkul satışının en güzel ihracat şekli olduğunu söyleyebiliriz. Para dışarıdan gelir ve taşınmaz dışarı çıkamaz. Ayrıca mülkü satın alan kişi hayatını burada idame ettireceği için dolayısıyla gündelik ihtiyaçlarını da burada karşılayacak yani harcama yapacak." İstihdama devam İstanbul Maslak'ta inşa edilen 42 Maslak projesini hayata geçiren Bay İnşaat satış sürecine devam ediyor. 42'şer katlı iki kulenin yamsıra projede, beş yıldızlı bir otel, alışveriş ve yaşam alanları da yer alıyor. Özmandıracı, inşaat sektörünün istihdamın yaklaşık yüzde 7'sini sağladığını dile getirerek, konut ve inşaat sektörünün büyüme ve istihdam üzerinde olumlu etkiler yapmaya devam edecek potansiyel barındırdığını söyledi. 

Özmandıracı, Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası yatırımcıların gözdesi olarak istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme yakaladığının altını çizerek, "Türkiye'de 2012-2023 yılları arasında 12 yıllık dönem için yaklaşık 7.5 milyon konut üretileceği gerçeğinden yola çıkarsak sene başına takriben 625 bin ortalamayla konut üretilmesi söz konusu olacaktır" dedi. 


Milliyet Emlak




Geri Dön