26 / 04 / 2024

Erzurum 2. OSB'de 10 fabrikanın temeli atıldı!

Erzurum 2. OSB'de 10 fabrikanın temeli atıldı!

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer tahsisi yapılan 10 fabrikanın temeli düzenlenen törenle atıldı.



Erzurum'da 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer tahsisi yapılan 10 fabrikanın temeli atıldı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, temel atma töreninde konuştu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Erzurum-Ağrı karayolu üzerinde bulunan OSB'de 10 fabrikanın yapımı başladı.

Temel atma sürecine yoğun çalışmalar sonucunda gelindiğini kaydeden Azizoğlu, "Bütün dünyanın üzerimize geldiği, Türkiye'nin üzerinde kara bulutların dolaştırılmaya çalışıldığı dönemde, Doğu Anadolu'nun kapısı, yiğitler diyarı, Palandöken gibi dik ve sağlam duran Erzurum'un 'Dadaşı' yeniden bir meşale yaktı ve dünyaya yeniden ışık saçtı. Yatırımcılarımız bu yeni yatırımlara Erzurum'da başlıyor. Bu sanayicilerimizin kahramanlıkları neticesinde göreceksiniz ki buradaki toplam 42 parselde temeller atılacak. Bu fabrikalarımızın 1 veya 1,5 yıl sonra bacalarından duman tütecek ve makineleri çalışacak, burada insanımız iş sahibi olacak" şeklinde konuştu.

AK Parti MYK üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "Milli ve yerli sanayi politikası konusundaki hedeflerimiz, özellikle son 5 yıldır artarak devam ediyor. Dünya, 22. yüzyıla gidilen bu dönemde savaşını sahalarda, savaş alanlarında değil, kurlarla, teknolojiyle ve ürettiği ürünlerle gerçekleştiriyor." açıklamasında bulundu.

10 tesisin temelinin atılmasının önemine vurgu yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise "Şartlar ne kadar ağır olursa olsun, bizler yaşamaya devam edeceğiz. Milletimiz ne sıkıntılar gördü, ne badireler atlattı. İnşallah içinde bulunduğumuz durumu çok kısa sürede atlatacağız." ifadelerini kullandı.


Geri Dön