18 / 04 / 2024

Erzincan 250 yataklı devlet hastanesinde inşaat sürüyor!

Erzincan 250 yataklı devlet hastanesinde inşaat sürüyor!

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Kent Konseyi Danışma Meclisi Toplantısı’nda açıklamalar yaptı. Erzincan 250 yataklı devlet hastanesindde inşaat yüzde 43 seviyesinde tamamlandı. 



Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Kent Konseyi Danışma Meclisi Toplantısı’nda  önemli açıklamalarda bulundu. Önceki günlerde 250 yataklı araştırma hastanesi ek bina şantiyesinde meydana gelen beton dayanım kaybı sonrası inşaatın yeni bir ekiple yeniden inşa edildiği belirtildi. 

Önceki günlerde 250 yataklı araştırma hastanesi ek bina şantiyesinde; yapısal yük altındaki betonarme taşıyıcı desteklerin 28 gün süre boyunca çıkartılmaması gerekirken inşaat ekibinin tedbirsizliği sonucu taşıyıcıların 12 günde çıkarılması sonucu betonun dayanım kaybına uğradığı bu sebeple, yeni bir inşaat ekibi ile çalışılarak inşa edilen 2 katın yıkılıp, yeniden inşasının eksiksiz ve titizlikle yürütüldüğünü dile getiren Vali Arslantaş, hastane inşaatının yüzde 43 seviyesinde devam etmekte olduğunu da sözlerine ekledi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Erzincan’da bulunan merkezi ve yerel yönetimlerin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplum örgütleri ile yurttaşların ortak anlayışıyla, kentin öncelik, sorun ve vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlenerek, çözüme kavuşturulduğu Erzincan Kent Konseyi’nin Danışma Meclisi bir araya geldi.
 


Geri Dön