24 / 04 / 2024

Erol Üçer, 100 öğrenci kapasiteli Üçer Kız Öğrenci Yurdu'nu açtı!

Erol Üçer, 100 öğrenci kapasiteli Üçer Kız Öğrenci Yurdu'nu açtı!

İşadamı Üçer’in yaptırdığı yurdun açılışına katılan Çubukçu, “Baba Beni Okula Gönder (BBOG) kampanyası, kızların okullaşmasının önündeki zincirin kırılmasında önemli işaret oldu. Bu sloganı



Milliyet gazetesi tarafından düzenlenen “Baba Beni Okula Gönder” kampanyası çerçevesinde işadamı Erol Üçer tarafından Erzurum’un Aziziye İlçesinde D Mühendisliğe yaptırılan 100 öğrenci kapasiteli Üçer Kız Öğrenci Yurdu, törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kız çocuklarının okullaşmasının önündeki sorunların kampanyalarla aşıldığını belirtti.
Kız çocuklarının okullaşmasında sevindirici gelişmeler sağlandığını ve erkek çocukların okullaşmasıyla aradaki farkın yüzde 1’ler düzeyine indiğini belirten Bakan Çubukçu şunları söyledi:

‘Bu kampanya çok önemli’

“Kız çocuklarının önündeki en önemli engel olumsuz toplumsal gelenekler ve değer yargılarıydı. Bunu kırmak için en önemli kampanya ‘Baba Beni Okula Gönder’ kampanyası oldu. Bu kampanya için Milliyet gazetesine teşekkür ediyorum. Kız çocuklarının okullaşması önündeki sorun zincirinin kırılması noktasında önemli bir işaret oldu. Bu sloganı çok önemsiyorum.”
Kız çocuklarının okullaşmasında yurt ve burs sıkıntısının da önemli engel olduğunu belirlediklerini kaydeden Bakan Çubukçu, düzenlenen kampanyalarla yurt sorunun çözüldüğünü anlattı.

Milliyet meşalesinin ışığı

Bakan Çubukçu, Milliyet gazetesinin koordinatörlük görevini üstlendiği kampanyaya emek veren herkese teşekkür etti. Bakan Çubukçu, konuşmasının sonunda işadamı Erol Üçer’den Erzurum’a bir de kız meslek lisesi yaptırmasını istedi.
Milliyet gazetesinin ülkenin başka köşelerinde yaptırdığı yurtlardan birinin de Erzurum’da inşa edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Sebahattin Öztürk, “Gazete yönetimine, yönetim kurulu başkanı ve yazarlara katkıda bulunanlara teşekkür etmek istiyoruz. İşadamımız Erol Üçer ve eşlerine ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Doğan Gazetecilik Yönetim Kuruluşu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Milliyet gazetesi olarak sosyal sorumluluğun her zaman önemli yer tuttuğunu vurguladı. “Baba Beni Okula Gönder” kampanyasının milli bir seferberlik haline dönüştüğünü anlatan Hanzade Doğan Boyner şöyle devam etti:
“5-6 yıl önce kanayan yarayı durdurmak için bu kampanyayı yapmaya karar verdik. Milliyet meşalesini bu yaraya ışık tutması için uzattık. Bizimle beraber 300 bine yakın kişi kampanyaya katkı sağladı. Erol Üçer ve Mine Üçer gibi çok değerli işadamlarının büyük katkılarıyla seferberliğimiz büyüdü. Erzurum’a daha öncede Aydın Doğan Vakfı adına 200 yataklı kız yurdu yaptırmıştık.”

Kızlara ‘yılmayın’ mesajı

Hanzade Doğan Boyner konuşmasında kız çocuklarına da şöyle seslendi:
“Lütfen hayallerinizin peşini bırakmayın. Yapamazsınız dediklerinde bunu duymayın. Milli Eğitim Bakanı sayın Nimet Çubukçu’yu örnek alın. Bakanı görüp istediğiniz her şeyi yapabileceğinizi görebilirsiniz. Biliyorum imkânlarınız kısıtlı ama bu imkânlarla da çalıştıkça, azmettikçe başaracağınızdan kuşkum yok. Yurtta kalan öğrenciler doktor, mühendis, işkadınları ve öğretmenler olarak faydalı insanlar olacaklar.”

User: Bölge aile ocağımız

Eşiyle beraber yıllardan beri kız çocuklarının eğitimlerini sürdürecekleri mekânları yapabilmek için uğraştıklarını açıklayan işadamı Erol Üçer, yapılan çalışmaları gördükçe mutlu olduğunu söyledi. Dedesinin Sarıkamış’ta şehit olduğunu, babasının Erzurum’da askerlik yaptığını ve Kars’ta valilik görevinde bulunduğunu belirten Üçer, aile ocağı saydığı bu bölgeye yurt yaptırdıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, törende Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner’e teşekkür plaketi verdi.

Törene katılanlar

Yurdun açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, işadamı Erol Üçer ve eşi Mine Üçer, Hürriyet Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen,  Milliyet ve Hürriyet yazarları Derya Sazak, Abbas Güçlü, Sedat Ergin, Baba Beni Okula Gönder Proje Koordinatörü Nilgün Yorgancılar Erekli, Doğan Gazetecelik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Dolman Sabuncuoğlu ve  çok sayıda davetli katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, işadamı Erol Üçer ve eşi Mine Üçer’e birer teşekkür plaketi verdi.


Geri Dön