19 / 04 / 2024

Erzincan'da tarihi Altıntepe kül oldu!

Erzincan'da tarihi Altıntepe kül oldu!

Erzincan’ın Üzümlü ilçesi sınırlarında bulunan tarihi Altıntepe’deki anızlar bilinmeyen bir sebeple tutuştu. Hızla büyüyen alevler, Üzümlü ve Erzincan'dan gelen ekiplerin yoğun çalışmasıyla söndürülebildi. İşte ayrıntılar...



Erzincan’ın Üzümlü ilçesi sınırlarında bulunan Altıntepe’deki anızlar bilinmeyen bir sebeple tutuştu.

Edinilen bilgiye göre, küçük bir alanda başlayan anız yangını daha sonra rüzgarın da etkisi ile büyüyerek tepenin tamamını sardı. 


Olay yerinde Altıntepe’yi korumakla görevli bulunan kolluk kuvveti çıkan yangını fark etmesi üzerine itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Üzümlü Belediyesi itfaiyesi geniş alana yayılan yangını söndürmeye müdahale edemeyince Erzincan Belediyesi İtfaiye ekiplerinden takviye istenildi. 


Ekipler tepeyi çepeçevre saran yangına müdahalede bulunmak için bir yol güzergâhı ararken, büyük çaba sarf ederek yangına müdahalede bulundu.


Çıkan yangında herhangi bir can kaybı yaşanmazken, yangın Altıntepe de bulanan Mozaik yapı ve çevrede bulunan köylülerin tarlalarına ulaşmadan olay yerine gelen itfaiyenin zamanında müdahalesi ile söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından olay yerine gelen yetkililer konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmazken, yangının çıkış sebebi ve tahribat ile ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.


Öte yandan Altıntepe, Erzincan’ın Üzümlü ilçesi sınırlarında Urartu, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış eski bir yerleşim yeri olduğu ve Urartu döneminde kurulan yerleşim yerinde halen arkeolojik kazıların sürdürüldüğü öğrenilirken, ova seviyesinden 60 metre yükseklikteki bu tepenin ilk kez 1938 daha sonra da 1956 yıllarında yasal olmayan yollardan iki mezarın soyulmasıyla adını duyurduğu edinilen bilgiler arasında.


Hürriyet Yerel





Geri Dön