24 / 04 / 2024

Erzincan polisleri eğitim alanlarını kendileri yaptı!

Erzincan polisleri eğitim alanlarını kendileri yaptı!

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polisler, atıl durumda olan araziyi, görevlerinden artan gece gündüz çalışarak eğitim alanı haline getirdi



Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polisler, atıl durumda olan araziyi görevlerinden arta kalan zamanlarda gece gündüz çalışarak, atış tekniklerinin geliştirileceği çeşitli platformların bulunduğu bir eğitim alanı haline getirdi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli polisler, diğer emniyet mensuplarının da desteğiyle Yalnızbağ beldesinde atıl durumdaki alanda eğitim alanı oluşturmak için çalışma yaptı.

Polisler, yaklaşık 360 dönümlük araziyi görevlerinden artan zamanlarda gece gündüz çalışarak bir eğitim alanı haline getirdi. Kurum, kuruluş ve vatandaşların da destek verdiği, ekstra ödenek kullanılmadığı bildirilen çalışma, yaklaşık 700 bin liraya mal oldu.

Çalışmalar kapsamında şu ana kadar 4 bin tuğla, 25 metre küp duvar taşı, 6 ton demir, 40 metre kare kereste, 150 torba çimento, bin adet atıl durumda bulunan lastik, demiryollarında atıl durumda bulunan her biri 120 kilo ağırlığında 100 adet travers kullanıldı.

İşçiliği yine personel tarafından yapılan 10 metre yüksekliğinde dağcılık iniş kulesinin de yer aldığı eğitim alanının çevresi 2 bin 500 metre telle çevrilirken, alana yine polisler tarafından 2 bin civarında çam fidanı dikildi. Atış poligonunun en önemli özelliği ise aynı anda 10 kişinin 400 metre mesafeli atış yapacak şekilde dizayn edilmesi oldu.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü personelinin yanı sıra diğer kurumlara ve özellikle bölgeye hitap edecek hale getirildiği belirtilen eğitim alanında şimdiye kadar zırhlı araç ve silah kullanma kursu, atış eğitimci kursu, Erzincan, Giresun, Gümüşhane illerinden polislerin katılımıyla keskin nişancılık kursları düzenlendi.

Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, atış poligonunun yapılış ve oluşturulma açısından Türkiyede bir ilk olma özelliği taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Burada diğer devlet kurumlarından kullanılmayan atıl durumdaki malzemeler alınarak arkadaşlarımızın hayal güçlerini kullanmak suretiyle kendilerinin dizayn ettiği alanlar oluşturulmuştur. Burayı  bölgesel bir merkez olması yönünde geliştirmeyi hedefliyoruz. TEDAŞdan direk alınmıştır. Devlet Demir Yollarından alınan traverslerle labirentler yapılarak ani atış tekniklerinin geliştirileceği bir platform oluşturuldu. Diğer kurumlardan temin edilen kullanım dışı lastiklerle mermi sekmeleri engellenmiştir. Bölgesel bir merkez olması yönünde adım adım geliştiriyoruz. Zırhlı araçlar atış poligonu oluşturulması, keskin nişancılık gibi faaliyetlerin burada ev sahipliği yapılmasını planlamaktayız. Buraya emeği geçen herkese gösterdikleri fedakarlık ve özveriler için minnettarlıklarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum."

AA


Geri Dön