18 / 04 / 2024

Ersan Arslan Kırıkkale Silah OSB alt yapı inşaatını inceledi!

Ersan Arslan Kırıkkale Silah OSB alt yapı inşaatını inceledi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan ve Vali Ali Kolat, Kırıkkale Silah OSB alt yapı inşaatında incelemede bulundular. Arslan, Silah OSB'nin Savunma Sanayinin gözbebeği olacağını söyledi.




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan ve Vali Ali Kolat, Kırıkkale Silah OSB alt yapı inşaatında incelemede bulundular. 

Arslan, Silah OSB'nin Savunma Sanayinin gözbebeği olacağını söyledi. 

Vali Ali Kolat, Müsteşar Aslan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve diğer yetkililer Kırıkkale'de kuruluşu gerçekleştirilen ve altyapı inşaatı çalışmaları devam eden Silah Sanayi İhtisas OSB alanında incelemede bulundular. İlgili müteahhit firma yetkililikleri ise inşaatın sözleşmede belirlenen işin bitim tarihi olan 31 Ağustos 2015'den önce altyapı inşaatını bitirmeyi hedeflediklerini ifade ettiler. Bir süre önce temeli atılan Silah Sanayi İhtisas OSB'nin 50 hektar alanda toplam 64 parsel olarak planlandığı belirtildi. 

Proje kapsamında Silah Sanayi İhtisas OSB bünyesinde Savunma ve özellikle Silah Sanayiine hizmet vermek üzere yedek parça imalatı yapan alt sektörlerin bir araya getirilmesinin planlandığı belirtildi. 

Bu kapsamda silah yedek parça, tüfek grubu yedek parça, roket grubu yedek parça, fişek grubu yedek parça, Obüs grubu yedek parça, tank grubu yedek parça ve havan grubu yedek parça üretimleri konusunda faaliyet gösteren firmaların Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yer almalarının beklendiği ifade edildi. 



Milliyet Ankara


Geri Dön