20 / 04 / 2024

Ertuğrul Günay, Joy için harekete geçti

Ertuğrul Günay, Joy için harekete geçti

`Joy'un krizi sezon öncesi ürküttü, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olaya el koydu



Joy Group'un içine girdiği kriz, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı da harekete geçirdi. Otellerin yönetimini TUI üstlenirken Bakan Günay, sezon öncesi Türk turizminin bu olayla baltalanmaması için konuyu incelettiriyor

Yeni turizm sezonunun açılmasına kısa bir süre kala 16 tesis ve 20 binden fazla yatak kapasitesiyle 'iflas erteleme'ye giden Joy Group'un yarattığı kriz dalgası, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Önceki gün ortaya çıkan 'iflas haberleri'nin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konuyla ilgili olarak bilgi talebinde bulunduğu ve konunun incelenerek, sezon öncesi Türk turizmini baltalayacak bir durum yaşanmadan çözülmesi talimatı verdiği öğrenildi.

Joy Group'un sahibi Akın Yılmaz'ın 4-5 milyon pound düzeyinde olduğu tahmin edilen borçları nedeniyle İstanbul 12. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne iflas erteleme talebinde bulunmasının ardından işlettiği otellerin akibeti de açıklığa kavuştu. TUI Travel PLC'nin uzun süredir çalıştığı Joy Group'un yaşadığı ekonomik sıkıntıları dikkate alarak Türkiye'de yeni bir otel yönetim şirketi kurduğu ve otellerin bundan sonra kendi bünyelerinde işletileceği belirtildi.

Taahhütlerimizden vazgeçmeyiz

Türkiye'de Magic Life, Robinson, Iberotel ve Nordotel markalarıyla bulunan TUI Travel PLC'nin yeni otel markası Blue Collection'ı da yeni şirketi aracılığıyla büyüteceği öğrenildi. TUI Travel tarafından, Türkiye'de Joy Group'la uzun süreli kiralama anlaşmaları yapıldığı ve Joy'un bu otellerin sadece yönetiminde sorumlu olduğuna dikkat çekilirken yeni dönemde Türkiye'deki taahhütlerinden vazgeçmeyecekleri açıklaması geldi.
Vatan


Geri Dön